Reclamă

Cele mai eficiente remedii pentru răceala în sarcină

Să fii însărcinată și răcită nu este tocmai o situație ideală, nu-i așa? Mai ales că tratamentele nu sunt deloc compatibile cu sarcina. Însă într-o astfel de situație, există și o veste bună. Aceea că ai la îndemână unele dintre cele mai eficiente remedii pentru răceala în sarcină. Care sunt acestea și cum acționează, află în acest articol.

Gravidă care bea un ceai
Înainte de a testa orice remediu pentru răceala în sarcină, vorbește cu medicul / Shutterstock

Tratarea răcelii în timpul sarcinii necesită o atenție specială atât pentru siguranța ta, cât și pentru cea a fătului. Astfel, trebuie să știi că medicii nu recomandă administrarea medicamentelor fără un consult în prealabil. Mai mult, în cazul răcelii, care nu are simptome grave, precum febră mai mare de 39.5 grade sau deshidratare severă, aceștia indică remediile naturale.

7 remedii pentru răceala în sarcină

Remediile naturale te pot ajuta să gestionezi în siguranță unele simptome ale răcelii. Mai mult, acestea sunt la îndemâna oricui, accesibile și ușor de administrat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Reclamă

Hidratarea

Pe parcursul sarcinii vei tot auzi cât de importantă este hidratarea. Atât pentru sănătatea ta, cât și pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului. Ei bine, lichidele fac parte și din cele mai eficiente remedii pentru răceala în sarcină. Hidratarea poate ajuta la reducerea congestiei. În plus, un studiu a arătat că supele și ceaiurile calde pot ameliora durerea în gât, strănutul și tusea. Însă,  și alte lichide precum sucurile naturale de fructe sau apa sunt la fel de bune și acționează în același fel pentru a ameliora simptomele răcelii. De asemenea, specialiștii recomandă consumul a 8-12 căni de apă pe zi pentru a menține un nivel optim de hidratare în timpul sarcinii.

Vitaminele prenatale

Vitamina C, vitamina A, vitamina D, vitamina E, fier, seleniu și zincul  conțin antioxidanți care stimulează sistemul imunitar. Asta înseamnă că te pot ajuta să treci mai repede și mai ușor peste un episod de răceală.  Cercetările sugerează că vitamina C, vitamina D și zincul sunt cele mai eficiente în scurtarea duratei unei răceli și în reducerea severității simptomelor acesteia. Așadar, vorbește cu medicul ginecolog care-ți monitorizează sarcina și, în cazul în care nu iei deja vitamine prenatale, întreabă-l despre eficiența acestora. Însă, nu trebuie uitat faptul că aceste vitamine le poți obține prin consumul de alimente bogate în nutrienți precum morcovii, ardeii, semințele de dovleac, căpșunile, mango, varza sau pepenii.

Supa de pui

Medicul și filozoful Moise Maimonide a recomandat supa de pui pentru simptomele tractului respirator încă din secolul al XII-lea. De asemenea,  specialiștii susțin că aceasta poate să amelioreze simptomele specifice răcelii, având un oarecare efect antiinflamator. Supa desfundă nasul, hidratează organismul și calmează durerile de gât. Cercetările au arătat că acest lucru este posibil deoarece carnea de pui conține o substanță numită cisteină, care ajută la eliminarea mai ușoară a mucusului, iar efectul pare să fie sporit dacă în supă se adaugă piper și usturoi. În plus, supa de pui are un aport ridicat de proteine și minerale.

Sucul de ananas

Potrivit cercetărilor, ananasul conține o substanță numită bromelaină. Aceasta are o acțiune antiinflamatoare care ajută la ameliorarea durerilor de gât și a congestiei căilor respiratorii. Pentru a avea un efect și mai puternic, poți adăuga în sucul de ananas și o linguriță de miere.

Turmericul

Turmericul conține curcumina, un puternic antiviral, antiinflamator și antioxidant. Acesta poate ajuta la stimularea sistemului imunitar. Și, după cum bine știi, un sistem imunitar puternic acționează mai eficient împotriva unei infecții. De asemenea, turmericul reduce congestia nazală și calmează inflamația gâtului.

Reclamă

Ghimbirul

Și ghimbirul este unul din cele mai eficiente remedii pentru răceala în sarcină. Cu compuși activi precum gingerolii și shogaolii, ghimbirul este un puternic ingredient antiinflamator, antiviral, antibacterian și antioxidant. Acesta acționează eficient împotriva tusei și a răcelii. Este indicat ceaiul de ghimbir, amestecat cu o linguriță de miere.

Odihna

Nu în ultimul rând, pentru a combate răceala e nevoie să te odihnești suficient. Studiile arată că lipsa somnului slăbește sistemul imunitar. Însă dacă reușești să dormi între 7 și 9 ore, organismul va avea putere să lupte mai eficient contra răcelilor.

Înainte de a lua orice decizie legată de administrarea unor medicamente sau chiar și a remediilor naturiste, consultă medicul ginecolog care-ți urmărește sarcina.

Te-ar mai putea interesa și
Gravidă stă pe pat și își suflă nasul
Răceala în sarcină. 7 tratamente utile 
Răceala în sarcină. 7 tratamente utile 
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Adolescenta stă supărată pe podea, cu telefonul în mână
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
Sadfishing-ul este un termen recent apărut care descrie practica de a exagera sau de a inventa probleme emoționale pe rețelele sociale pentru a atrage atenția și simpatia din partea celorlalți. Deși poate părea inofensiv, acest comportament......
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
3
Femeie care aspiră covorul iar câinele stă lângă ea
Cum scăpăm de purici: remedii simple
Dacă te-ai pricopsit cu musafiri nepoftiți precum puricii, ai la îndemână câteva remedii pe care le poți folosi pentru a scăpa de ei. Începe cu aspirarea întregii case, cu spălarea lenjeriilor de pat, dar și cu aplicarea unor remedii......
Cum scăpăm de purici: remedii simple
4
Bebeluș care stă pe spate, pe un pat cu cearșaf alb, în dormitor, doar cu scutec alb pe el, iar mama lui îi ține picioarele ridicate și îl ajută să pedaleze, ilustrând gazele intestinale la bebeluși
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Parteneri
Cele mai noi
Bebeluș care mănâncă singur paste în scaunul de masă
07:53
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Femeie tânără stă singură pe canapea
06:47
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
Un copil care stă pe un colac portocaliu în piscină
24 iulie, 08:04
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Gravidă ține în mână biletul de avion și pașaportul
23 iulie, 07:39
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Un băiețel care ține în mână două jumătăți de scmohine
23 iulie, 07:13
Când poți introduce smochinele în alimentația copilului. Sfaturi simple și utile pentru diversificare
Când poți introduce smochinele în alimentația copilului. Sfaturi simple și utile pentru diversificare
Două mame cu doi copii se joacă pe terasă cu copiii
22 iulie, 09:58
Cum să protejezi copilul de caniculă
Cum să protejezi copilul de caniculă
Închide