Cunoaștem cu toții importanța siguranței la soare pentru copii și adulți deopotrivă. Cu toate acestea, în ciuda precauțiilor luate, bebelușul ar putea totuși să sufere o arsură solară. Mai ales că micuții sunt predispuși în mod special la leziunile provocate de razele ultraviolete ale soarelui. Acest lucru se datorează faptului că au pielea delicată și sensibilă. Din fericire, există remedii rapide și eficiente care te ajută să tratezi arsura solară la bebeluși
Cum tratezi arsura solară la bebeluși
Dacă micuțul tău suferă o arsură solară, nu intra în panică. Specialiștii citați de cei de la parents.com recomandă câteva sfaturi pe care le poți pune în aplicare în cazul în care bebelușul a suferit o arsură solară.
Răcorește zona
Primul pas recomandat de medici este să răcorești zona cu o compresă cu apă rece. Ține câteva minute până dispare disconfortul. Poți de asemenea folosi și apă termală, pentru că are rol calmant, răcorește și oprește senzația de mâncărime.
Hidratează bine zona afectată
Următorul pas este hidratarea zonei. Folosește o cremă after sun, potrivită pentru copii, ideal cu vitamina E. Aplică în strat generos, de mai multe ori pe zi. La o arsură mai gravă, având în vedere pielea sensibilă a bebelușilor, e bine să consulți un medic, care să îi administreze și un antiinflamator.
Monitorizează cu atenție zona afectată
Disconfortul poate persista 2-3 zile. Asigură hidratarea constantă a epidermei cu o cremă calmantă, dar ai grijă să bea și suficientă apă. Hainele trebuie să fie cât mai ușoare, lejere, din materiale naturale, inul fiind cel mai indicat în acest caz. În niciun caz nu acoperi zona cu pansamente, plasturi sau altele asemănătoare.
Nu aplica remedii naturiste
În cazul unei arsuri solare mai severe, cere sfatul medicului, nu încerca remedii naturiste pentru că pot face mai mult rău decât bine. Semnele de alarmă sunt infectarea zonei, febra, semne de deshidratare. Dacă observi că în 48 de ore zona arată mai rău în loc să se vindece, trebuie mers de urgență la medic.
Cum poți preveni arsura solară la bebeluși
-evită orele în care soarele este foarte puternic. Intervalul 11-17 trebuie evitat mai ales în cazul bebelușilor.
-aplică cremă cu protecție solară cu 20 de minute înainte de a ajunge la plajă, apoi la fiecare oră sau de fiecare dată când iese din apă.
-pune-i ochelari de soare și pălărie pe cap. Bebelușii și copiii mici pot purta costume stil salopetă cu factor de protecție.
Adena Rosenblatt, dermatolog pediatru la Comer Children's Hospital din cadrul Universității din Chicago atrage atenția asupra faptului că arsurile solare cresc riscul de cancer de piele. Iar cea mai mare parte a daunelor provocate de soare pe durata vieții unei persoane se produce până la împlinirea vârstei de 18 ani.