Reclamă

Cum poți introduce căpșunile în dieta copilului tău. Sfaturi utile de la nutriționiști

Sezonul căpșunilor nu s-a încheiat. Aceste fructe sunt perfecte pentru o gustare delicioasă în zilele toride de vară. Descoperă cum poți introduce căpșunile în dieta copilului tău. Aceste sfaturi sunt utile pentru părinții care își doresc o dietă diversificată pentru micuțul lor.

Un băiețel care stă pe jos într-un câmp de căpșuni și ține în brațe un coș plin cu acestea
Descoperă cum poți introduce căpșunile în dieta copilului tău. Aceste sfaturi sunt utile pentru părinții care vor o dietă diversificată / Shutterstock

Căpșunile proaspete și suculente pot deveni cu ușurință o gustare delicioasă pentru cei mici. Cu toate acestea, căpșunile trebuie introduse în alimentație în cadrul unor anumite momente cheie. Trebuie să te asiguri că cel mic nu este alergic la căpșuni și că acestea au dimensiune apotrivită pentru a nu apărea accidente de sufocare.

Cum poți introduce căpșunile în dieta copilului tău

Șansele ca un micuț să îndrăgească căpșunile de la prima gustare sunt destul de mari. Aceste fructe sunt moi, suculente, dulci și răcoritoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Căpșunile sunt pline de nutrienți și pot fi excelente pentru un copil curios, care își dorește să încerce fructe noi. Căpșunile sunt bogate în vitamina C care ajută la susținerea sistemului imunitar.

Vitamina C joacă, de asemenea, un rol cheie în absorbția fierului, un mineral esențial pentru organism. La fel ca majoritatea fructelor, căpșunile sunt bogate în fibre, așa că pot ajuta la menținerea sănătății sistemului digestiv.

Faptul că sunt bogate în apă înseamnă că îi poate ajuta pe copii să rămână hidratați. Specialiștii spun că poți oferi căpșuni bebelușului tău în momentul în care începi să introduci alimentele solide, de regulă în jurul a 6 – 7 luni.

Reclamă

Dacă alegi să-l hrănești pe cel mic cu lingurița,poți să servești căpșunile sub formă de piure. Pasează căpșunile și amestecă-le bine până ce acestea se omogenizează.

Pentru bebelușii cu vârsta de la 6 luni în sus, căpșunile coapte și suculente sunt suficient de mici încât le poți servi crude.

Reclamă

Tot ce trebuie să faci este să le tai în bucăți mici, potrivite vârstei. Specialiștii recomandă să fii atentă la căpșunile care nu s-au copt foarte bine. În afară de faptul că nu sunt la fel de gustoase, textura lor fermă ar putea reprezenta un pericol de sufocare pentru cei mici.

Discută cu medicul pediatru înainte de a începe integrarea căpșunilor în dieta copilului tău.

Cum servești căpșunile pentru un copil de șase luni

Dacă micuțul tău are 6 luni, atunci taie căpșunile în felii subțiri, asemănătoare foilor de hârtie. Aceste felii trebuie să fie suficient de subțiri pentru ca bebelușul să le poată mesteca cu gingia, dar să fie suficient de mari pentru a putea fi ținute în palme.

Dacă feliile sunt foarte alunecoase, le poți pudra cu cereale pentru bebeluși pentru a fi mai ușor de prins. Cel mai bine este să servești căpșunile sub forma unui pireu.

Cum servești căpșunile pentru un copil de 9 luni

Odată ce copilul are câțiva dinți, acesta poate manipula mai bine bucățile mici de căpșuni. Specialiștii recomandă să tai căpșunile în cubulețe mici pentru copiii care au 9 luni.

Cum servești căpșunile pentru un copil de 12 luni

Bucățile mici de căpșuni sunt ideale pentru a-l ajuta pe copilul tău să exerseze. Taie căpșunile pe lungime în sferturi potrivite pentru micuțul tău.

Îi poți oferi, de asemenea, o furculiță specială pentru copii. Este o modalitate excelentă pentru a exersa mâncatul cu ajutorul unui tacâm, spun cei de la Whattoexpect.com.

Cum servești căpșunile pentru un copil de 18 luni

Până la 18 luni, copilul tău poate începe să manipuleze cu ușurință căpșunile întregi, atâta timp cât acestea sunt mici și foarte coapte.

Pentru cele mai mari sau ferme, este recomandat să le tai pe jumătate.

Rețete cu căpșuni pentru bebeluși și copiii mici

Căpșunile sunt un deliciu de la sine, dar există o mulțime de modalități prin care le poți încorpora în mese sănătoase și delicioase.

Dacă ești în pană de idei, atunci găsești mai jos câteva propuneri sănătoase pentru toate gusturile.

