Reclamă

Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constat specialiștii

După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare studii care oferă semne că poți avea fată sau băiat.

Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Există mai multe semne că poți avea fată sau băiat, iar printre acestea pot fi cele legate de aversiunile alimentare și faptul că uiți / Shutterstock

Cele mai sigure surse pentru aflarea sexului bebelușului sunt testele non-invazive, la ecografie sau prin intermediul unei amniocenteze. Dar până atunci, nu-ți rămâne decât să încerci să iei în calcul următoarele descoperiri și să încerci să ghicești.

Principalele semne că poți avea fată sau băiat

În cele din urmă, prezicerea sexului copilului are destul de multe șanse să se adeverească. Până poți afla cu siguranță ce vei avea, între timp, te poți amuza cu câteva studii făcute de specialiști, care pot dezvălui principalele semne că poți avea fată sau băiat

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semne că vei avea o fată

Mai jos, găsești câteva dintre cele mai populare modalități de a afla dacă ești însărcinată cu o fată, conform unor cercetări realizate de specialiști.

Suferi de hiperemesis gravidarum

Majoritatea viitoarelor mămici se confruntă cu o formă de grețuri matinale atunci când sunt însărcinate. În unele cazuri, grețurile și vărsăturile sunt severe și apar pe tot parcursul zilei, pe o perioadă îndelungată. Acestea poartă numele de hyperemesis gravidarum.  Studiile au descoperit că femeile care sunt însărcinate cu fete pot fi mai predispuse să se confrunte cu greață și vărsături în timpul sarcinii. Aceste constatări au fost chiar mai puternic legate de femeile care suferă de grețuri matinale severe.

Conform cercetătorilor, s-ar părea că vinovat este hormonul de sarcină hCG. Acesta este produs într-o cantitate mai mare de bebelușii de sex feminin, decât cei de sex masculin. 

Ești foarte uitucă

Din motive necunoscute, unele cercetări sugerează că femeile care nasc fete au performanțe constant inferioare la testele de memorie. Testele au vizat abilitățile de ascultare, de calcul și de vizualizare.

Așa că, data viitoare când nu-ți mai amintești unde ai pus cheile de la mașină, s-ar putea să dai vina pe creierul tău de gravidă pe fetița pe care o porți în pântece.

Reclamă

Ești foarte stresată

Dacă erai foarte stresată când ai conceput, îți cresc șansele de a avea o fetiță, spun cercetătorii. Explicația este că fetele ar putea fi mai puțin vulnerabile la condițiile nefavorabile din uter decât băieții.

Bebelușul stă în poziție inversă

Spre sfârștitul sarcinii, în mod normal,  bebelușul începe să se poziționeze cu capul în jos. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, s-ar putea să iei în calcul că vei avea o fetiță.  

Reclamă

Semne că s-ar putea să ai un băiat

Până în săptămâna 9 de sarcină, organele genitale ale bebelușului arată la fel. Abia după saptămâna 11 de sarcină încep să se diferențieze. Însă, sexul bebelușului a fost determinat în momentul concepției, când ADN-ul său a fost determinat de fuziunea ovulului și a spermatozoizilor. Printre semnele că ai putea avea un băiat se numără:

Dietă bogată în calorii în momentul concepției

Un studiu a constatat că o dietă bogată în calorii în momentul concepției și servirea micului dejun în mod regulat, poate crește ușor șansele să ai un băiat.

Cercetătorii consideră că băieții  necesită un aport caloric mai mare, de aceea, în momentul concepției au avut băieți, 

În plus, cercetătorii suspectează că testosteronul secretat de bebelușii de sex masculin ar putea trimite mamelor lor un semnal să mănânce mai mult. Iar acest lucru ar putea explica de ce bebelușii băieți tind să fie mai mari la naștere decât fetițele.

Aversiuni  alimentare

Specialiștii spun că, atunci când o femeie însărcinată simte mai multă repulsie față de alimente, este mai probabil să fie însărcinată cu un băiat.

Se pare că aversiunile sunt legate de modul în care funcționează sistemul imunitar al femeii. Explicația este că sistemul imunitar încearcă să protejeze bebelușul în creștere. 

Faci diabet gestațional

Unele cercetări au descoperit mamele însărcinate cu băieți au mai multe șanse de a dezvolta diabet gestațional. Diabetul gestațional este o afecțiune a sarcinii caracterizată prin prezența în sânge a unui nivel mai mare de glucoză.

Te-ar mai putea interesa și
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-o bluză gri, care ține într-o mână botoșei roz și în cealaltă botoșei bleu, ilustrând superstiții legate de prezicerea sexului copilului
Superstiții legate de prezicerea sexului copilului
Superstiții legate de prezicerea sexului copilului
O femeie însărcinată care are o mulțime de notițe lipite pe burtă
10 mituri demontate despre sarcină
10 mituri demontate despre sarcină
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Două asistente lângă un incubator cu gemeni
O femeie de 70 de ani din Uganda a născut gemeni pe care i-a conceput prin FIV
O femeie de 70 de ani din Uganda a născut gemeni pe care i-a conceput prin FIV. Ea a devenit una dintre cele mai bătrâne mame din lume, a declarat un spital din Uganda. În 2019, Yerramatti Mangayamma, în vârstă de 73 de ani, din India, a......
O femeie de 70 de ani din Uganda a născut gemeni pe care i-a conceput prin FIV
2
Bebeluș stă în fund și bea din biberon
Studiu: laptele formulă nu oferă beneficii nutriționale copiilor
Cele mai recente studii efectuate de către Academia Americană de Pediatrie susțin că laptele formulă nu oferă beneficii nutriționale copiilor cu vârste mai mari de 1 an. De altfel, acest tip de lapte praf nu trebuie să îndeplinească......
Studiu: laptele formulă nu oferă beneficii nutriționale copiilor
3
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
4
Bebeluș care stă pe spate, pe un pat cu cearșaf alb, în dormitor, doar cu scutec alb pe el, iar mama lui îi ține picioarele ridicate și îl ajută să pedaleze, ilustrând gazele intestinale la bebeluși
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
5
Femeie gravidă se află în cabinetul medicului pentru consult
5 semne că o să ai un bebeluș mare
Așteptarea unui bebeluș este unul dintre cele mai emoționante momente din viața unei femei. Pe măsură ce săptămânile de sarcină încep să treacă, apar și întrebările legate de cum va fi bebelușul. Iar una dintre cele mai întâlnite......
5 semne că o să ai un bebeluș mare
Parteneri
Cele mai noi
Medicul consultă bebelușul în urechi
08:32
Infecțiile urechii la copii: ghid pentru părinți
Infecțiile urechii la copii: ghid pentru părinți
Tânără femeie se află în cabinetul medicului
07:35
Tot ce trebuie să știi despre menstruație și concepție
Tot ce trebuie să știi despre menstruație și concepție
Bebelușul face baie în cădiță
06:20
Cum îi faci baie nou-născutului
Cum îi faci baie nou-născutului
fetiță cu ghiozdanul în spate și masca pe față
3 decembrie, 07:55
Impactul pandemiei asupra copiilor
Impactul pandemiei asupra copiilor
Mama, tata și copilul se spală pe mâini
3 decembrie, 07:45
Enterocolita: pași pentru a te feri de ea
Enterocolita: pași pentru a te feri de ea
Băiat are bubițe pe mână
3 decembrie, 06:37
Molluscum contagiosum: când apare și cum se tratează
Molluscum contagiosum: când apare și cum se tratează
Închide