Reclamă

Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate

Somnul este vital pentru buna dezvoltare a copilului. Totuși, pentru orice părinte este o adevărată provocare să-și culce micuțul. Descoperă și tu care este cea mai bună tehnică de adormire a copilului. La ce concluzii au ajuns specialiștii în parenting.

Un băiețel care doarme învelit cu o păturică albastră în timp ce își ține în brațe ursulețul
Descoperă și tu care este cea mai bună tehnică de adormire a copilului. La ce concluzii au ajuns specialiștii în parenting / Shutterstock

Specialiștii în parenting au analizat de-a lungul timpului mai multe tehnici din întreaga lume de adormire a copilului. Helen Russell, jurnalistă britanică, a documentat acest proces. Helen a remarcat care este cea mai bună tehnică pentru a-l pune pe cel mic la somn.

Cea mai bună tehnică de adormire a copilului

Totul a pornit atunci când Helen a mers într-o vacanță în Danemarca. Aceasta a observat mai multe șiruri de cărucioare pentru copii lăsate în aer liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fiecare cărucior avea în interior un copil care doarme. Russel a vorbit cu mai mulți specialiști în parenting, iar aceștia au concluzionat că aceasta ar putea fi cea mai bună metodă prin care îi poți oferi micuțului un somn odihnitor.

Copiii erau puși în hamuri speciale în interiorul cărucioarelor. În felul acesta părinții se asigurau că micuții nu puteau să iasă din cărucior în eventualitatea unui accident.

Deși mulți părinți s-au arătat a fi îngrijorați de această tehnică, specialiștii i-au asigurat că nu reprezintă niciun pericol pentru copil.

Părinții sunt întotdeauna în apropiere de cărucioare, chiar dacă ei stau înăuntru și copii dorm afară. Părinții își savurează cafeaua preferată, în timp ce micuțul lor doarme afară în cărucior.

Reclamă

Cum a apărut această practică

Practica este comună în țările nordice. Aceasta a fost susținută de Emily Picker, medic pediatru, ale cărei învățături au fost introduse și în Statele Unite ale Americi.

Reclamă

Specialiștii în parenting spun că este cea mai bună metodă pentru un somn de calitate. Copiii din țările nordice nu sunt puși în pericol în timpul somnului în aer liber.

Aceștia poartă haine de grosimi diferite. Copiii sunt îmbrăcați în mai multe straturi, adesea numite „costume de dormit”. Acești poartă, de asemenea, mănuși speciale și au alte accesori care să-i protejeze de frig.

Căruciorul este lăsat întotdeauna în locuri ferite de vântul puternic sau de alte pericole pentru cel mic.

Care sunt beneficiile somnului în aer liber

Specialiștii spun că există o mulțime de beneficii ale practicii somnului în aer liber. În primul rând, există șanse reduse ca cel mic să se îmbolnăvească de o boală respiratorie, spre deosebire de copiii care dorm în interior.

Medicii spun că cei mici și antrenează sistemul imunitar și luptă mult mai ușor atunci când vine vorba de virozele de sezon.

În al doilea rând, specialiștii spun că expunerea la lumina naturală și la aer proaspăt promovează modele de somn de calitate.

Această expunere l-ar putea ajuta pe copil să mențină un ritm cardiac regulat, au spus cei de la HuffPost. În cele din urmă, și cel mai important pentru părinți, adepții acestei tehnici sunt de părere că bebelușii adorm mai repede și au un somn mai lung atunci când dorm afară.

Copiii se obișnuiesc să doarmă indiferent de zgomotul de fundal care îi înconjoară. Această practică poate fi de folos pentru copii și bebelușii careu au probleme cu somnul.

Bebelușii pot adomri destul de ușor într-un cărucior, dar pe măsură ce aceștia cresc, vor avea nevoie de un ambient mult mai liniștit pentru un somn de calitate.

Nevoia unui pui de somn devine regulată, iar nevoie pentru un somn de calitate crește. Descoperă și câteva metode simple pentru adormirea copilului. Află cum poți să-l pui pe cel mic rapid la somn.

Medicii sfătuiesc părinții să fie atenți la locul în care aleg să amplaseze căruciorul celui mic. Un cărucior lăsat la soare, dar acoperit cu pături poate bloca lumina și crește temperatura celui mic.

Căruciorul trebuie pus într-o zonă răcoroasă, dar nu trebuie să fie acoperit pentru a nu împiedica fluxul de aer.

