Reclamă

Radu Vâlcan a vorbit despre cei trei copii ai săi la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka

Radu Vâlcan nu mai are nevoie de nicio prezentare, așa cum spune chiar Andreea Ibacka, iar meritele sale sunt recunoscute și în sânul familiei sale numeroase. Este un tătic perfect pentru băieții săi: Andrei, Alexandru și Adrian. Radu Vâlcan a vorbit despre cei trei copii la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka.

Radu Vâlcan, într-un sacou negru, cu un tricou alb, la interviul DePărinți.ro
Radu Vâlcan nu mai are nevoie de nicio prezentare, așa cum spune chiar Andreea Ibacka / DePărinți.ro
Radu Vâlcan a vorbit despre cei trei copii ai săi la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka

Chiar dacă nu este de acord cu faptul că este autosuficient pentru copiii săi, Radu Vâlcan este un exemplu pentru mulți bărbați din România în ceea ce privește rolul de tată. Dispus mereu să învețe cât mai multe pentru a-și crește copiii și mai bine decât o face, prezentatorul TV a venit la interviul nostru și împreună cu gazda Andreea Ibacka a oferit din experiența sa pentru a dezvolta o nouă generație de părinți.

Radu Vâlcan a vorbit despre cei trei copii ai săi la DePărinți.ro | Parenting 2.0

Cum parenting-ul este un subiect care a stârnit și continuă să stârnească multe controverse în întreaga lume, este de asemenea și un teren propice pentru ca adulții să-și dezvolte abilitățile necesare ca să educe copiii inteligenți atât psihic cât și emoțional.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

-Cum s-a modificat relația de cuplu odată cu venirea pe lume a lui Alexandru?
-Alexandru este un copil pe care noi ni l-am dorit foarte mult. Eram într-un moment al relației noastre și acela era pasul pe care trebuia să-l facem. Eram extrem de pregătiți și ne doream foarte tare amândoi acest lucru. A venit Alexandru exact atunci când ne-am dorit. Totul a venit pas cu pas. Ne-a provocat suficient, dar din fericire, Alexandru este un copil foarte cuminte.

Recunosc că, poate din cauza mea nu am reușit, până acum, să plecăm pe undeva doar noi doi.

– Radu Vâlcan
Reclamă

Recent, Radu Vâlcan și soția sa au luat parte la un proiect cinematografic, iar acest lucru i-a ținut departe de copii timp de aproape trei săptămâni. Cu această ocazie, prezentatorul TV și-a dat seama că poate să petreacă timp de calitate cu partenera sa, fără să mai stea cu grijă că se trezește un copil sau are nevoie unul dintre ei de ajutorul lor: „Era o relaxare pe care o uitasem, de care nu știam că mai avem parte. A fost foarte bine pentru noi ca și cuplu, dar și ca încredere pe viitor că putem să facem astfel de lucruri”.

-Care este regula casei care s-a schimbat cu totul atunci când au apărut copiii?
-Nu s-au schimbat reguli pentru că la noi nu există nicio regulă. Cred că singurul lucru la care ținem de fapt foarte mult este cel legat de orele de somn. Indiferent de ora la care se culcă, ei se trezesc la 06:30. Ca să fie odihniți, la ora 20:30 – 21:00, ei trebuie să doarmă. E un lucru la care ținem foarte mult.

Care sunt temerile de tată ale lui Radu Vâlcan

Andreea Ibacka spune că e o doză de nebunie să ai trei copii în zilele noastre, dar Radu susține că deși este o diferență de doi ani și jumătate între copii, pregătirea celor mici pentru mărirea familiei a fost de mare ajutor pentru ei. În acest fel, cei mici au avut timp să-și dea seama că un frățior înseamnă implicare, responsabilitate și multă iubire.

Reclamă

-Ce evenimente te-au speriat la început în meseria de părinte, dar s-a dovedit că sunt mai ușoare decât te gândisei tu?
-Cred că cele legate de febră. Îmi aduc aminte chiar un episod neplăcut. Adela avusese un spectacol undeva în Irlanda, Alexandru era foarte mic, făcuse febră și a doua zi nu-i mai scădea febra de la 41, 42. I se răciseră extremitățile și așa mai departe, avea buzele vinete. Am vorbit cu pediatra și am apelat la soluția extremă. I-am dat un supozitor. I-a scăzut febra, dar m-am speriat foarte, foarte tare. Acum nu mai am niciun fel de teamă.

