A face piure de cartofi dulci și morcovi poate fi puțin mai dificil decât piureul tradițional de cartofi. Textura acestuia este diferită, iar gustul poate varia. Însă pentru cei mici, această rețetă s-ar putea să fie mult mai gustoasă și mai sănătoasă.
Piure de cartofi dulci și morcovi cu puțin unt
Fiecare mamă își dorește să-i ofere copilului său o masă gustoasă, dar și bogată în nutrienți. Uneori est eo provocare să-l faci pe cel mic să fie curios și dornic să încerce rețete noi. Rețeta aceasta va necesita mai mult timp de preparare.
De obicei, cartofii dulci au nevoie de mai mult timp pentru a fierbe. Partea bună este că îi poți pune la un robot de bucătărie împreună cu morcovii pentru a obține raid textura pe care o dorești pentru piureul tău.
Cartofii dulci sunt gata pentru piure atunci când pot să-i străpungi în mai multe locuri cu un cuțit, iar acesta alună ușor.
În funcție de dimensiunea cartofilor și de oala pe care o folosești pentru gătit, aceștia vor fi gata în aproximativ 12 – 20 de minute. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 3 cartofi dulci medii, decojiți și tăiați în bucăți mari
- 4 morcovi medii, decojiți și tăiați în bucăți mari
- apă
- 2-3 linguri de unt fără lactate
- puțină sare pentru gust
- pătrunjel proaspăt pentru servire
Modul de preparare este la fel de simplu și rapid.
Cum prepari rețeta de piure de cartofi dulci și morcov
Pentru început trebuie să clătești, să cureți și să tai cartofii și morcovii în bucăți mari. Pune morcovii și cartofii dulci într-o oală și acoperă totul cu apă. Adu apa la punctul de fiert. Lasă cartofii și morcovii să fiarbă pentru cel puțin 15 minute.
Verifică să vezi dacă morcovii și cartofii sunt fragezi și se pătrund ușor. Scurge morcovii și cartofii și adaugă totul înapoi în oală sau într-un blender. Adaugă untul și asezonează cu puțină sare. Robotul de bucătărie te va ajuta să ai o textură cremoasă pentru piureul tău.
Adaugă mai mult unt sau puțină apă după cum este necesar pentru a face piureul mai cremos și neted. Gustă din când în când pentru a te asigura că aroma este potrivită.
Încearcă să nu exagerezi cu sarea din această rețetă. Consumul de sare ar trebui să fie unul limitat pentru cei mici. Piureul se servește fierbinte și se poate decora cu pătrunjel proaspăt.
Piureul răcit poate fi păstrat la frigider pentru 4- 5 zil. Piureul poate fi reutilizat într-o mulțime de rețete. Acest poate fi folosit ca garnitură pentru pieptul de pui gătit la aburi sau poate fi folosit într-o rețetă de sandwich.
Rețeta aceasta poate fi o garnitură ideală pentru zilele în care ești pe fugă și nu mai ai idee ce să-i gătești celui mic. În plus, rețeta este bogată în nutrineți benefici pentru organismul copilului tău.