Fulgii de ovăz sunt perfecți pentru orice vârstă. Un mic dejun ce conține fibre, vitamine și potasiu este exact ce ai nevoie pentru un mic dejun copios. Terciul de ovăz poate fi transformat într-un piure pentru copii și uneori poate fi servit drept gustare atunci când începi perioada de diversificare.
Terci cu banane și căpșuni
Această rețetă poate fi servită caldă sau rece, în funcție de preferințe. Consistența se reglează în momentul în care adaugi fructele preferate.
Terciul de ovăz cu banane și căpșuni poate fi o alegere ideală pentru a-ți începe ziua. Este un mic dejun plin de antioxidanți, fibre, vitamine și minerale esențiale pentru cei mici.
Rețeta poat fei personalizată cu diferite toppinguri. Pentru piticii care vor un mic dejun mai dulce, atunci poți să adaugi cu încredere câteva lingurițe de unt de arahide sau puțină miere.
Preparatul tău va fi gata în mai puțin de 10 minute și poate fi complet personalizat cu ingredientele pe care le ai în bucătărie.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de ovăz, căpșuni coapte, banane, apă, scorțișoară, unt de arahide, semințe de in măcinate și sirop de arțar pentru servire. Dacă îți dorești o rețetă fără gluten atunci trebuie să fii atentă la ovăzul pe care îl cumperi.
Ovăzul nu are gluten în mod natural, dar din cauza procesului de fabricare, poate apărea contaminarea încrucișată cu alimente care conțin gâru și alte ingrediente cu gluten.
Dacă copilul tău are o sensibilitate la gluten sau o boală celiacă, cel mai bine este să alegi ovăz certificat fără gluten. Mai jos găsești și cantitățile ideale pentru trei porții mici:
- 2 căni de apă
- 1 cană de fulgi de ovăz
- 1 cană de căpșuni tocate mărunte
- ½ banane coapte
- 2 lingurițe semințe de in măcinate
- ¼ linguriță de scorțișoară
- ¼ unt de arahide sau sirop de arțar
Cum prepari rețeta de terci de ovăz cu banane și căpșuni
Ca să prepari rețeta vei avea nevoie de o crăticioară mică în care să aduci apa la punctul de fierbere. Adaugă apoi fulgii de ovăz și amestecă din când în când până ce fierbe și ovăzul.
Adaugă mai apoi jumătate din cana de căpșuni, piureul de banane, semințele de măcinat eși scorțișoara.
Lasă să fiarbă timp de 10 minute sau până când cea mai mare parte a lichidului se evaporă. Adaugă apoi restul de bucăți de căpșuni și amestecă cu grijă fără a le sfărâma.
Lasă terciul să se răcească puțin, iar mai apoi poți adăuga și toppingul preferat.
Ce toppinguri poți să alegi pentru rețeta de terci de ovăz cu banane și căpșuni
Când vine vorba de toppinguri, imaginația este singura ta limită. Poți varia toppingurile în funcție de ceea ce ai în bucătărie sau de preferințele familiei.
Poți opta, de exemplu, pentru fructe proaspete cum ar fi afinele, zmeura, mure, mango sau mere tăiate cubulețe. Fructele uscate pot fi și ele o alegere potrivită.
Nucile și semințele pot fi presărate peste terciul tău de ovăz. Îndulcitorii cei mai potriviți sunt reprezentați de siropul de arțar și miere.
Dacă alegi să folosești miere, ține cont că aceasta nu ar trebui consumată de copiii mai mici de un an. Dacă se servește unui copil sub formă de piure, atunci este necesar să faci terciul mai lichid. În felul acesta rețeta poate fi adaptată și pentru bebeluși. Găsești aici și o rețetă perfectă pentru copiii mici.
Cum depozitezi terciul de ovăz
Ține cont că interviul poate fi păstrat într-un recipient ermetic la frigider. Poți depozita terciul în acest fel până la o săptămână. Pentru a se reîncălzi, specialiștii de la BabyFoode.com recomandă să folosești o crăticioară mică sau să apelezi la ajutorul cuptorului cu microunde.
Dacă vrei să reîncălzești terciul în crăticioară, atunci poți adăuga puțin lapte vegetal și să amesteci până ce terciul se încălzește și capătă consistența dorită.
Ce beneficii are terciul de ovăz pentru sănătatea copiilor
Ține cont că acest mic dejun este ideal pentru sănătatea organismului micuțului tău.
Ovăzul este bogat în fibre beta-glucane, care ajută la menținerea sănătății intestinale și a sistemului digestiv. Totodată, bananele sunt bogate în fier care poate ajuta la prevenirea anemiei cu deficit de fier.
Căpșunile, de asemenea, sunt bogate în vitamine, și minerale, cum ar gi fosfor, zinc, vitamina B, fosfor și seleniu.
În plus, vitamina C din căpșuni ajută organismul să absoarbă fierul mult mai ușor. Data viitoare când îți dorești un mic dejun sănătos pentru copilul tău, poți lua în calcul această rețetă simplă și rapidă, recomandă Parents.com.