Reclamă

Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate

Somnul este vital pentru buna dezvoltare a copilului. Totuși, pentru orice părinte este o adevărată provocare să-și culce micuțul. Descoperă și tu care este cea mai bună tehnică de adormire a copilului. La ce concluzii au ajuns specialiștii în parenting.

Un băiețel care doarme învelit cu o păturică albastră în timp ce își ține în brațe ursulețul
Descoperă și tu care este cea mai bună tehnică de adormire a copilului. La ce concluzii au ajuns specialiștii în parenting / Shutterstock

Specialiștii în parenting au analizat de-a lungul timpului mai multe tehnici din întreaga lume de adormire a copilului. Helen Russell, jurnalistă britanică, a documentat acest proces. Helen a remarcat care este cea mai bună tehnică pentru a-l pune pe cel mic la somn.

Cea mai bună tehnică de adormire a copilului

Totul a pornit atunci când Helen a mers într-o vacanță în Danemarca. Aceasta a observat mai multe șiruri de cărucioare pentru copii lăsate în aer liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fiecare cărucior avea în interior un copil care doarme. Russel a vorbit cu mai mulți specialiști în parenting, iar aceștia au concluzionat că aceasta ar putea fi cea mai bună metodă prin care îi poți oferi micuțului un somn odihnitor.

Copiii erau puși în hamuri speciale în interiorul cărucioarelor. În felul acesta părinții se asigurau că micuții nu puteau să iasă din cărucior în eventualitatea unui accident.

Deși mulți părinți s-au arătat a fi îngrijorați de această tehnică, specialiștii i-au asigurat că nu reprezintă niciun pericol pentru copil.

Părinții sunt întotdeauna în apropiere de cărucioare, chiar dacă ei stau înăuntru și copii dorm afară. Părinții își savurează cafeaua preferată, în timp ce micuțul lor doarme afară în cărucior.

Reclamă

Cum a apărut această practică

Practica este comună în țările nordice. Aceasta a fost susținută de Emily Picker, medic pediatru, ale cărei învățături au fost introduse și în Statele Unite ale Americi.

Reclamă

Specialiștii în parenting spun că este cea mai bună metodă pentru un somn de calitate. Copiii din țările nordice nu sunt puși în pericol în timpul somnului în aer liber.

Aceștia poartă haine de grosimi diferite. Copiii sunt îmbrăcați în mai multe straturi, adesea numite „costume de dormit”. Acești poartă, de asemenea, mănuși speciale și au alte accesori care să-i protejeze de frig.

Căruciorul este lăsat întotdeauna în locuri ferite de vântul puternic sau de alte pericole pentru cel mic.

Care sunt beneficiile somnului în aer liber

Specialiștii spun că există o mulțime de beneficii ale practicii somnului în aer liber. În primul rând, există șanse reduse ca cel mic să se îmbolnăvească de o boală respiratorie, spre deosebire de copiii care dorm în interior.

Medicii spun că cei mici și antrenează sistemul imunitar și luptă mult mai ușor atunci când vine vorba de virozele de sezon.

În al doilea rând, specialiștii spun că expunerea la lumina naturală și la aer proaspăt promovează modele de somn de calitate.

Această expunere l-ar putea ajuta pe copil să mențină un ritm cardiac regulat, au spus cei de la HuffPost. În cele din urmă, și cel mai important pentru părinți, adepții acestei tehnici sunt de părere că bebelușii adorm mai repede și au un somn mai lung atunci când dorm afară.

Copiii se obișnuiesc să doarmă indiferent de zgomotul de fundal care îi înconjoară. Această practică poate fi de folos pentru copii și bebelușii careu au probleme cu somnul.

Bebelușii pot adomri destul de ușor într-un cărucior, dar pe măsură ce aceștia cresc, vor avea nevoie de un ambient mult mai liniștit pentru un somn de calitate.

Nevoia unui pui de somn devine regulată, iar nevoie pentru un somn de calitate crește. Descoperă și câteva metode simple pentru adormirea copilului. Află cum poți să-l pui pe cel mic rapid la somn.

Medicii sfătuiesc părinții să fie atenți la locul în care aleg să amplaseze căruciorul celui mic. Un cărucior lăsat la soare, dar acoperit cu pături poate bloca lumina și crește temperatura celui mic.

Căruciorul trebuie pus într-o zonă răcoroasă, dar nu trebuie să fie acoperit pentru a nu împiedica fluxul de aer.

