Reclamă

Radu Vâlcan a vorbit despre cei trei copii ai săi la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka

Radu Vâlcan nu mai are nevoie de nicio prezentare, așa cum spune chiar Andreea Ibacka, iar meritele sale sunt recunoscute și în sânul familiei sale numeroase. Este un tătic perfect pentru băieții săi: Andrei, Alexandru și Adrian. Radu Vâlcan a vorbit despre cei trei copii la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka.

Radu Vâlcan, într-un sacou negru, cu un tricou alb, la interviul DePărinți.ro
Radu Vâlcan nu mai are nevoie de nicio prezentare, așa cum spune chiar Andreea Ibacka / DePărinți.ro
Radu Vâlcan a vorbit despre cei trei copii ai săi la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka

Chiar dacă nu este de acord cu faptul că este autosuficient pentru copiii săi, Radu Vâlcan este un exemplu pentru mulți bărbați din România în ceea ce privește rolul de tată. Dispus mereu să învețe cât mai multe pentru a-și crește copiii și mai bine decât o face, prezentatorul TV a venit la interviul nostru și împreună cu gazda Andreea Ibacka a oferit din experiența sa pentru a dezvolta o nouă generație de părinți.

Radu Vâlcan a vorbit despre cei trei copii ai săi la DePărinți.ro | Parenting 2.0

Cum parenting-ul este un subiect care a stârnit și continuă să stârnească multe controverse în întreaga lume, este de asemenea și un teren propice pentru ca adulții să-și dezvolte abilitățile necesare ca să educe copiii inteligenți atât psihic cât și emoțional.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

-Cum s-a modificat relația de cuplu odată cu venirea pe lume a lui Alexandru?
-Alexandru este un copil pe care noi ni l-am dorit foarte mult. Eram într-un moment al relației noastre și acela era pasul pe care trebuia să-l facem. Eram extrem de pregătiți și ne doream foarte tare amândoi acest lucru. A venit Alexandru exact atunci când ne-am dorit. Totul a venit pas cu pas. Ne-a provocat suficient, dar din fericire, Alexandru este un copil foarte cuminte.

Recunosc că, poate din cauza mea nu am reușit, până acum, să plecăm pe undeva doar noi doi.

– Radu Vâlcan
Reclamă

Recent, Radu Vâlcan și soția sa au luat parte la un proiect cinematografic, iar acest lucru i-a ținut departe de copii timp de aproape trei săptămâni. Cu această ocazie, prezentatorul TV și-a dat seama că poate să petreacă timp de calitate cu partenera sa, fără să mai stea cu grijă că se trezește un copil sau are nevoie unul dintre ei de ajutorul lor: „Era o relaxare pe care o uitasem, de care nu știam că mai avem parte. A fost foarte bine pentru noi ca și cuplu, dar și ca încredere pe viitor că putem să facem astfel de lucruri”.

-Care este regula casei care s-a schimbat cu totul atunci când au apărut copiii?
-Nu s-au schimbat reguli pentru că la noi nu există nicio regulă. Cred că singurul lucru la care ținem de fapt foarte mult este cel legat de orele de somn. Indiferent de ora la care se culcă, ei se trezesc la 06:30. Ca să fie odihniți, la ora 20:30 – 21:00, ei trebuie să doarmă. E un lucru la care ținem foarte mult.

Care sunt temerile de tată ale lui Radu Vâlcan

Andreea Ibacka spune că e o doză de nebunie să ai trei copii în zilele noastre, dar Radu susține că deși este o diferență de doi ani și jumătate între copii, pregătirea celor mici pentru mărirea familiei a fost de mare ajutor pentru ei. În acest fel, cei mici au avut timp să-și dea seama că un frățior înseamnă implicare, responsabilitate și multă iubire.