Recomandarea de a pune bebelușii să doarmă pe spate se aplică și la cărucioare. Părinții nu trebuie să uite că nevoia de somn a unui copil se schimbă foarte repede în primii ani din viață.

După primele 4 luni, somnul în timpul zilei începe încet să devină organizat pentru cei mici. Părinții trebuie să pună la punct o rutină de somn pentru cel mic pentru a-l ajuta să se dezvolte armonios.

Există probleme de siguranță ale somnului în aer liber?

Să vezi atât de multe cărucioare cu copii în aer liber poate fi intimidant, mai ales pentru persoanele care nu sunt obișnuite cu această practică.

Mulți s-au întrebat ce se întâmplă dacă cineva fură copilul din cărucior. Anxietatea aceasta s-a răspândit în mai multe părți ale lumii, dar practica nu este deloc periculoasă, spun specialiștii din Danemarca.

A existat un caz mediatizat în care autoritățile au separat copilul de mamă. În 1997, Annette Sorensen a fost arestată în New York pentru că și-a lăsat copilul în fața unui restaurant, iar ea a intrat să bea o cafea.

Copilul a fost plasat într-un centru de plasament iar mai apoi reunit cu mama sa patru zile mai târziu. Annette a fost acuzată de punerea în pericol a copiiilor, iar mai apoi a dat în judecată orașul pentru încarcerare.

Annette a fost obișnuită cu această practică în Danemarca, însă nu s-a așteptat să trăiască o astfel de experiență atunci când a mers în New York.

Îngrijorarea părinților rămâne legată de răceli. Autoritățile daneze recomandă ca cei mici să nu fie lăsați să doarmă afară dacă temperatura este de minus 10 grade Celsius.

În felul acesta te poți asigura că cel mic are un somn odihnitor și perfect în siguranță, spun cei de la Parents.com.  

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
o mamă și un tătic care se joacă cu bebelușul pe un covor și construiesc un turn din cuburi colorate
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Un băiețel care ține în mână două jumătăți de scmohine
Când poți introduce smochinele în alimentația copilului. Sfaturi simple și utile pentru diversificare
Când poți introduce smochinele în alimentația copilului. Sfaturi simple și utile pentru diversificare
Un bebeluș care stă la măsuță și consumă bucăți mici de caise
Când poți introduce caisele în alimentația copilului tău. Sfaturi utile pentru diversificarea alimentației
Când poți introduce caisele în alimentația copilului tău. Sfaturi utile pentru diversificarea alimentației
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Adolescenta stă supărată pe podea, cu telefonul în mână
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
Sadfishing-ul este un termen recent apărut care descrie practica de a exagera sau de a inventa probleme emoționale pe rețelele sociale pentru a atrage atenția și simpatia din partea celorlalți. Deși poate părea inofensiv, acest comportament......
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
3
Femeie care aspiră covorul iar câinele stă lângă ea
Cum scăpăm de purici: remedii simple
Dacă te-ai pricopsit cu musafiri nepoftiți precum puricii, ai la îndemână câteva remedii pe care le poți folosi pentru a scăpa de ei. Începe cu aspirarea întregii case, cu spălarea lenjeriilor de pat, dar și cu aplicarea unor remedii......
Cum scăpăm de purici: remedii simple
4
Bebeluș care stă pe spate, pe un pat cu cearșaf alb, în dormitor, doar cu scutec alb pe el, iar mama lui îi ține picioarele ridicate și îl ajută să pedaleze, ilustrând gazele intestinale la bebeluși
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Cele mai noi
Fetiță stă pe umerii mamei și își ține mâinile pe capul acesteia
26 iulie, 07:38
Ce impact are educația permisivă asupra dezvoltării copilului
Ce impact are educația permisivă asupra dezvoltării copilului
Bebeluș care mănâncă singur paste în scaunul de masă
25 iulie, 07:53
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Femeie tânără stă singură pe canapea
25 iulie, 06:47
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
Un copil care stă pe un colac portocaliu în piscină
24 iulie, 08:04
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Gravidă ține în mână biletul de avion și pașaportul
23 iulie, 07:39
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Un băiețel care ține în mână două jumătăți de scmohine
23 iulie, 07:13
Când poți introduce smochinele în alimentația copilului. Sfaturi simple și utile pentru diversificare
Când poți introduce smochinele în alimentația copilului. Sfaturi simple și utile pentru diversificare
Închide