Reclamă

Ce a descoperit o mamă pe babymonitor când se uita la copil. Secunda care i-a salvat viața micuțului

Fiecare părinte vrea ca copilul să fie în siguranță după ce este externat din spital. Și pentru ca tehnologia ne permite, acum există pe piață o mulțime de sisteme de supraveghere care să te lase să faci alte lucruri în timp ce bebelușul doarme, fără să rămână nesupravegheat. Se pare că acestea sunt pe lista lucrurile de bază în viața unui nou născut și pot deveni chiar salvatori. Ce a descoperit o mamă pe babymonitor când se uita la copil.

Un babymonitor de culoare albă
Un băiețel de șase luni a fost diagnosticat cu un cancer ocular rar, după ce mama lui a observat ceva ciudat / Shutterstock

Un băiețel de șase luni a fost diagnosticat cu un cancer ocular rar, după ce mama lui a observat ceva ciudat când își urmărea fiul pe babymonitor.

Ce a descoperit o mamă pe babymonitor când se uita la copil

În timp ce mama lui Benny îl monitoriza în pătuțul lui într-o noapte, ea a observat că unul dintre ochii fiului ei părea complet negru. Celălalt apărea ca o lumină strălucitoare pe ecran.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ea a crezut inițial că ochii de culoare diferită arătau așa din cauza unei erori de pe monitorul pentru bebeluși. Dar când bunica lui a spus că ochiul băiețelului părea tulbure într-o anumită lumină, mama lui Benny l-a dus la un medic pediatru.

Reclamă

După un RMN, medicii au diagnosticat copilul de șase luni cu retinoblastom. E un cancer foarte rar al retinei care debutează de obicei în partea din spate a ochiului. Din păcate, e o afecțiune care se depistează frecvent la copii.

Cancerul lui Benny se dezvoltase în ochiul care arătase ca un punct negru pe monitor.

Dr. Matthew Dietz, medic oncolog pediatru la Spitalul Primar de Copii Intermountain, a spus că părinții ar trebui să acorde atenție semnelor similare la copiii lor: „Părinții trebuie să observe fotografiile, videoclipurile și alte imagini ale copiilor lor. În cazul în care un ochi strălucește și celălalt nu, atunci e o problemă”.

Medicii de la Spitalul Primar de Copii Intermountain din Murray, Utah au reușit să vindece cancerul. I-au salvat și o parte din vederea din ochiul stâng al lui Benny. Cu toate acestea, mama lui, care a cerut să nu îi fie dezvăluită identitatea, a spus că micuțul încă se confruntă cu probleme de vedere.

Reclamă

Cu ce probleme de sănătate se confruntă acum Benny

Vorbind despre recuperarea fiului ei, ea a declarat pentru KUTV: „Cancerul a fost depistat devreme. Cu toate acestea, privind în urmă acum și știind ce să caut, pot vedea strălucirea în ochiul lui Benny încă de la vârsta de trei luni”.

„Nu auzisem niciodată de retinoblastom până acum și, dacă această poveste apare cumva când un părinte îngrijorat caută pe Google, atunci că am ratat-o timp de trei luni a meritat poate pentru altcineva”.

În loc să apeleze la chimioterapie pentru Benny, medicii l-au tratat introducând un microcateter, un tub subțire ca un fir, într-o arteră a piciorului său. Ulterior, l-au trecut prin corpul său până la tumora din ochi pentru a administra chimioterapie local.

Benny a primit tratamente prin cateter o dată la câteva săptămâni timp de câteva luni.

Și în timp ce mama lui Benny a spus că fiul ei se simțea rău timp de câteva zile după chimioterapie, el zâmbea mereu și interacționa cu medicii și asistentele sale.

De ce a apărut cancerul la ochiul lui Benny

Medicii au vrut, de asemenea, să investigheze originea cancerului lui Benny. Geneticienii au descoperit că îi lipsește gena 1 a retinoblastomului. Ea nu se observă de obicei la copiii cu acest cancer.

O secvențiere genetică mai extinsă a descoperit că copilului de șase luni îi lipsea o parte a cromozomului 13. Acest lucru este rar și poate duce la alte probleme medicale.

