Brioșele cu mere și scorțișoară sunt atât de delicioase. Rețeta este perfectă pentru zilele reci de iarnă. Aroma este dulce, iar brioșele sunt vor ajunge rapid să fie dulcele preferat al celor mici. Pot fi savurate ca gustare sau pot fi puse în pachețelul de prânz al celor mici.
Brioșe pufoase cu mere și scorțișoară
Brioșele cu mere și scorțișoară sunt perfecte ca deliciu pentru micul dejun. Aceste brioșe sunt asociate cu diminețile răcoroase de iarnă și, din fericire, rețeta este ideală pentru cei mici.
Aceste brioșe folosesc doar ingrediente naturale și sănătoase. Pentru a avea parte de un desert ideal trebuie să te asiguri că alegi merele potrivite.
Poți folosi orice măr copt preferi. Gospodinele recomandă merele Jon Gold, Gala, Granny Smith și Braeburn. De asemenea, poți să folosești un sos de mere.
Alături de mere, făină, piure de mere, scorțișoară și vanilie, vei avea nevoie doar de puțin unt, lapte, praf de copt, sare și ouă. Ingredientele clasice pentru o rețetă rapidă de brioșe cu mere și scorțișoară. Mai jos găsești ingredientele pentru rețeta de brioșe cu mere și scorțișoară:
- 2 căni de făină universală
- 2 lingurițe de făină universală pentru acoperirea merelor
- 1 ½ linguriță de praf de copt
- ½ linguriță de sare
- 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
- 2 cești de mere tăiate cubulețe
- ½ cană de unt nesărat
- 1 cană de piure de mere
- 2 ouă mari
- 2 lingurițe extract de vanilie
- ½ cană de lapte.
Cum prepari rețeta de brioșe cu mere și scorțișoară
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pulverizează formele de brioșe cu spray de brutărie sau unge-le bine cu unt și făină.
Asigură-te că îndepărtezi excesul de făină din frome după acoperire. Cerne împreună făina, praful de copt, sarea și scorțișoara într-un castron mediu.
Pune totul deoparte. Se amestecă soțișoara măcinată cu merele tăiate cubulețe, cu piureul de miere și cu amestecul de ingrediente uscate.
Într-un castron separat bate untul și piureul de mere rămas până când se omogenizează bine. Adaugă un on, pe rând, având grijă să se încorporeze complet. La final adaugă și esența de vanilie. Încorporează ușor amestecul de făină, alternând cu laptele.
Se amestecă până când se combină toate ingredientele. Pune umplutura în formele de brioșe. Coace până când brioșele trec testul scobitorii. Odată ce brioșele s-au copt, scoate tava din cuptor și lasă-le să se răcească.
Scoate apoi fiecare brioșă și servește-o alături de un pahar de lapte cald. Rețea aceasta este simplă și nu necesită multe ingrediente.
Copiii tăi vor adora aceste brioșe sănătoase și gustoase. Brioșele pot fi păstrate într-un recipient etanș pentru câteva zile sau pot fi congelate.
Dacă sunt congelate, brioșele pot fi păstrate până la trei luni. Atunci când le decongelezi este important să le pui în cuptorul cu microunde și să setezi programul specific pentru a te asigura că își păstrează textura pufoasă.