Reclamă

Cele mai bune sfaturi pentru perioada sarcinii. Care sunt recomandările specialiștilor

Pentru a avea o naștere cât mai ușoară este important întotdeauna să urmăm cei mai siguri pași creați de specialiști. De aceea, am adunat în articolul de mai jos cele mai bune sfaturi pentru perioada sarcinii, asta pentru ca mămicile să aibă o călătorie relaxantă timp de 9 luni.

femeie gravidă stă cu mâna pe burtă și cu cealaltă mână ține o fotografie
Pentru a avea o naștere cât mai ușoară este important întotdeauna să urmăm cei mai siguri pași creați de specialiști. De aceea, am adunat în articolul de mai jos cele mai bune sfaturi pentru perioada sarcinii, asta pentru ca mămicile să aibă o călătorie relaxantă timp de 9 luni. / Shutterstock.com

Dacă ești însărcinată sau îți dorești acest lucru alături de partenerul de viață, probabil cunoști deja câteva detalii despre această etapă a vieții. E bine să nu fumezi în timpul sarcinii sau să nu stai în preajma celor care fumează. Nu e bine să consumi alcool sau substanțe periculoase. De asemenea, odihna este cea care ar trebui să primeze. Cu toate astea, ce alte sfaturi ar mai putea fi indicate?

Cele mai bune sfaturi pentru perioada sarcinii

Dorința de a deveni mămică te poate împinge să faci alegeri mai sănătoase în ceea ce privește traiul zilnic. Te poți îndrepta către o dietă simplă și exerciții fizice care pot fi efectuate în orice moment al zilei. Greutatea în sarcină este o problemă cu care multe femei se confruntă. Este totuși important de luat în considerare faptul că bebelușul trebuie să crească în siguranță și să aibă toți nutrienții necesari dezvoltării propice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Reclamă

Vitaminele în sarcină

Este foarte important ca vitaminele să fie administrate corespunzător și doctorul să aibă acces la orice fel de informație în acest sens. Foarte mulți experți recomandă acest gen de suplimente, mai ales că sunt extrem de eficiente pentru dezvoltarea fătului, arată parents.com. Acest lucru se întâmplă deoarece tubul neural al bebelușului este cu adevărat crucial în primele luni de dezvoltare. Este foarte important ca nutrienții esențiali să fie astfel administrați. Printre aceștia se numără folații, calciul și fierul, încă de la început.

Vitaminele prenatale se găsesc la orice farmacie și se pot cumpăra fără prescripție medicală, însă există și rețete specifice oferite de doctori. Pot fi administrate alături de o mică gustare.

Exercițiile fizice în sarcină

Activitățile fizice sunt importante de-a lungul întregii vieți. În perioada dezvoltării sarcinii, pot reduce considerabil stresul acumulat, îmbunătățește circulația sângelui și oferă un plus de vitalitate. Ajută de asemenea la un somn odihnitor. Studiile arată că sportul în timpul sarcinii reduce riscurile preeclamsiei ( hipertensiune arterială și prezența proteinelor în exces după săptămâna 20 de sarcină).

Clasele de aerobic dedicate femeilor însărcinate sau mersul pe jos timp de 15 – 20 de minute zilnic ( mers moderat) sunt recomandate întotdeauna. Printre acestea se mai numără pilates, yoga, înot. Este important să se mărească timpul de activitate fizică la 30 de minute zilnic. De asemenea, e importantă ascultarea activă a organismului pentru a nu exagera.

Educația în sarcină

Indiferent că te afli la prima sarcină sau ai mai trecut prin această etapă a vieții, trebuie să știi că niciodată dintre situații nu seamănă cu cealaltă. De aceea, specialiștii susțin că tehnicile de pregătire pentru naștere sunt eficiente de fiecare dată. Există clase specializate și instructori certificați ce cunosc modalități inedite de a le învăța pe mame cum să aducă pe lume un copil.

Reclamă

Este foarte important de asemenea ca doctorul să cunoască problemele de sănătate ale membrilor familiei pentru a putea determina dacă totul va fi în regulă cu evoluția sarcinii.

Jurnal de naștere

La fel de important este să cunoști anumite puncte pe care vrei să le bifezi în ziua cea mare. Printre acestea se numără: persoanele pe care le dorești alături, procedurile pe care dorești să le eviți pentru ca totul să decurgă mai ușor, ce poziție preferi pentru travaliu și naștere, hainele pe care dorești să le porți, ce poți face dacă intervin complicații. Câteva informații notate într-un jurnal te pot ajuta să ai încredere în ceea ce îți dorești. Astfel, nașterea poate decurge ușor.

