Reclamă

Cum să rămâi cât mai repede însărcinată

Dacă ți-ai întemeiat o familie și următorul pas este acela de a avea copii, probabil, vei dori să știi cum să rămâi cât mai repede însărcinată. În primul rând, principala metodă de a rămâne însărcinată este de a avea relații intime. Unele femei pot rămâne însărcinate destul de repede, după ce au încercat timp de o lună sau două, dar majoritatea au nevoie de mai mult timp, poate chiar un an.

Cuplu de tineri, ea îmbrăcată cu un pulover roz-somon, tricou alb și jeanși bej, iar el cu cu tricou alb și cămașă și pantaloni de jeans, care se țin de mână și țin o pereche de pantofi de bebeluș, roz, ilustrând cum să rămâi cât mai repede însărcinată
Dacă vrei să știi cum să rămâi cât mai repede însărcinată, află când este perioada ta fertilă și încearcă să ai o viața sănătoasă / Shutterstock

În cazul în care tu sau partenerul nu vă confruntați cu infertilitatea și ai o menstruație regulată, sunt câteva lucruri pe care le poți face ca să-ți crești șansele de a rămâne însărcinată mai rapid. Iată ce poți face:

1. Fă-ți un control înainte de a concepe

Este bine ca înainte de a începe să încerci să rămâi însărcinată, să-ți faci niște teste care ar putea detecta eventuale probleme de sănătate. „Dacă ai probleme medicale subiacente, acestea trebuie să fie sub control, înainte de a putea rămâne însărcinată“, spune Paula Hillard, MD, profesor de obstetrică și ginecologie la Universitatea Stanford, într-un articol pe webmd.com

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Întreabă medicul și despre vitaminele prenatale care conțin acid folic, esențial în protecția împotriva unor defecte congenitale, cum ar fi spina bifida. Pentru că acidul folic acționează în primele etape ale sarcinii, este important să vă asigurați că iei o cantitate suficientă. Ideal ar fi să iei trei luni înainte de a rămâne însărcinată.

2. Află când este perioada ta fertilă

Perioada în care are loc ovulația (fereastra fertilă) te ajută să știi când ești cea mai fertilă, spune Hillard. Ca să știi cum să rămâi cât mai repede însărcinată, află că la ovulație este cel mai bun moment. În cazul în care ai o menstruație regulată, de 28 de zile, lucrurile sunt mai simple. Asta înseamnă că ovulația are loc pe la jumătatea ciclului, iar fereastra fertilă se află undeva între zilele 9 și 16 (ziua 14 fiind cea mai fertilă).

Pentru a fi mai conștientă de perioada ovulației, ai putea să fii atentă la schimbarea texturii mucusului cervical. De obicei, acesta devine subțire și alunecos, asemănător albușului de ou. În plus, unele femei pot simți durere, uneori pe partea unde este eliberat ovului.

Mai poți lua în calcul și testele de ovulație. Sunt asemănătoare testelor de sarcină te pot ajuta, mai ales dacă ai o menstruație neregulată sau faci sex rar. În cazul mentruației regulate, poți începe testarea din ziua 9 a menstruație, până când obții un rezultat pozitiv.

Descoperă și ce se întâmplă în fiecare săptămână de sarcină: cum se dezvoltă fătul și care sunt etapele prin care trece corpul tău.

Reclamă
Reclamă

3. Nu există cele mai bune poziții 

Există o mulțime de mituri conform cărora dacă folosești o anumită poziție atunci când faci sex, poți rămâne însărcinată. Se pare că nu există cu adevărat nicio dovadă științifică care să spună că poziția misionarului este mai bună decât cea în care femeia se află deasupra atunci când vine vorba de maximizarea șanselor de a face un copil.

„Foarte rar, colul uterin al unei femei se află într-o poziție neobișnuită în care anumite poziții pot face diferența“, spune directorul serviciului de infertilitate, de la Cleveland Clinic, pentru webmd.com.

Totuși, există anumite poziții, cum ar fi statul așezat sau în picioare, în timpul actului sexual, care pot descuraja spermatozoizii să călătorească în amonte. „Este o chestiune de gravitație și nu vrei ca tot sperma să se scurgă“, spune Hillard.

4. Rămâi în pat imediat după actul sexual

Probabil că ai auzit și varianta ca după ce ai făcut sex să stai în pat, cu picioarele ridicate pentru a crește șansele de a rămâne însărcinată. „Este un sfat bun să stai întinsă în pat timp de 10-15 minute după actul sexual, dar nu este nevoie să stai cu picioarele ridicată“, spune Goldfarb. De asemenea, el recomandă să nu mergi la baie în acest interval. „Dacă aștepți 10-15 minute, sperma care va ajunge în colul uterin, va rămâne acolo“.

