Reclamă

Gabriela Cristea a vorbit despre cele două minuni din viața ei, Victoria și Iris: „Îmi place cel mai mult să dialoghez despre faptul că sunt părinte”

Gabriela Cristea nu mai are nevoie de nicio prezentare. Esta gazda emisiunii matrimoniale „Mireasa, Capriciile Iubirii”, creator de conținut, antreprenor, mamă de două fete superbe și nu îl ultimul rând soție. Cum reușește să facă față tuturor acestor provocări a povestit chiar ea la DePărinți.ro.

Gabriela Cristea, zâmbitoare, machiată și coafată, la DePărinți.ro
Prezentatoarea TV a făcut cinci proceduri de inseminare, câte se puteau face fiziologic, dar apoi s-a oprit / DePărinți.ro
Gabriela Cristea a vorbit despre cele două minuni din viața ei, Victoria și Iris: „Îmi place cel mai mult să dialoghez despre faptul că sunt părinte”

Provocările din viața de părinte sunt mari, dar prejudecățile, sfaturile gratuite și recomandările inutile sunt factori care îngreunează și mai mult deciziile adulților în privința copiilor lor. Gabriela Cristea este cea mai în măsură să vorbească despre toate acestea și a făcut-o deschis alături de Andreea Ibacka la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka.

Gabriela Cristea, provocări mari înainte să devină mamă

Gabriela Cristea și Tavi Clonda își trăiesc viața în lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, deși oamenii cred că știu totul despre viața lor, cei doi au avut și momente pe care le-au ținut departe de ochii curioșilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

-Cum a fost momentul în care v-ați decis că vreți să fiți părinți?
-Nu a fost așa o conversație în care ne-am așezat la masă și ne-am pus de acord să fim părinți. Mi-am dorit dintotdeauna să fiu mamă, dar nu m-am gândit niciodată că voi aduce pe lume un copil în orice condiții. Nu mi-am dorit niciodată să fiu mamă singură. Mi-am dorit ca pruncii mei să crească împreună cu mama și cu tata și să fie susținuți de ambii părinți.

Gabriela Cristea a făcut mai multe fertilizări in vitro și din punct de vedere financiar, ea și-a permis toate acestea. Din păcate, statul nu făcea mare lucru la vremea respectivă pentru cei care se confruntau cu infertilitatea. Acum programele de decontare ale procedurilor de fertilizare sunt mai multe și sunt menite să susțină costurile enorme ale acestor tratamente.

Reclamă

Prezentatoarea TV a făcut cinci proceduri de inseminare, câte se puteau face fiziologic, dar apoi s-a oprit. Partea psihologică i-a dărâmat pe ea și pe soț și au renunțat.

A povestit cu lacrimi în ochi că atunci când a făcut ultima analiză Beta HGC pentru depistarea sarcinii nu a putut să deschidă fișierul cu rezultatul. Soțul ei a fost cel care a văzut rezultatul și i-a spus: „O să învingem noi într-o zi și această analiză”.

Acum ea face parte din multe campanii de conștientizare a infertilității și puterea lor ca familie servește drept exemplu multor tineri care își doresc un copil, dar nu îl pot avea.

Reclamă

Ce sfaturi are vedeta pentru cuplurile care apelează la fertilizare in vitro?

Cel mai important moment pentru Gabriela și Tavi în încercarea de a deveni părinți a fost în momentul în care s-au relaxat. Ea nu a obținut sarcinile cu ajutorul procedurilor pe care le-a făcut, dar sfătuiește cuplurile care nu pot obține o sarcină pe cale naturală să nu refuze progresul tehnologic.

-Ce ai putea să le transmiți mai departe cuplurilor care trec prin infertilitate, așa cum a fost și la voi?
-Din păcate, nu am foarte multe informații la momentul acesta și am să îți spun de ce. Dacă mă întrebai acum cinci sau șase ani, informația era mai proaspătă. Nu am vrut să mă leg foarte mult de zona asta pentru că e clar că a fost o situație dureroasă pentru mine, pentru noi ca și familie. Cumva am vrut să uit și să mă bucur de toate lucrurile care au venit ulterior.

Factorul uman, cel mai important în alegerea unei clinici de inseminare

-La ce criterii te-ai uita atunci când ar trebui să alegi o clinică de fertilizare?
-În primul rând ar trebui să citească review-urile și să vadă ce spun alte femei care au trecut pe acolo. Nu ar trebui să meargă la cele ieftine sau la cele care au oferte pentru că toate procedurile sunt foarte scumpe și pentru clinici. Și e foarte important să rezonezi cu medicul, dacă nu se întâmplă, mergi mai departe. E important ca omul ăla să fie acolo cu adevărat pentru tine. Să mai aibă grijă la oamenii care doar încearcă să-i jecmănească de bani pe cei care vin la ei.

-Ce ți-ai fi dorit să știi dinainte, ca să poți să fii mai pregătită pentru inseminare?
-Cred că părții psihologice i se dă puțină importanță. Totul e foarte matematic așa. Îmi aduc aminte că nu am putut să merg o dată să îmi fac Beta HCG-ul la clinica la care îmi făceam de obicei și am mers la o alta. Era să bat o asistentă, crede-mă. A refuzat să-mi facă pentru că nu aveam programare. Și analiza trebuia făcută la o anumită oră, nu când vrei tu. Nu mai ai control, nu mai ai viață. Cred că persoanele care apelează la astfel de proceduri ar trebui să beneficieze și de consiliere psihologică.