Cât timp copilul este aproape de părinți, nu i se poate întâmpla nimic. Asta e părerea mea.

– Radu Vâlcan

-Cum ați luat decizia să faceți doi și apoi trei copii?
-Ni-l doream foarte mult și pe Andrei, pe al doilea copil. Știam că lucrurile nu sunt încheiate și nu am stat prea mult pe gânduri. La Adrian, la al treilea, simțeam, dar nu aveam niciunul curajul să zicem. Amândoi gândeam în aceeași direcție și am luat hotărârea.

Radu Vâlcan, despre relația dintre cei trei copii

Cu ocazia interviului, prezentatorul TV a mărturisit că cel mic chiar îi lovește pe cei mai mari, iar ei nu reacționează. De cele mai multe ori o face atunci când are nevoie de atenție sau este gelos pe ei.

-Cum gestionați voi rivalitatea dintre frați?
-Cumva, eu interveneam la un moment dat. Adela care a crescut cu doi frați mai mari, a luat parte la tot felul de dispute între ei. Dar în egală măsură este și martora acelei legături atât de puternice. Ea este adepta stilului că frații trebuie să se autoregleze.

-Cum faceți ca atunci când un copil se îmbolnăvește să-i protejați pe ceilalți?
-E imposibil. Nu există așa ceva. Din moment ce a luat unul dintre ei, încep toți să ia. Din fericire, ei trec mai bine peste o problemă de genul acesta față de noi.

Emisiunea online DePărinți.ro | Sfatul Specialistului se poate urmări în AntenaPLAY.

Radu Vâlcan și soția sa au angajat o femeie care îi ajută cu treburile casei

Radu Vâlcan și soția lui au apelat la ajutor extern pentru că programul lor este destul de haotic în anumite perioade, iar faptul că totul devine imprevizibil nu le-ar permite să se ocupe așa cum se cuvine de cei mici. Cu toate acestea, prezentatorul TV mai crede cu tărie că e foarte bine ca cei mici să vadă că părinții lor lipsesc de acasă pentru că se duc să muncească. Responsabilizarea este cheia pentru un viitor adult pe picioarele sale.

-Cine are grijă de copii atunci când voi sunteți la job?
-Din fericire, avem parte și de ajutorul bunicilor, atunci când pot veni la noi. Cine încă îi are să se bucure cât mai mult de bunici. Avem parte și de ajutorul unei doamne care locuiește cu noi în casă și ne ajută ori de câte ori avem nevoie cu cel mic sau cu ordinea.

-Ce actități preferate au copiii voștri?
-Din fericire le plac mașinuțele. Alexandru este acum într-o etapă în care e pasionat de actorie. Îi place foarte mult Harry Potter, face actorie la școală și o să aibă spectacol. Nu știu dacă e neapărat talentat, dar îi place foarte mult și trebuie susținut. Face înot și o face foarte bine. Andrei îl copiază, iar cel mic e prea mic ca să ne dăm seama ce îi place.

-Care sunt viciile voastre atunci când cei mici adorm devreme?
-O sticlă de vin sau prosecco, pentru că merităm după o zi încărcată. Vorbim, ne uităm la un serial.

