Micuții sunt curioși și dornici să exploreze, iar de multe ori ajung în situații care le-ar putea pune în pericol sănătatea. Pentru a preveni astfel de situații, tot ce putem face este să fim cât mai atenți și să-i supraveghem constant.
Cele mai periculoase activități pentru copii
Copiii se pot răni în diverse situații, dar cele mai multe accidentări au loc atunci când sunt lăsați complet nesupravegheați. Unele accidentări ale copiilor au loc atunci când aceștia se află la locul de joacă și ajung în situații mai puțin sigure pentru ei.
Totuși, grija față de copii nu trebuie să fie excesivă. Niciun părinte nu-și dorește să aibă un copil sedentar și lipsit de energie.
Este important să existe un echilibru în ceea ce privește regulile și jocurile pe care cel mic le poate practica. Mai jos găsești câteva activități care ar putea fi periculoase pentru copilul tău.
Spalierele de exterior
Cele mai comune accidente au loc la spalierul de exterior. Copiii adoră să se cațere și să se joace aici. De regulă, fiecare loc de joacă deține un astfel de loc unde micuțul tău se poate cățăra.
Dacă nu este supravegheat, acesta poate aluneca și se poate răni. De cele mai multe ori, copiii ajung la spital după ce s-au jucat la spalierele de exterior și și-au fracturat un os.
Nu este nevoie să-i interzici micuțului să se joace în aceste locuri, însă poți acorda mai multă atenție momentelor în care vrea să se apropie de spalier.
Află mai multe și despre copiii protejați în exces. Vezi cum îi poate afecta la maturitate grija părinților.
Suprafețele calde
Sigur i-ai spus celui mic să nu se apropie de aragaz sau de cuptor. În mod cert l-ai atenționat atunci când a încercat să pună mâna pe un obiect care încă era foarte cald.
Niciun părinte nu-și dorește ca micuțul său să aibă parte de arsuri. Însă arsurile pot apărea chiar și în locurile de joacă. Suprafețele din metal care stau mult timp în căldura soarelui se pot încinge și pot provoca răni la frecare.
Toboganul este cel mai bun exemplu prin care micuțul tău se poate alege cu o arsură dacă nu poartă hainele potrivite.
Specialiștii de la Huffpost recomandă să eviți toboganele în zilele toride de vară sau dacă micuțul tpu nu poartă hainele adecvate pentru acesta.
Trotinetele electrice
Trotinetele electrice au căpătat tot mai multă popularitate în ultimii ani. Acestea se găsesc cu mult mai multă ușurință decât în trecut.
Mulți părinți le oferă copiilor lor în dar trotinete electrice, însă acestea pot provoca răni grave dacă nu sunt folosite cu atenție.
Unele trotinete electrice pot fi monitorizate. Astfel, părinți pot urmări și pot seta viteza maximă pe care cel mic o poate atinge. Însă acestea sunt cazurile fericite.
Există o mulțime de trotinete electrice care nu dețin aceste funcții. În plus, copiii pot fi uneori neatenți și să iasă pe stradă fără să poarte cască de protecție, cotiere și genunchiere.
Lipsa echipamentului corespunzător poate duce la accidentarea celui mic. Același principiu se aplică și folosirii scuterelor pentru copii sau a ATV-urilor pentru adolescenți.
Trambulinele
Specialiștii de la Parents.com au sesizat cî multe accidentări ale copilului au loc pe trambuline. Trambulinele pot provoca răni celui mic dacă acesta este lăsat complet nesupravegheat.
Atunci când cel mic este aruncat în aer și nu este atent la unghiul de cădere își poate provoca răni grave.
Nu trebuie să-i interzici celui mic să se mai urce pe o trambulină, însă ar fi bine să-i explici potențialele pericole la care s-ar putea expune dacă nu este atent.