Emisiunea online DePărinți.ro | Sfatul Specialistului se poate urmări în AntenaPLAY.

Presiunea socială este și ea imensă pentru cuplurile care se confruntă cu probleme de fertilitate

-Cum te-au putut consola cei dragi în momentul în care nu reușeai să rămâi însărcinată?
-Nu au știut foarte mulți oameni. Am apreciat foarte mult că nu au vorbit cu mine, ci mai degrabă cu Tavi. Când un om este lovit, nu are nevoie de mila ta și să-i citești lacrima necursă pe obraz. Mi-am dorit să fiu tratată ca un om care are o problemă, dar care merge mai departe.

-Bucuria cu Victoria a fost imensă, dar ce ai simțit când ai descoperit că urmează să vină Iris?
-Iris a fost cea mai specială surpriză din viața noastră. Recunoaștem cinstit că după ce am avut-o pe Victoria, nu am crezut că mai urmează o sarcină. La Iris lucrurile s-au întâmplat pe iubire liberă, adolescentină. Nu îmi revenisem încă după nașterea Victoriei, s-a întâmplat foarte repede. La 7 luni am aflat că sunt însărcinată.

Cine se ocupă de creșterea fetițelor atunci când Gabriela Cristea este la serviciu

Bunica paternă, Gabriela și Tavi sunt cei care se ocupă de creșterea celor două fetițe. Vedeta a povestit că deși ea este cea mai strictă cu ele, atunci când merg la bunica limitele pot fi trecute ușor de dragul iubirii pe care fetițele trebuie să o simtă din partea mamei lui Tavi.

-Cum faceți voi cu colectivitatea?
-Inițial am dat fetele la o grădiniță privată din Corbeanca și nu am fost foarte mulțumită. Era totul ca într-o bulă și nu aveau contact cu ce se întâmplă în realitate. Atunci am descoperit că în colțul străzii era grădinița de stat, care fusese renovată și care arăta senzațional. Într-o zi eu am zis că mă duc să o vizitez. Când am intrat, m-am îndrăgostit. M-am întors acasă și nu mai știam cum să îl sun pe Tavi. Ulterior a mers și el acolo. Noi împărțim toate sarcinile în familie. Este un tată devotat și un pic atipic.

-Care sunt cele mai mari provocări după ce ai devenit mamă?
-Lipsa somnului a fost și cred că este în continuare, dar lucrurile s-au mai așezat în ultimul timp. Dar este lupta mea cu mine și cu anxietățile mele. Aia este partea cea mai grea. Pentru că sunt un fel de mamă cloșcă, dar îmi dau seama că uneori o iau razna. Nu reușeam să îmi controlez ideea asta de febră până când am învățat niște reguli. Și dacă se întâmplă, totul se poate rezolva la spital și o să fie totul în regulă.

Te-ar mai putea interesa și
Mama vorbește la telefon, în timp ce bebelușul ar vrea să se joace cu ea
Parentingul distrat: ce este și cum îl poți corecta
Parentingul distrat: ce este și cum îl poți corecta
articol cu video
Flavia Mihășan, într-o bluză neagră, cu mâneci bufante
Flavia Mihășan a dezvăluit cum a fost revenirea la job după nașterea celor doi copii. Vedeta a fost prezentă la emisiunea online DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka
Flavia Mihășan a dezvăluit cum a fost revenirea la job după nașterea celor doi copii. Vedeta a fost prezentă la emisiunea online DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka
articol cu video
Carmen Dragne, medic oftalmolog, serioasă și elegantă, la DePărinți.ro
Carmen Dragne a vorbit despre afecțiunile oculare la copii la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka. Medicul specialist oftalmolog a oferit sfaturi prețioase
Carmen Dragne a vorbit despre afecțiunile oculare la copii la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka. Medicul specialist oftalmolog a oferit sfaturi prețioase
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Adolescenta stă supărată pe podea, cu telefonul în mână
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
Sadfishing-ul este un termen recent apărut care descrie practica de a exagera sau de a inventa probleme emoționale pe rețelele sociale pentru a atrage atenția și simpatia din partea celorlalți. Deși poate părea inofensiv, acest comportament......
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
3
Femeie care aspiră covorul iar câinele stă lângă ea
Cum scăpăm de purici: remedii simple
Dacă te-ai pricopsit cu musafiri nepoftiți precum puricii, ai la îndemână câteva remedii pe care le poți folosi pentru a scăpa de ei. Începe cu aspirarea întregii case, cu spălarea lenjeriilor de pat, dar și cu aplicarea unor remedii......
Cum scăpăm de purici: remedii simple
4
Bebeluș care stă pe spate, pe un pat cu cearșaf alb, în dormitor, doar cu scutec alb pe el, iar mama lui îi ține picioarele ridicate și îl ajută să pedaleze, ilustrând gazele intestinale la bebeluși
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Parteneri
Cele mai noi
o mamă și un tătic care se joacă cu bebelușul pe un covor și construiesc un turn din cuburi colorate
07:46
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Fetiță stă pe umerii mamei și își ține mâinile pe capul acesteia
07:38
Ce impact are educația permisivă asupra dezvoltării copilului
Ce impact are educația permisivă asupra dezvoltării copilului
Bebeluș care mănâncă singur paste în scaunul de masă
25 iulie, 07:53
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Femeie tânără stă singură pe canapea
25 iulie, 06:47
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
Un copil care stă pe un colac portocaliu în piscină
24 iulie, 08:04
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Gravidă ține în mână biletul de avion și pașaportul
23 iulie, 07:39
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Închide