Reclamă

Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate

Somnul este vital pentru buna dezvoltare a copilului. Totuși, pentru orice părinte este o adevărată provocare să-și culce micuțul. Descoperă și tu care este cea mai bună tehnică de adormire a copilului. La ce concluzii au ajuns specialiștii în parenting.

Un băiețel care doarme învelit cu o păturică albastră în timp ce își ține în brațe ursulețul
Descoperă și tu care este cea mai bună tehnică de adormire a copilului. La ce concluzii au ajuns specialiștii în parenting / Shutterstock

Specialiștii în parenting au analizat de-a lungul timpului mai multe tehnici din întreaga lume de adormire a copilului. Helen Russell, jurnalistă britanică, a documentat acest proces. Helen a remarcat care este cea mai bună tehnică pentru a-l pune pe cel mic la somn.

Cea mai bună tehnică de adormire a copilului

Totul a pornit atunci când Helen a mers într-o vacanță în Danemarca. Aceasta a observat mai multe șiruri de cărucioare pentru copii lăsate în aer liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fiecare cărucior avea în interior un copil care doarme. Russel a vorbit cu mai mulți specialiști în parenting, iar aceștia au concluzionat că aceasta ar putea fi cea mai bună metodă prin care îi poți oferi micuțului un somn odihnitor.

Copiii erau puși în hamuri speciale în interiorul cărucioarelor. În felul acesta părinții se asigurau că micuții nu puteau să iasă din cărucior în eventualitatea unui accident.

Deși mulți părinți s-au arătat a fi îngrijorați de această tehnică, specialiștii i-au asigurat că nu reprezintă niciun pericol pentru copil.

Părinții sunt întotdeauna în apropiere de cărucioare, chiar dacă ei stau înăuntru și copii dorm afară. Părinții își savurează cafeaua preferată, în timp ce micuțul lor doarme afară în cărucior.

Reclamă

Cum a apărut această practică

Practica este comună în țările nordice. Aceasta a fost susținută de Emily Picker, medic pediatru, ale cărei învățături au fost introduse și în Statele Unite ale Americi.

Reclamă

Specialiștii în parenting spun că este cea mai bună metodă pentru un somn de calitate. Copiii din țările nordice nu sunt puși în pericol în timpul somnului în aer liber.

Aceștia poartă haine de grosimi diferite. Copiii sunt îmbrăcați în mai multe straturi, adesea numite „costume de dormit”. Acești poartă, de asemenea, mănuși speciale și au alte accesori care să-i protejeze de frig.

Căruciorul este lăsat întotdeauna în locuri ferite de vântul puternic sau de alte pericole pentru cel mic.

Care sunt beneficiile somnului în aer liber

Specialiștii spun că există o mulțime de beneficii ale practicii somnului în aer liber. În primul rând, există șanse reduse ca cel mic să se îmbolnăvească de o boală respiratorie, spre deosebire de copiii care dorm în interior.

Medicii spun că cei mici și antrenează sistemul imunitar și luptă mult mai ușor atunci când vine vorba de virozele de sezon.

În al doilea rând, specialiștii spun că expunerea la lumina naturală și la aer proaspăt promovează modele de somn de calitate.

Această expunere l-ar putea ajuta pe copil să mențină un ritm cardiac regulat, au spus cei de la HuffPost. În cele din urmă, și cel mai important pentru părinți, adepții acestei tehnici sunt de părere că bebelușii adorm mai repede și au un somn mai lung atunci când dorm afară.

Copiii se obișnuiesc să doarmă indiferent de zgomotul de fundal care îi înconjoară. Această practică poate fi de folos pentru copii și bebelușii careu au probleme cu somnul.

Bebelușii pot adomri destul de ușor într-un cărucior, dar pe măsură ce aceștia cresc, vor avea nevoie de un ambient mult mai liniștit pentru un somn de calitate.

Nevoia unui pui de somn devine regulată, iar nevoie pentru un somn de calitate crește. Descoperă și câteva metode simple pentru adormirea copilului. Află cum poți să-l pui pe cel mic rapid la somn.