5. Nu exagera cu sexul

Cea mai bună sugestie este să faceți sex în mod regulat. „În general, o noapte din două în jurul perioadei de ovulație ajută la creșterea șanselor de a rămâne însărcinată“, spune Goldfarb. Ovulul poate supraviețui 24 de ore, iar sperma poate trăi până la 5 zile în interiorul corpului tău. 

Bărbații ar trebui să fie atenți și la folosirea hainelor strâmte și petrecerea timpului în cadă sau jacuzzi. Acestea ar putea diminua numărul spertozoizilor. 

Potrivit unui studiu publicat online în Human Reproduction se pare că ar fi bine să renunțe și la alimentele din soia pentru că pot avea o concentrație de spermă mai mică decât bărbații care nu consumă astfel de alimente.

6. Evită stresul

Este posibil ca stresul să interfereze cu ovulația. Așa că, fă tot posibilul să îl eviți. 

„Există unele dovezi că acupunctura poate ajuta la reducerea stresului și la creșterea șanselor de a rămâne însărcinată“, spune Goldfarb. 

7. Încearcă să ai o viață sănătoasă

Exercițiile fizice te ajută să te menții în formă, dar încearcă să nu exagerezi. „Prea mult exercițiu fizic te poate face să nu ovulezi“, spune Goldfarb. Goldfarb spune că cel mai bun mod de a crește șansele de a rămâne însărcinată este să faci exerciții fizice moderate. Poți lua în calcul mersul pe jos rapid (cel puțin 30 de minute, 5 zile pe săptămână).

Ar fi bine să renunți și la fumat, pentru că acest obicei scade fertilitatea, afectând nivelul de estrogen și ovulația.

Te-ar mai putea interesa și
Îndrăgostiți în dormitor care zâmbesc unul la celălalt
Lucruri pe care trebuie să le știi despre sex, dacă îți dorești să rămâi însărcinată. Ce pași trebuie să urmezi
Lucruri pe care trebuie să le știi despre sex, dacă îți dorești să rămâi însărcinată. Ce pași trebuie să urmezi
Femeie gătește somon la tigaie
8 sfaturi care te ajută să rămâi mai repede gravidă
8 sfaturi care te ajută să rămâi mai repede gravidă
Femeie care ține în mână un calendar și un pix și stă jos
Cum poți recunoaște semnele ovulației: sfaturile specialiștilor
Cum poți recunoaște semnele ovulației: sfaturile specialiștilor
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Adolescenta stă supărată pe podea, cu telefonul în mână
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
Sadfishing-ul este un termen recent apărut care descrie practica de a exagera sau de a inventa probleme emoționale pe rețelele sociale pentru a atrage atenția și simpatia din partea celorlalți. Deși poate părea inofensiv, acest comportament......
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
3
Femeie care aspiră covorul iar câinele stă lângă ea
Cum scăpăm de purici: remedii simple
Dacă te-ai pricopsit cu musafiri nepoftiți precum puricii, ai la îndemână câteva remedii pe care le poți folosi pentru a scăpa de ei. Începe cu aspirarea întregii case, cu spălarea lenjeriilor de pat, dar și cu aplicarea unor remedii......
Cum scăpăm de purici: remedii simple
4
Bebeluș care stă pe spate, pe un pat cu cearșaf alb, în dormitor, doar cu scutec alb pe el, iar mama lui îi ține picioarele ridicate și îl ajută să pedaleze, ilustrând gazele intestinale la bebeluși
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Parteneri
Cele mai noi
Bebeluș care mănâncă singur paste în scaunul de masă
07:53
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Femeie tânără stă singură pe canapea
06:47
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
Un copil care stă pe un colac portocaliu în piscină
24 iulie, 08:04
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Gravidă ține în mână biletul de avion și pașaportul
23 iulie, 07:39
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Un băiețel care ține în mână două jumătăți de scmohine
23 iulie, 07:13
Când poți introduce smochinele în alimentația copilului. Sfaturi simple și utile pentru diversificare
Când poți introduce smochinele în alimentația copilului. Sfaturi simple și utile pentru diversificare
Două mame cu doi copii se joacă pe terasă cu copiii
22 iulie, 09:58
Cum să protejezi copilul de caniculă
Cum să protejezi copilul de caniculă
Închide