Elimină toxinele

Pentru că sunt legate concret de probleme congenitale, avorturi și alte complicații în sarcină, ar trebui evitate alcoolul, tuturor și drogurile. Chiar și solvenții ce apar în diferite produse de curățat pot face rău bebelușului. Țigările pot aduce o scădere a oxigenului ce ajunge la făt. Acest lucru poate duce la naștere prematură sau alte complicații.

Roger Harms, doctor și specialist, susține că “dacă nu te poți opri din fumat, consumat alcool sau droguri, doctorul tău ar trebui să știe”. Un doctor îți poate oferi suportul necesar și poate să aducă la cunoștință programe care facilitează renunțarea la toxine.

Bea apă

În timpul sarcinii, sângele tău transmite oxigen și nutrienți esențiali către bebeluș prin placentă. Elimină de altfel dioxidul de carbon și elementele mai puțin esențiale. Cantitatea de sânge se mărește cu până la 50% pentru a putea procesa această activitate în plus. De aceea, consumul de apă este foarte important pentru ca fătul să poate evolua în siguranță.

Consumă alimente bogate în folați

Pe lângă cele 10 pahare cu apă recomandate, fiecare meniu ar trebui să cuprindă alimente bogate în folați. Printre acestea se numără portocalele, sparanghele și linte.

Autoarea cărții “Eating in color”, Fraces Largeman-Roth, susține că “acidul folic este crucial pentru dezvoltarea correctă a tubului neural al bebelușului care acoperă măduva spinării, acest lucru fiind vital pentru creearea de noi celule roșii”.

Consumă mai multe fructe

În sarcină, este posibil ca doctorul să recomande reducerea cofeinei. Acest pas poate părea dificil, însă pentru a menține un nivel ridicat de energie este indicată consumarea de fructe proaspete. Se pare că zaharurile naturale din fructe pot ajuta în cazul lipsei de energie.

În concluzie, în timpul sarcinii este indicat să urmăm anumiți pași. Să ne ascultăm corpul atunci când ne indică anumite situații este la fel de relevant. Foarte important, să nu lipsească din meniul zilnic vitaminele și mineralele, arată niddk.nih.gov. Cu toate că o sarcină poate veni neașteptat, ginecologul Yan Yu Chen susține că “un număr uriaș de sarcini, aproximativ 40 spre 50% sunt neplănuite”, astfel că pot apărea foarte ușor expunerile la droguri sau medicamente ori alcool și fătul poate suferi, arată piedmont.org. Exercițiile fizice în cele 9 luni de sarcină sunt de asemenea extrem de importante. Îngrijirea psihică este un punct peste care nu se poate trece.

“Dacă ai o istorie de anxietate sau depresie, aceste probleme medicale ar trebui luate în considerare”, susține același specialist menționat mai sus.

Te-ar mai putea interesa și
Un băiețel singur și trist care stă pe jos și privește îngândurat
Responsabilități pe care un copil nu e recomandat să le aibă. Aceste lucruri i-ar putea afecta viața la maturitate
Responsabilități pe care un copil nu e recomandat să le aibă. Aceste lucruri i-ar putea afecta viața la maturitate
O adolescentă care spală vasele pentru a-și ajuta părinții
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Înghețată cu iaurt și căpșuni pusă pe un blat de lemn alături de un bol plin cu căpșuni
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
3
articol cu video
Lorina Buga, alături de Laura Cosoi, în platoul DePărinți.ro
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Deși sunt puțini cei care știu ce presupune această disciplină medicală, ea este una dintre soluțiile salvatoare care ajută în rezolvarea......
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
5
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Parteneri
Cele mai noi
Mama pune bebelușul la somn în pătuțul lui
08:58
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Două pahare pline cu terci de banane și căpșuni alături de câteva căpșuni întregi
08:44
Terci cu banane și căpșuni. Un mic dejun potrivit pentru orice copil
Terci cu banane și căpșuni. Un mic dejun potrivit pentru orice copil
Un băiețel singur și trist care stă pe jos și privește îngândurat
07:56
Responsabilități pe care un copil nu e recomandat să le aibă. Aceste lucruri i-ar putea afecta viața la maturitate
Responsabilități pe care un copil nu e recomandat să le aibă. Aceste lucruri i-ar putea afecta viața la maturitate
Patru adolescenți care se uită pe telefon, fotografiați în timpul unei ieșiri în aer liber
20 mai, 08:02
Cum afectează rețelele sociale sănătatea mintală a adolescenților
Cum afectează rețelele sociale sănătatea mintală a adolescenților
Mama se joacă împreuna cu fiica ei de-a doctorul
20 mai, 07:46
5 beneficii ale jocului imaginar
5 beneficii ale jocului imaginar
O adolescentă care spală vasele pentru a-și ajuta părinții
19 mai, 07:43
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Închide