Medicii sfătuiesc părinții să fie atenți la locul în care aleg să amplaseze căruciorul celui mic. Un cărucior lăsat la soare, dar acoperit cu pături poate bloca lumina și crește temperatura celui mic.

Căruciorul trebuie pus într-o zonă răcoroasă, dar nu trebuie să fie acoperit pentru a nu împiedica fluxul de aer.

Recomandarea de a pune bebelușii să doarmă pe spate se aplică și la cărucioare. Părinții nu trebuie să uite că nevoia de somn a unui copil se schimbă foarte repede în primii ani din viață.

După primele 4 luni, somnul în timpul zilei începe încet să devină organizat pentru cei mici. Părinții trebuie să pună la punct o rutină de somn pentru cel mic pentru a-l ajuta să se dezvolte armonios.

Există probleme de siguranță ale somnului în aer liber?

Să vezi atât de multe cărucioare cu copii în aer liber poate fi intimidant, mai ales pentru persoanele care nu sunt obișnuite cu această practică.

Mulți s-au întrebat ce se întâmplă dacă cineva fură copilul din cărucior. Anxietatea aceasta s-a răspândit în mai multe părți ale lumii, dar practica nu este deloc periculoasă, spun specialiștii din Danemarca.

A existat un caz mediatizat în care autoritățile au separat copilul de mamă. În 1997, Annette Sorensen a fost arestată în New York pentru că și-a lăsat copilul în fața unui restaurant, iar ea a intrat să bea o cafea.

Copilul a fost plasat într-un centru de plasament iar mai apoi reunit cu mama sa patru zile mai târziu. Annette a fost acuzată de punerea în pericol a copiiilor, iar mai apoi a dat în judecată orașul pentru încarcerare.

Annette a fost obișnuită cu această practică în Danemarca, însă nu s-a așteptat să trăiască o astfel de experiență atunci când a mers în New York.

Îngrijorarea părinților rămâne legată de răceli. Autoritățile daneze recomandă ca cei mici să nu fie lăsați să doarmă afară dacă temperatura este de minus 10 grade Celsius.

În felul acesta te poți asigura că cel mic are un somn odihnitor și perfect în siguranță, spun cei de la Parents.com.  

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Un copil independent care își strânge singur cuburile din cameră
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
O fetiță frumoasă care arată a cameră faptul că a pierdut un dinte de lapte
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
Un tânăr din generația Z care stă de vorbă cu un terapeut
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
3
Mama dă copilul cu cremă peste eczemele de pe piele
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
Dermatofitoza, cunoscută și sub denumirea de infecție micotică sau tinea, este o afecțiune comună a pielii care afectează frecvent copiii. Această boală este provocată de un grup de fungi numiți dermatofiți, care se hrănesc cu cheratina......
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
4
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Parteneri
Cele mai noi
O mamă care are grijă de fiica sa cu durere abdominală
07:15
Când și cum să discuți cu fiica ta despre prima menstruație. Pregătirea ei este importantă
Când și cum să discuți cu fiica ta despre prima menstruație. Pregătirea ei este importantă
Fetița se uită bucuroasă pe geamul trenului
7 mai, 06:52
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
Băiat se privește în oglindă
7 mai, 06:16
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
O femeie însărcinată, în pat
6 mai, 08:47
Cum arată dopul gelatinos și la ce să fii atentă atunci când se elimină
Cum arată dopul gelatinos și la ce să fii atentă atunci când se elimină
Băiatul stă și se uită la telefon
6 mai, 07:09
Cyberbullying: ce este, cum îl poate afecta pe copil și ce poți face pentru a-l ajuta
Cyberbullying: ce este, cum îl poate afecta pe copil și ce poți face pentru a-l ajuta
O fetiță care trece prin pubertate
5 mai, 07:33
Tot ce trebuie să știe părinții despre pubertatea precoce: sfaturi de la specialiști
Tot ce trebuie să știe părinții despre pubertatea precoce: sfaturi de la specialiști
Închide