Reclamă

-Ce evenimente te-au speriat la început în meseria de părinte, dar s-a dovedit că sunt mai ușoare decât te gândisei tu?
-Cred că cele legate de febră. Îmi aduc aminte chiar un episod neplăcut. Adela avusese un spectacol undeva în Irlanda, Alexandru era foarte mic, făcuse febră și a doua zi nu-i mai scădea febra de la 41, 42. I se răciseră extremitățile și așa mai departe, avea buzele vinete. Am vorbit cu pediatra și am apelat la soluția extremă. I-am dat un supozitor. I-a scăzut febra, dar m-am speriat foarte, foarte tare. Acum nu mai am niciun fel de teamă.

Cât timp copilul este aproape de părinți, nu i se poate întâmpla nimic. Asta e părerea mea.

– Radu Vâlcan

-Cum ați luat decizia să faceți doi și apoi trei copii?
-Ni-l doream foarte mult și pe Andrei, pe al doilea copil. Știam că lucrurile nu sunt încheiate și nu am stat prea mult pe gânduri. La Adrian, la al treilea, simțeam, dar nu aveam niciunul curajul să zicem. Amândoi gândeam în aceeași direcție și am luat hotărârea.

Radu Vâlcan, despre relația dintre cei trei copii

Cu ocazia interviului, prezentatorul TV a mărturisit că cel mic chiar îi lovește pe cei mai mari, iar ei nu reacționează. De cele mai multe ori o face atunci când are nevoie de atenție sau este gelos pe ei.

-Cum gestionați voi rivalitatea dintre frați?
-Cumva, eu interveneam la un moment dat. Adela care a crescut cu doi frați mai mari, a luat parte la tot felul de dispute între ei. Dar în egală măsură este și martora acelei legături atât de puternice. Ea este adepta stilului că frații trebuie să se autoregleze.

-Cum faceți ca atunci când un copil se îmbolnăvește să-i protejați pe ceilalți?
-E imposibil. Nu există așa ceva. Din moment ce a luat unul dintre ei, încep toți să ia. Din fericire, ei trec mai bine peste o problemă de genul acesta față de noi.

Emisiunea online DePărinți.ro | Sfatul Specialistului se poate urmări în AntenaPLAY.

Radu Vâlcan și soția sa au angajat o femeie care îi ajută cu treburile casei

Radu Vâlcan și soția lui au apelat la ajutor extern pentru că programul lor este destul de haotic în anumite perioade, iar faptul că totul devine imprevizibil nu le-ar permite să se ocupe așa cum se cuvine de cei mici. Cu toate acestea, prezentatorul TV mai crede cu tărie că e foarte bine ca cei mici să vadă că părinții lor lipsesc de acasă pentru că se duc să muncească. Responsabilizarea este cheia pentru un viitor adult pe picioarele sale.

-Cine are grijă de copii atunci când voi sunteți la job?
-Din fericire, avem parte și de ajutorul bunicilor, atunci când pot veni la noi. Cine încă îi are să se bucure cât mai mult de bunici. Avem parte și de ajutorul unei doamne care locuiește cu noi în casă și ne ajută ori de câte ori avem nevoie cu cel mic sau cu ordinea.

-Ce actități preferate au copiii voștri?
-Din fericire le plac mașinuțele. Alexandru este acum într-o etapă în care e pasionat de actorie. Îi place foarte mult Harry Potter, face actorie la școală și o să aibă spectacol. Nu știu dacă e neapărat talentat, dar îi place foarte mult și trebuie susținut. Face înot și o face foarte bine. Andrei îl copiază, iar cel mic e prea mic ca să ne dăm seama ce îi place.

-Care sunt viciile voastre atunci când cei mici adorm devreme?
-O sticlă de vin sau prosecco, pentru că merităm după o zi încărcată. Vorbim, ne uităm la un serial.

