Reclamă

Mihai Ciornei a vorbit despre vârsta potrivită a unui copil pentru sport. Care au fost recomandările antrenorului de fitness la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka

Mihai Ciornei, antrenor de fitness, kinetoterapeut și fost sportiv de performanță a fost invitatul Andreei Ibacka la DePărinți.ro | Parenting 2.0. Așa cum v-a obișnuit până acum, gazda emisiunii a adus în platou specialiști care au abordat subiecte fierbinți ale parenting-ului modern. Mihai Ciornei a vorbit despre vârsta potrivită a unui copil pentru sport.

Pentru că miza emisiunii este să dezvoltăm o nouă generație de părinți care să discute despre probleme fără rușine sau rețineri, specialiștii vin cu cele mai potrivite sfaturi astfel încât adulții să le ofere celor mici cel mai bun start în viață.

Mihai Ciornei a vorbit despre vârsta potrivită a unui copil pentru sport

Mihai Ciornei este un fost sportiv de performanță care a practicat atletism. Acum se dedică celor care vor să renunțe la un stil de viață sedentar și își doresc un organism sănătos. Mai multe detalii despre activitatea lui și a studioului său sunt redate pe paginile de social Media – mihai_fitnesstrainer.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

-Care este vârsta potrvită la un copil pentru a începe practicarea unui sport?
-Sunt mai multe etape în care copilul ar trebui să se apuce de sport. Acestea depind și de ceea ce vrea părintele pentru el. Sunt câteva sporturi în care se poate începe de la vârste fragede, cum ar fi înotul și gimnastica. Începând cu 6 luni, înotul ar fi o idee excepțională.

-Ce sporturi crezi că ajută la dezvoltarea armonioasă a unui copil?
-Nu cred că este vreun sport care nu te dezvoltă armonios. Doar că la anumite sporturi va trebui să ai grijă să corectezi pentru că au niște poziții defectuoase în timp dacă nu lucrezi unilateral, cum ar tenisul de exemplu.

-Cum vei alege activitățile sportive pentru copilul tău? Care sunt criteriile după care să ne orientăm atunci când optăm pentru un sport?
-Sunt sigur că fiecare părinte are câte o idee pentru copilul său, cum sunt și eu. Dar trebuie să lăsăm copilul să facă ce îi place. Mi-ar plăcea ca copilul meu să știe să alerge cum trebuie, să facă un atletism, să înoate și poate un sport semi-contact, de mobilitate.

-Ce facem atunci când copilul are foarte multe activități extra-școlare în program? Când ar trebui să ne oprim?
-Copilul trebuie să se joace și să stai și tu cu el. Ducându-l la tot felul de sporturi, îl aglomerezi. Dacă petrece foarte puțin timp cu tine, frustrarea intervine și la părinte și la copil.

Reclamă

Mihai Ciornei spune că timpul de calitate cu copilul trebuie să primeze

Indiferent cât de multe activități sportive vrei să facă copilul, dezvoltarea lui armonioasă depinde foarte mult de timpul pe care îl petrece cu părintele. Interacțiunea de calitate dintre un copil și mama sau tatăl lui este primul factor care ar trebui să conteze în creștere și educație.

Reclamă

Pentru a sta cât mai mult cu copilul, Mihai Ciornei recomandă ca părinții să facă sport acasă împreună cu micuții lor. Așa își vor da seama ce le place cu adevărat, dar și adulții vor scăpa de sedentarism, care este una dintre cele mai periculoase capcane ale secolului. Și cum kilogramele în plus reprezintă o cauză a sedentarismului, hai să aflăm în continuare ce spune Mihai Ciornei despre slăbit.

-Care sunt cele mai frecvente mituri pe care le auzi despre slăbit?
-Mie îmi plac foarte mult cele precum „nu mai mănânc după ora 18”. Nu contează foarte mult ora, contează ca atunci când te pui în pat la somn să nu ai stomacul plin. Cam două, trei ore înainte nu trebuie să mănânci, dar depinde de ce consumi. Mâncatul în exces seara se întâmplă din cauza faptului că unii oameni iau un mic dejun mic sau îl omit și mănîncă seara ca să se relaxeze.

-Ce gustare este recomandată seara?
-Ideal seara, dacă vrei să iei o gustare aproape de culcare, un cottage cheese ar fi super.

-Care e necesarul de calorii zilnice pentru o femeie și un bărbat?
-Depinde de nivelul de activitate. O femeie sedentară poate consuma între 1300 de calorii și 1600. Un bărbat ajunge la 2000, depinde de cât de activ este în timpul zilei. Un copil între 1 și 3 ani va avea nevoie de 1300 – 1400 de calorii, 4-6 ani până la 1700 și de 7 ani în sus pot ajunge până la 1900.

Alimentația sănătoasă este prioritară în cazul copiilor

-Ce alimente nu ar trebui să lipsească din dieta unui copil?
-Dintr-o casă cu copii nu ar trebui să lipseacă bolul de fructe. Dacă este acolo, îl ai mereu la îndemână. Meniul trebuie să fie destul de colorat, să mâncăm fructe și legume de toate culorile. Fructele și legume ar fi indicat să nu fie amestecate.

-Cum ar trebui să procedăm dacă avem un copil supraponderal? Care sunt pașii de urmat?
-E mai complicat să pui un copil la dietă pentru că este în creștere. În primul și în primul rând trebuie să-i eliminăm alimentele nesănătoase.