Recomandarea de a pune bebelușii să doarmă pe spate se aplică și la cărucioare. Părinții nu trebuie să uite că nevoia de somn a unui copil se schimbă foarte repede în primii ani din viață.

După primele 4 luni, somnul în timpul zilei începe încet să devină organizat pentru cei mici. Părinții trebuie să pună la punct o rutină de somn pentru cel mic pentru a-l ajuta să se dezvolte armonios.

Există probleme de siguranță ale somnului în aer liber?

Să vezi atât de multe cărucioare cu copii în aer liber poate fi intimidant, mai ales pentru persoanele care nu sunt obișnuite cu această practică.

Mulți s-au întrebat ce se întâmplă dacă cineva fură copilul din cărucior. Anxietatea aceasta s-a răspândit în mai multe părți ale lumii, dar practica nu este deloc periculoasă, spun specialiștii din Danemarca.

A existat un caz mediatizat în care autoritățile au separat copilul de mamă. În 1997, Annette Sorensen a fost arestată în New York pentru că și-a lăsat copilul în fața unui restaurant, iar ea a intrat să bea o cafea.

Copilul a fost plasat într-un centru de plasament iar mai apoi reunit cu mama sa patru zile mai târziu. Annette a fost acuzată de punerea în pericol a copiiilor, iar mai apoi a dat în judecată orașul pentru încarcerare.

Annette a fost obișnuită cu această practică în Danemarca, însă nu s-a așteptat să trăiască o astfel de experiență atunci când a mers în New York.

Îngrijorarea părinților rămâne legată de răceli. Autoritățile daneze recomandă ca cei mici să nu fie lăsați să doarmă afară dacă temperatura este de minus 10 grade Celsius.

În felul acesta te poți asigura că cel mic are un somn odihnitor și perfect în siguranță, spun cei de la Parents.com.  

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
O fetiță care stă pe un telefon care are inteligență artificială în timp ce mama sa îi explică ceva
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Un copil trist care stă pe o bancă pentru că s-a confruntat cu cyberbullying
Cum protejăm copilul de cyberbullying. Ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic în mediul online
Cum protejăm copilul de cyberbullying. Ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic în mediul online
O familie fericită care se uită împreună la televizor
Cum poți face alegeri media sănătoase pentru familia ta. Sfaturi de la specialiști
Cum poți face alegeri media sănătoase pentru familia ta. Sfaturi de la specialiști
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Un bol plin cu supă cremă de morcovi și catofi dulci pentru copii
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
În zilele în care vrei să-i surprinzi pe cei mici poți să încerci să prepari o rețetă de supă cremă de morcovi și cartof dulce. Această supă de morcovi și cartofi dulci este cremoasă, reconfortantă și plină de savoare. Supa este......
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
2
Elevă de liceu cu caiete în brațe
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Capitala are cele mai multe licee atât ca număr, dar și ca apreciere pentru sistemul de învățământ și formarea elevilor. Multe dintre acestea sunt recunoscute pentru performanțele academice remarcabile ale elevilor lor. Ai mai jos topul......
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
3
O femeie care se teme pentru copilul ei care merge pe bicicletă
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Scopul unui părinte este să-și învețe copiii să fie independenți, nu să-i supravegheze la nesfârșit. Un copil are nevoie și de greșeli pentru a se forma într-una adult cu un comportament bun din toate punctele de vedere. Ai mai jos mai......
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
5
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Parteneri
Cele mai noi
Copil alergic la polen stă pe iarbă și strănută
06:26
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mama, tata și cei doi copii iau masa împreună
27 martie, 07:00
Cum să introduci obiceiuri sănătoase în familie fără presiune
Cum să introduci obiceiuri sănătoase în familie fără presiune
Copil ține în mână un pahar cu suc natural pentru imunitate
26 martie, 07:07
Rețete de sucuri naturale pentru întărirea imunității
Rețete de sucuri naturale pentru întărirea imunității
Mama și fiica se bucură de venirea primăverii
25 martie, 06:35
Tranziția de la iarnă la primăvară: Cum gestionăm schimbările bruște de temperatură
Tranziția de la iarnă la primăvară: Cum gestionăm schimbările bruște de temperatură
O fetiță care stă pe un telefon care are inteligență artificială în timp ce mama sa îi explică ceva
24 martie, 07:27
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Impactul inteligenței artificiale asupra copiilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți
Băiat cu alergii sezoniere își suflă nasul
23 martie, 07:38
Cum să previi și să tratezi alergiile sezoniere la copii
Cum să previi și să tratezi alergiile sezoniere la copii
Închide