Iaurtul cu căpșuni este ideal pentru o gustare rapidă. Tot ce trebuie să faci este să amesteci piureul de căpșuni cu un iaurt grecesc. Acest amestec poate fi transformat cu ușurință și într-o rețetă de înghețată cu iaurt și căpșuni.

Mai poți prepara, de asemenea, smoothie de căpșuni. Tot ce trebuie să faci este să amesteci căpșunile coapte cu o banană și puțin lapte.

Căpșunile pot fi un topping ideal pentru un sandviș cu căpșuni și smântână. Întinde crema de brânză pe o felie de pâine prăjită din cereale integrale și taie pâinea prăjită în jumătate.

Pune căpșunile feliate pe o jumătate de pâine prăjită și acoperă cu cealaltă jumătate de felie. Taie sandvișul în treimi sau sferturi pentru servire.

Bebelușii pot fi alergici la căpșuni

Specialiștii de la Parents.com spun că bebelușii pot fi alergici la căpșuni.

Dacă observi o erupție roșie sau umflături mici în jurul gurii micuțului după ce acesta a mâncat căpșuni, există ase să fie o reacție alergică. Totodată, iritația mai poate apărea din cauza acidității fructului. Erupția cutanată nu este de obicei dăunătoare, dar merită să discuți cu medicul tău periatru.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, orice aliment poate fi un alergen. Cât despre alergiile reale la căpșuni, acestea nu sunt foarte des întâlnite, mai ales la copiii sub 3 ani.

Rareori căpșunile crude pot declanșa sindromul de alergie orală, dar acest lucru nu este exclus. Este întotdeauna o idee bună să fii atentă la semnele unei posibile reacții alergice și să discuți cu medicul tău pediatru.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
O fetiță care stă pe un telefon care are inteligență artificială în timp ce mama sa îi explică ceva
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Un copil trist care stă pe o bancă pentru că s-a confruntat cu cyberbullying
Cum protejăm copilul de cyberbullying. Ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic în mediul online
Cum protejăm copilul de cyberbullying. Ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic în mediul online
O familie fericită care se uită împreună la televizor
Cum poți face alegeri media sănătoase pentru familia ta. Sfaturi de la specialiști
Cum poți face alegeri media sănătoase pentru familia ta. Sfaturi de la specialiști
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Tată și fiul stau pe canapea și discută
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Știi momentul ăla când îți dai seama că ai început să semeni cu tatăl tău? Fie că e vorba de felul în care te enervezi în trafic sau de cum îți ții ceașca de cafea dimineața, adevărul e că părinții ne modelează mai mult decât......
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
2
Copil își roade unghiile
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
Te-ai întrebat vreodată ce face diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii la copii? De multe ori, e greu să le diferențiezi, dar înțelegerea acestora poate face o mare diferență în abordarea corectă și în......
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
3
Fetiță cu părul lung, îmbrăcată cu o bluză verde, stă la masa din bucătărie și se uită pe o carte, iar pe masă sunt împăștiate creioane colorate, iar mama ei stă în picioare și o ceartă
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Atunci când crești cu părinți care te critică constant, efectele pe termen lung pot fi vizibile cu ușurință. Pe lângă faptul că încrederea în sine este foarte scăzută, îți afectează și relațiile cu cei din jur. Cu mult......
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
4
Copil agresiv
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
Sunt momente în care copilul tău pare un mic vulcan gata să erupă din senin? Aruncă jucării, țipă sau lovește, iar tu nu mai știi dacă e doar o etapă sau un semn că ceva e mai profund? Respiri adânc, numeri până la zece, dar tot......
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
5
Băiețel blond, îmbrăcat cu cămașă albă și vestă cu carouri roșii și albe, stă cu o mână ridicată și cu degetul arătător indică spre un bec desenat cu alb și galben, iar deasupra capului sunt desenate mai multe becuri cu cretă albă, iar în spate are fundal verde
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Atunci când este vorba despre procesul de învățare, majoritatea oamenilor cred că inteligența există sau nu există. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa pentru că ea poate fi dezvoltată prin exercițiu. Ajută-ți copilul să-i......
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
6
Un copil care face teme cu mama sa
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Copiii gifted sunt acei copii care demonstrează un nivel excepțional de inteligență, creativitate sau talent într-un anumit domeniu, comparativ cu alți copii de aceeași vârstă. În ciuda faptului că au aceste abilități, mulți părinți......
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cele mai noi
Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală
17 aprilie, 17:44
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
Fetiță este încântată de porția de paste cu legume
7 aprilie, 16:22
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii
Un tată care îi dă mâncare copilului
2 aprilie, 06:53
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Copil alergic la polen stă pe iarbă și strănută
31 martie, 06:26
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
O mamă epuiazată în parc
30 martie, 07:10
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Elevă de liceu cu caiete în brațe
29 martie, 07:39
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Închide