Radu Vâlcan a concluzionat la finalul interviul că scopul părinților este să aibă copii fericiți, iar acest lucru se obține doar dacă părintele ajunge să fie cel mai bun prieten al copilului său.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Bogdan Pascu și Laura Cosoi, împreună, la DePărinți.ro
Bogdan Pascu a vorbit despre tulburările de creștere la copii la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi
Bogdan Pascu a vorbit despre tulburările de creștere la copii la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi
articol cu video
Ana Maria Apostol și Laura Cosoi, în haine elegante, la DePărinți.ro
Ana Maria Apostol a vorbit despre cele mai frecvente afecțiuni ORL la copii la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi
Ana Maria Apostol a vorbit despre cele mai frecvente afecțiuni ORL la copii la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi
articol cu video
Alina Bordea și Laura Cosoi, împreună la interviul DePărinți.ro
Alina Bordea a vorbit despre ce se întâmplă cu mama și copilul în timpul unei nașteri naturale la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi
Alina Bordea a vorbit despre ce se întâmplă cu mama și copilul în timpul unei nașteri naturale la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Tată își ține bebelușul în brațe și-l privește
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Te-ai uitat vreodată la bebelușul tău și ai avut senzația că îl vezi pe tatăl lui în miniatură? Nu e doar o impresie! Genetica joacă un rol fascinant în determinarea trăsăturilor fizice și comportamentale ale copilului. Iar unele......
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
2
Un grup de copii care joacă jocuri de dezvoltare a gândirii logice
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Pe măsură ce timpul se schimbă și tehnologia avansează, este nevoie și de o schimbare în viața celor mici. Descoperă și tu cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Jocurile reprezintă cea mai bună metodă pentru......
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
3
Fetiță neglijată se uită tristă pe fereastră
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Știi momentul ăla când intri în cameră și uiți instant ce căutai? Sau când încerci să ții minte ce ai de cumpărat, dar ajungi acasă cu totul… mai puțin ce îți trebuia? Ei bine, memoria de lucru e implicată în toate astea.......
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
4
Tată și fiul stau pe canapea și discută
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Știi momentul ăla când îți dai seama că ai început să semeni cu tatăl tău? Fie că e vorba de felul în care te enervezi în trafic sau de cum îți ții ceașca de cafea dimineața, adevărul e că părinții ne modelează mai mult decât......
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
5
Copil își roade unghiile
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
Te-ai întrebat vreodată ce face diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii la copii? De multe ori, e greu să le diferențiezi, dar înțelegerea acestora poate face o mare diferență în abordarea corectă și în......
Diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă și ticuri la copii
6
Fetiță cu părul lung, îmbrăcată cu o bluză verde, stă la masa din bucătărie și se uită pe o carte, iar pe masă sunt împăștiate creioane colorate, iar mama ei stă în picioare și o ceartă
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Atunci când crești cu părinți care te critică constant, efectele pe termen lung pot fi vizibile cu ușurință. Pe lângă faptul că încrederea în sine este foarte scăzută, îți afectează și relațiile cu cei din jur. Cu mult......
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7
Copil agresiv
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
Sunt momente în care copilul tău pare un mic vulcan gata să erupă din senin? Aruncă jucării, țipă sau lovește, iar tu nu mai știi dacă e doar o etapă sau un semn că ceva e mai profund? Respiri adânc, numeri până la zece, dar tot......
Strategii pentru prevenirea agresivității la copii și când ar trebui solicitat ajutor specializat
8
Băiețel blond, îmbrăcat cu cămașă albă și vestă cu carouri roșii și albe, stă cu o mână ridicată și cu degetul arătător indică spre un bec desenat cu alb și galben, iar deasupra capului sunt desenate mai multe becuri cu cretă albă, iar în spate are fundal verde
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Atunci când este vorba despre procesul de învățare, majoritatea oamenilor cred că inteligența există sau nu există. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa pentru că ea poate fi dezvoltată prin exercițiu. Ajută-ți copilul să-i......
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Parteneri
Cele mai noi
Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței
12 mai, 15:10
(P) Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței: de la bebeluș la adolescent în câțiva pași. 
(P) Cum amenajezi camera copilului tău în funcție de vârstă și tipul locuinței: de la bebeluș la adolescent în câțiva pași. 
mână de femeie și mână de bărbat pe un fundal deschis la culoare cu un test de sarcină
12 mai, 09:40
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
O fetiță care joacă cărți
8 mai, 09:50
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
Cum se joacă Crazy Eights: reguli, sfaturi și strategii
Carucioare practice: O mamă își plimbă copilul în cărucior.
28 aprilie, 18:58
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
(P) Primii pași în rolul de mamă: ce ai cu adevărat nevoie și ce poți lăsa deoparte
Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală
17 aprilie, 17:44
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
(P) Cum să echipezi un copil pentru orele de sport de la școală?
Fetiță este încântată de porția de paste cu legume
7 aprilie, 16:22
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii
Închide