Aceste vafe cu piersici și ovăz sunt ideale pentru copiii mici, dar și pentru bebeluși. Rețeta este destul de simplă și nu conține zahăr adăugat. În plus, vafele sunt pline de ingrediente sănătoase, cur ar fi fructele de vară și ocăzul. Ele sunt aromate. Pufoase și pot fi servite la micul dejun sau drept gustare.
Vafe cu fulgi de ovăz și piersici
Vafele cu piersici pot fi servite cu iaurt simplu sau cu fructe mici de sezon. Aceste vafe sunt destul de aromate și dulci, deci pot fi savurate fără niciun sirop deasupra.
Pentru rețetă vei avea nevoie de ovăz instant fără aromă. Acest tip de ovăz se înmoaie mult mai ușor în timpul gătirii și te ajută să ai vafe mult mai pufoase. Pentru că piersicile se află deja la piață, poți folosi pentru această rețetă fructe proaspete. Când ai timp, încearcă și rețeta de clătite cu căpșuni. Este simplă și rapidă.
Totuși, dacă nu ai la îndemână, bucătării specialiști spun că poți folosi și piersici conservate. Atunci când folosești piersici conservate trebuie să te asiguri că sunt ambalate în suc 100% natural, fără zahăr adăugat.
Poți folosi chiar piersicilie din compotul făcut de tine peste iară.
Pentru a îndulci rețeta poți să folosești piure de banane sau sucul de la compotul de piersici. Cele mai multe vafe vor fi moi, pufoase și îndulcite în mod natural, menționează bucătării pentru Parents.com.
Cum prepari rețeta de vafe cu fulgi de ovăz și piersici
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 10 minute pentru a alege ingredientele și 20 de minute pentru a pune pe masă un desert aromat. Ingredientele necesare sunt simple și l îndemână. Pentru început vei avea nevoie de:
- 1 cană de piersici sau 1 conservă de piersici ambalate în suc natural
- 1 banană coaptă
- 2 ouă
- ¼ cană sos de mere neîndulcit
- 2 linguri ulei de măsline
- ¾ cană de lapte integral
- 1 cană de grâu integral sau făină universală
- 1 cană de ovăz instant
- 1 lingură de praf de copt
- ½ linguriță de scorțișoară măcinată
- puțin ulei pentru gătit
Modul de preparare este simplu și rapid. Dacă folosești piersici din conservă, pune-le la scurt. Păstrează sucul pentru a face sirop de piersici mai târziu.
Dacă folosești piersici proaspete, este important să te asiguri că le-ai spălat foarte bine. Amestecă piersicile, bananele, sucul de mere, uleiu de mâine și laptele până la omogenizare într-un castron. Folosește mixerul la viteză mare sau un blender.
Într-un castron, adaugă mai apoi făina din fulgii de oză, praful de copt și scorțișoară. Amestecă până ce se combină ingredientele.
Toarnă mai apoi amestecul umed în amestecul uscat și amestecă până se combină. Lasă întregul amestec să stea pentru 5- 10 minute pentru ca ovăzul să se hidrateze.
Mai apoi unge forma de vafe cu puțin ulei. Toarnă ¼ din cana de compoziție în aparatul de vafe și lasă compoziția până când aceasta se gătește complet.
Pentru a face siropul de suc de piersici, adaugă sucul rămas într-o cratiță și redu totul până ce capătă o consistență asemănătoare siropului. Pentru copiii mici și bebeluși, servește aceste vafe cu iaurt simplu și fructe de sezon, spun cei de la Whiteblankspace.com.