Reclamă

Ce a descoperit o mamă pe babymonitor când se uita la copil. Secunda care i-a salvat viața micuțului

Fiecare părinte vrea ca copilul să fie în siguranță după ce este externat din spital. Și pentru ca tehnologia ne permite, acum există pe piață o mulțime de sisteme de supraveghere care să te lase să faci alte lucruri în timp ce bebelușul doarme, fără să rămână nesupravegheat. Se pare că acestea sunt pe lista lucrurile de bază în viața unui nou născut și pot deveni chiar salvatori. Ce a descoperit o mamă pe babymonitor când se uita la copil.

Un babymonitor de culoare albă
Un băiețel de șase luni a fost diagnosticat cu un cancer ocular rar, după ce mama lui a observat ceva ciudat / Shutterstock

Un băiețel de șase luni a fost diagnosticat cu un cancer ocular rar, după ce mama lui a observat ceva ciudat când își urmărea fiul pe babymonitor.

Ce a descoperit o mamă pe babymonitor când se uita la copil

În timp ce mama lui Benny îl monitoriza în pătuțul lui într-o noapte, ea a observat că unul dintre ochii fiului ei părea complet negru. Celălalt apărea ca o lumină strălucitoare pe ecran.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ea a crezut inițial că ochii de culoare diferită arătau așa din cauza unei erori de pe monitorul pentru bebeluși. Dar când bunica lui a spus că ochiul băiețelului părea tulbure într-o anumită lumină, mama lui Benny l-a dus la un medic pediatru.

Reclamă

După un RMN, medicii au diagnosticat copilul de șase luni cu retinoblastom. E un cancer foarte rar al retinei care debutează de obicei în partea din spate a ochiului. Din păcate, e o afecțiune care se depistează frecvent la copii.

Cancerul lui Benny se dezvoltase în ochiul care arătase ca un punct negru pe monitor.

Dr. Matthew Dietz, medic oncolog pediatru la Spitalul Primar de Copii Intermountain, a spus că părinții ar trebui să acorde atenție semnelor similare la copiii lor: „Părinții trebuie să observe fotografiile, videoclipurile și alte imagini ale copiilor lor. În cazul în care un ochi strălucește și celălalt nu, atunci e o problemă”.

Medicii de la Spitalul Primar de Copii Intermountain din Murray, Utah au reușit să vindece cancerul. I-au salvat și o parte din vederea din ochiul stâng al lui Benny. Cu toate acestea, mama lui, care a cerut să nu îi fie dezvăluită identitatea, a spus că micuțul încă se confruntă cu probleme de vedere.

Reclamă

Cu ce probleme de sănătate se confruntă acum Benny

Vorbind despre recuperarea fiului ei, ea a declarat pentru KUTV: „Cancerul a fost depistat devreme. Cu toate acestea, privind în urmă acum și știind ce să caut, pot vedea strălucirea în ochiul lui Benny încă de la vârsta de trei luni”.

„Nu auzisem niciodată de retinoblastom până acum și, dacă această poveste apare cumva când un părinte îngrijorat caută pe Google, atunci că am ratat-o timp de trei luni a meritat poate pentru altcineva”.

În loc să apeleze la chimioterapie pentru Benny, medicii l-au tratat introducând un microcateter, un tub subțire ca un fir, într-o arteră a piciorului său. Ulterior, l-au trecut prin corpul său până la tumora din ochi pentru a administra chimioterapie local.

Benny a primit tratamente prin cateter o dată la câteva săptămâni timp de câteva luni.

Și în timp ce mama lui Benny a spus că fiul ei se simțea rău timp de câteva zile după chimioterapie, el zâmbea mereu și interacționa cu medicii și asistentele sale.

De ce a apărut cancerul la ochiul lui Benny

Medicii au vrut, de asemenea, să investigheze originea cancerului lui Benny. Geneticienii au descoperit că îi lipsește gena 1 a retinoblastomului. Ea nu se observă de obicei la copiii cu acest cancer.

O secvențiere genetică mai extinsă a descoperit că copilului de șase luni îi lipsea o parte a cromozomului 13. Acest lucru este rar și poate duce la alte probleme medicale.