Radu Vâlcan a concluzionat la finalul interviul că scopul părinților este să aibă copii fericiți, iar acest lucru se obține doar dacă părintele ajunge să fie cel mai bun prieten al copilului său.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
articol cu galerie foto
Nicușor Achim și Andreea Ibacka, fotografiați pe un fundal închis la culoare, în platoul DePărinți.ro
Nicușor Achim a oferit informații despre metoda Montessori la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka. Ce trebuie să știe părinții despre acest stil de educație
Nicușor Achim a oferit informații despre metoda Montessori la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka. Ce trebuie să știe părinții despre acest stil de educație
articol cu video
Miruna Ioani, într-o bluză portocalie, cu colierul cu creioane la gât
Miruna Ioani a vorbit despre dinții copiilor la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka. Totul despre erupție, îngrijire și prevenția cariilor
Miruna Ioani a vorbit despre dinții copiilor la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka. Totul despre erupție, îngrijire și prevenția cariilor
articol cu video
Ioana Tănase și Mirela Vaida, la interviul DePărinți.ro, aranjate, îmbrăcate elegant
Ioana Tănase a explicat când trebuie să ceară părinții ajutorul unui specialist: „Este o problemă de confuzie între psiholog și psihiatru”
Ioana Tănase a explicat când trebuie să ceară părinții ajutorul unui specialist: „Este o problemă de confuzie între psiholog și psihiatru”
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mamă care își critică fetița, în timp ce stau la o masă
Critica excesivă în copilărie. 7 semne că te-ai confrunta cu ea
Din dorința de a a-i ajuta pe copii, de a-i face să fie mai buni și, implicit, să reușească în viață, mulți părinți își critică excesiv copiii. Însă, de cele mai multe ori, rezultatele nu sunt cele dorite, iar critica excesivă în......
Critica excesivă în copilărie. 7 semne că te-ai confrunta cu ea
2
O femeie care se uită la un raion cu haine pentru bebeluși
Cum să economisești bani pe hainele pentru bebeluși
Te gândești serios la cum ai putea să economisești bani pe hainele pentru bebeluși? Aruncă o privire peste lista întocmită de noi. Ideile propuse te vor ajuta să cheltuiești mai puțini bani pentru hainele micuțului. După cum probabil......
Cum să economisești bani pe hainele pentru bebeluși
3
Un bărbat lipit de un perete, cu lumini ambientale în jur, care își ține partenera însărcinată în brațe
Relațiile intime în timpul sarcinii. Ce ar trebui să știi despre ele 
Sarcina este o perioadă de schimbări pentru ambii parteneri, inclusiv schimbări în relația lor intimă. Mulți viitorii părinți se tem că relațiile intime în timpul sarcinii ar putea răni bebelușul, provocând un avort spontan.......
Relațiile intime în timpul sarcinii. Ce ar trebui să știi despre ele 
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Parteneri
Cele mai noi
O mamă care ține capul bebelușului în palme
29 septembrie, 07:07
Dolicocefalia la nou-născuți: ce trebuie să știi despre forma capului bebelușului
Dolicocefalia la nou-născuți: ce trebuie să știi despre forma capului bebelușului
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
28 septembrie, 06:42
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
O mamă care stă aplecată pe pătuțul bebelușului, în timp ce micuțul nu vrea să adoarmă
28 septembrie, 06:28
Regresia somnului la copii: vârstele la care apare și ce ai de făcut: (4 luni până la 2 ani)
Regresia somnului la copii: vârstele la care apare și ce ai de făcut: (4 luni până la 2 ani)
Bebeluș care stă dezbrăcat și se uită la o seringă galbenă, care i se apropie de braț, pentru a primi unul dintre vaccinurile din schema națională de vaccinare a copiilor
27 septembrie, 08:28
Schema națională de vaccinare a copiilor
Schema națională de vaccinare a copiilor
O mamă și un tată, care stau pe covor cu fetița lor și fac activități împreună
27 septembrie, 06:15
Cum să-ți ajuți copilul să-i placă mai mult școala
Cum să-ți ajuți copilul să-i placă mai mult școala
O fetiță care pune mâna la ochi atunci când primește vaccinul antigripal
26 septembrie, 07:43
Cum îți protejezi copilul de gripa sezonieră
Cum îți protejezi copilul de gripa sezonieră
Închide