Emisiunea online DePărinți.ro | Sfatul Specialistului se poate urmări în AntenaPLAY.

Hormonii din adolescența, un subiect important și în rutina de exerciții

Alimentația sănătoasă și moderația sunt doi factori importanți în dieta unui adult și chiar a unui copil.

-La ce vârstă este recomandat ca un adolescent să vină la sala de fitness?
-Între 12 și 16 ani deja au început să vină în săli. Întotdeauna trebuie să fie supravegheați de un antrenor pentru că există risc de accidentare.

-Nici suplimentele nu sunt recomandate la vârsta aceasta, nu?
-Suplimentele țin să suplimenteze. Dacă tu ai o deficiență și va trebui să suplimentezi cu ceva, poate atunci ar fi o idee. Însă dacă alimentația ta este sănătoasă și duci un stil de viață sănătos, nu cred că ai avea nevoie de așa ceva.

-Cum faci un copil să vină cu plăcere la sport?
-Sunt sigur că puterea exemplului este cea mai bună. Noi, ca părinți, suntem primul om pe care ei îl văd și va trebui să le insuflăm treaba asta. E important să facem împreună cu ei.

-Care este cantitatea de apă recomandată pentru un copil?
-Dacă ai 40 – 50 de kilograme, 2 litri de apă sunt suficienți. Cu cât ești mai greu, trebuie crescut și necesatul de apă. De obicei este necesar un litru de apă la 23 de kilograme.

Dacă sunt persoane care se tem de mersul la sală din cauza accidentărilor, Mihai Ciornei spune că acestea se pot evita foarte ușor cu ajutorul unui trainer. Antrenamentele de început e indicat să fie asistate de un specialist. Doar așa îți poți da seama unei greșești, ce trebuie evitat și cum poți corecta micile erori care pot duce la probleme de sănătate. Încălzirea și stretching-ul sunt și ele foarte importante. De asemenea, pentru rezultate bune, specialistul spune că ego-ul trebuie lăsat acasă în timpul antrenamentelor.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Gabriela Cristea, zâmbitoare, machiată și coafată, la DePărinți.ro
Gabriela Cristea a vorbit despre cele două minuni din viața ei, Victoria și Iris: „Îmi place cel mai mult să dialoghez despre faptul că sunt părinte”
Gabriela Cristea a vorbit despre cele două minuni din viața ei, Victoria și Iris: „Îmi place cel mai mult să dialoghez despre faptul că sunt părinte”
articol cu video
Flavia Mihășan, într-o bluză neagră, cu mâneci bufante
Flavia Mihășan a dezvăluit cum a fost revenirea la job după nașterea celor doi copii. Vedeta a fost prezentă la emisiunea online DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka
Flavia Mihășan a dezvăluit cum a fost revenirea la job după nașterea celor doi copii. Vedeta a fost prezentă la emisiunea online DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka
articol cu video
Carmen Dragne, medic oftalmolog, serioasă și elegantă, la DePărinți.ro
Carmen Dragne a vorbit despre afecțiunile oculare la copii la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka. Medicul specialist oftalmolog a oferit sfaturi prețioase
Carmen Dragne a vorbit despre afecțiunile oculare la copii la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka. Medicul specialist oftalmolog a oferit sfaturi prețioase
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mai multe bioșe cu căpșuni puse pe un grătar alături de câteva flori albe
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
Sezonul căpșunilor a început, iar tu poți să prepari o rețetă delicioasă și sănătoasă de brioșe cu căpșuni. Brioșele sunt moi, dulci și pot fi puse cu succes în pachețelul de la școală al copilului tău. Nu vei avea nevoie de......
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
2
articol cu video
Dorina Codreanu și Laura Cosoi, împreună, elegante, la interviul DePărinți.ro
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Invitata vedetei este medic primar obstetrică și ginecologie, doctor în științe medicale specializat în infertilitate și reproducere asistată.......
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
3
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
4
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
5
Femeie însărcinată cu tricou bleu si bluza ridicată, lăsând să se vadă burta, cu o mână cu care își atinge burta și ân cealaltă ține un ceas
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Parteneri
Cele mai noi
articol cu video
Lorina Buga, alături de Laura Cosoi, în platoul DePărinți.ro
15 mai, 10:29
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
O farfurie pe care se află mai multe clătite cu căpșuni pregătite pentru copii
15 mai, 07:55
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Gravidă ține în mâini două suzete de culori diferite
15 mai, 07:01
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
O femeie însărcinată cu mâna pe burtă
14 mai, 08:12
Care este momentul în care poți pierde dopul gelatinos: de ce se elimină
Care este momentul în care poți pierde dopul gelatinos: de ce se elimină
O mamă care stă cu cei trei copii în timp ce încearcă să și calce
14 mai, 08:06
Ce este sindromul copilului mijlociu și cum să îi protejezi personalitatea
Ce este sindromul copilului mijlociu și cum să îi protejezi personalitatea
Mama stă de vorbă pe canapea cu fiica ei
14 mai, 07:24
Comunicarea deschisă: cum încurajezi copilul să vorbească sincer cu tine
Comunicarea deschisă: cum încurajezi copilul să vorbească sincer cu tine
Închide