Acum, în vârstă de 18 luni, Benny a fost declarat vindecat de cancer. Cu toate acestea, el trebuie să se întoarcă la spital în fiecare lună pentru controale.

În timp ce medicii au putut să-i salveze în mare parte vederea în ochiul stâng, el merge acum la școlile pentru surzi și orbi din Utah pentru a-l ajuta să se adapteze la schimbare.

Mama lui a mai spus că se confruntă cu unele întârzieri de dezvoltare.

În prezent, Benny învață să stea în șezut, a spus ea. Îi este însă „foarte teamă să treacă dintr-o poziție în care nu se simte foarte stabil”.

Ce spun medici oncologi despre retinoblastom

Retinoblastomul este rar, dar este cel mai frecvent cancer de ochi la copii. Aproximativ 300 de cazuri sunt diagnosticate în fiecare an.

Este cel mai frecvent la sugarii cu vârsta de doi până la trei ani. În plus, este cel mai frecvent la copii, deoarece este declanșată de o mutație genetică într-o genă legată de dezvoltarea ochiului.

Simptomele includ o pupilă albă, un ochi tulbure, ochi nealiniați care privesc spre urechi sau nas, iriși de diferite culori și un glob ocular roșu și inflamat.

Părinții copiilor care dezvoltă cancerul pot suspecta o problemă de sănătate. Doar unul dintre ochii copilului lor poate părea roșu sau diferit în fotografii.

Dr. Eric Hansen, medic oncolog la centrul oftalmologic al Universității din Utah, a declarat pentru KSL.com: „În cazul lui Benny am fost foarte norocoși. Un monitor pentru bebeluși nu are încorporat software pentru a elimina acea reflexie roșie”.

El a adăugat: „Dacă observați orice îngrijorare cu privire la ochi, discutați cu medicul pediatru. Nu o ignorați”.

Te-ar mai putea interesa și
Un copil care ține în mână o jucărie din pluș și o fundiță galbenă
Care sunt cele mai comune tipuri de cancer la copii
Care sunt cele mai comune tipuri de cancer la copii
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
3
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
4
Băiat cu boala obrajilor pălmuiți
Boala obrajilor pălmuiți: cauze, manifestări, diagnostic
Boala obrajilor pălmuiți sau așa cum mai este ea cunoscută, a cincea boală a copilăriei, este o afecțiune virală, frecventă în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani. Ea se manifestă sub formă de erupție cutanată în......
Boala obrajilor pălmuiți: cauze, manifestări, diagnostic
5
Două pahare pline cu terci de banane și căpșuni alături de câteva căpșuni întregi
Terci cu banane și căpșuni. Un mic dejun potrivit pentru orice copil
Rețeta de terci cu banane și căpșuni este ideală pentru un mic dejun sănătos și sățios. Atunci când te grăbești și ai epuizat toate ideile pentru preparate sănătoase, poți să încerci cu încredere această rețetă rapidă și......
Terci cu banane și căpșuni. Un mic dejun potrivit pentru orice copil
Parteneri
Cele mai noi
Mama pune bebelușul la somn în pătuțul lui
21 mai, 08:58
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Un băiețel singur și trist care stă pe jos și privește îngândurat
21 mai, 07:56
Responsabilități pe care un copil nu e recomandat să le aibă. Aceste lucruri i-ar putea afecta viața la maturitate
Responsabilități pe care un copil nu e recomandat să le aibă. Aceste lucruri i-ar putea afecta viața la maturitate
Patru adolescenți care se uită pe telefon, fotografiați în timpul unei ieșiri în aer liber
20 mai, 08:02
Cum afectează rețelele sociale sănătatea mintală a adolescenților
Cum afectează rețelele sociale sănătatea mintală a adolescenților
Mama se joacă împreuna cu fiica ei de-a doctorul
20 mai, 07:46
5 beneficii ale jocului imaginar
5 beneficii ale jocului imaginar
O adolescentă care spală vasele pentru a-și ajuta părinții
19 mai, 07:43
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Mama o ține pe fiica ei de mâini și îi explică ceva
19 mai, 07:16
Cum îl determini pe copil să coopereze
Cum îl determini pe copil să coopereze
Închide