Piersicile sunt deliciile verii și pot oferi copilului tău o mulțime de nutrienți benefici. Înainte de a le introduce în alimentația acestuia este important să te consulți cu medicul pediatru. Fiecare copil se dezvoltă în propriul ritm, ia medicul te va putea ajuta să stabilești dacă este momentul potrivit să-i oferi micuțului tău piersici.
Când poți introduce piersicile în alimentația copilului tău
Piersicile pot fi introduse de îndată ce bebelușul tău este pregătit să consume alimente solide. Acest lucru se întâmplă, conform specialiștilor de la Solidstarts, în jurul vârstei de șase luni.
Piersicile pot fi oferite celui mic atâta timp cât fructele sunt foarte moi, coapte și pot fi gătite până se înmoaie.
Piersicile își au originile în Asia de Est, unde pomii fructiferi au influențat arta, literatura, medicina și spiritualitatea vreme de mii de ani.
Astăzi, aceste fructe suculente sunt cultivate în zonele cu climă temperată din întreaga lume. Piersicile reprezintă adesea mijlocul verii, împreună cu alte fructe delicioase de sezon.
Piersicile oferă o mulțime de beneficii nutriționale. Aceste fructe sunt bogate în carbohidrați, fibre, vitaminele A, C, E și K. Acești nutrienți ajută la dezvoltarea copilului, dar și la îmbunătățirea sistemului digestiv a acestuia. De asemenea, consumul de piersici menține un echilibru electrolitic.
Totodată, consumul de piersici îmbunătățește sănătatea pielii și a ochilor.
Piersicile sunt printre fructele care sunt deosebit de utile pentru copiii care se confruntă cu probleme din cauza constipației. Acest lucru se întâmplă datorită conținutului ridicat de fibre care se găsește în piersici.
Piersicile nu sunt un alergen comun, dar pot prezenta un pericol de sufocare
Alergiile la piersici nu sunt întâlnite des. Persoanele cu sindrom de alergie orală și în special cele cu sensibilitate la polen pot fi sensibile la piersici.
Persoanele sensibile la alte fructe din familia Rosaceae, cum ar fi caisele, nectarinele și prunele, pot avea, de asemenea, o experiență similară atunci când consumă piersici.
Sindromul de alergie orală duce de cele mai multe ori la o mâncărime de scurtă durată și senzația de arsură în gură și în zona acesteia. Piersicile fierte, conservate sau decojite pot ajuta la minimizarea sau chiar eliminarea acestor efecte adverse.
Atunci când introduci piersicile în alimentația celui mic este recomandat să o faci treptat pentru a putea urmări reacția organismului celui mic.
Piersicile, mai ales cele care nu sunt coapte suficient, pot fi alunecoase și ferme. Aceste caracteristici reprezintă un pericol de sufocare pentru cel mic.
Pentru a reduce riscul de sufocare este important să pregătești piersicile pentru a putea fi servite într-un mod adecvat vârstei copilului tău.
Specialiștii spun că nu ar trebui să-i servești suc de piersici unui copil care are sub 12 luni.
Cercetările sugerează că sucurile și alte băuturi dulci tind să crească riscul de carii dentare sau să provoace dureri abdominale.
Ocazional, cei mici pot să primească porții mici de suc de piersici după vârsta de un an. După vârsta de șase luni cel mic poate mânca piersici dacă acestea sunt tăiate în bucăți mici și dacă fructul este suficient de moale astfel încât să se transforma rapid într-un piure.
Dacă te temi să-i servești celui mic piersicile în acest mod, atunci poți să încerci să le integrezi în câteva rețete delicioase.