Acum, în vârstă de 18 luni, Benny a fost declarat vindecat de cancer. Cu toate acestea, el trebuie să se întoarcă la spital în fiecare lună pentru controale.

În timp ce medicii au putut să-i salveze în mare parte vederea în ochiul stâng, el merge acum la școlile pentru surzi și orbi din Utah pentru a-l ajuta să se adapteze la schimbare.

Mama lui a mai spus că se confruntă cu unele întârzieri de dezvoltare.

În prezent, Benny învață să stea în șezut, a spus ea. Îi este însă „foarte teamă să treacă dintr-o poziție în care nu se simte foarte stabil”.

Ce spun medici oncologi despre retinoblastom

Retinoblastomul este rar, dar este cel mai frecvent cancer de ochi la copii. Aproximativ 300 de cazuri sunt diagnosticate în fiecare an.

Este cel mai frecvent la sugarii cu vârsta de doi până la trei ani. În plus, este cel mai frecvent la copii, deoarece este declanșată de o mutație genetică într-o genă legată de dezvoltarea ochiului.

Simptomele includ o pupilă albă, un ochi tulbure, ochi nealiniați care privesc spre urechi sau nas, iriși de diferite culori și un glob ocular roșu și inflamat.

Părinții copiilor care dezvoltă cancerul pot suspecta o problemă de sănătate. Doar unul dintre ochii copilului lor poate părea roșu sau diferit în fotografii.

Dr. Eric Hansen, medic oncolog la centrul oftalmologic al Universității din Utah, a declarat pentru KSL.com: „În cazul lui Benny am fost foarte norocoși. Un monitor pentru bebeluși nu are încorporat software pentru a elimina acea reflexie roșie”.

El a adăugat: „Dacă observați orice îngrijorare cu privire la ochi, discutați cu medicul pediatru. Nu o ignorați”.

Te-ar mai putea interesa și
Un copil care ține în mână o jucărie din pluș și o fundiță galbenă
Care sunt cele mai comune tipuri de cancer la copii
Care sunt cele mai comune tipuri de cancer la copii
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Adolescenta stă supărată pe podea, cu telefonul în mână
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
Sadfishing-ul este un termen recent apărut care descrie practica de a exagera sau de a inventa probleme emoționale pe rețelele sociale pentru a atrage atenția și simpatia din partea celorlalți. Deși poate părea inofensiv, acest comportament......
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
3
Femeie care aspiră covorul iar câinele stă lângă ea
Cum scăpăm de purici: remedii simple
Dacă te-ai pricopsit cu musafiri nepoftiți precum puricii, ai la îndemână câteva remedii pe care le poți folosi pentru a scăpa de ei. Începe cu aspirarea întregii case, cu spălarea lenjeriilor de pat, dar și cu aplicarea unor remedii......
Cum scăpăm de purici: remedii simple
4
Bebeluș care stă pe spate, pe un pat cu cearșaf alb, în dormitor, doar cu scutec alb pe el, iar mama lui îi ține picioarele ridicate și îl ajută să pedaleze, ilustrând gazele intestinale la bebeluși
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Parteneri
Cele mai noi
Femeie tânără stă singură pe canapea
25 iulie, 06:47
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
Un copil care stă pe un colac portocaliu în piscină
24 iulie, 08:04
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Gravidă ține în mână biletul de avion și pașaportul
23 iulie, 07:39
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Un băiețel care ține în mână două jumătăți de scmohine
23 iulie, 07:13
Când poți introduce smochinele în alimentația copilului. Sfaturi simple și utile pentru diversificare
Când poți introduce smochinele în alimentația copilului. Sfaturi simple și utile pentru diversificare
Două mame cu doi copii se joacă pe terasă cu copiii
22 iulie, 09:58
Cum să protejezi copilul de caniculă
Cum să protejezi copilul de caniculă
Un bebeluș care stă la măsuță și consumă bucăți mici de caise
22 iulie, 09:56
Când poți introduce caisele în alimentația copilului tău. Sfaturi utile pentru diversificarea alimentației
Când poți introduce caisele în alimentația copilului tău. Sfaturi utile pentru diversificarea alimentației
Închide