Sfântul Valentin poate fi sărbătoarea perfectă pentru a-l învăța pe copil ce înseamnă iubirea pentru cei din jur, recunoștința pentru oamenii din viața lui și bucuria de a dărui. Tocmai de aceea, în preajma acestei sărbători, poți face câteva activități de Ziua Îndrăgostiților pentru copii.
7 activități de Ziua Îndrăgostiților pentru copii
Cei de la happiestbaby.com ne propun câteva activități de Ziua Îndrăgostiților pentru copii. Prin intermediul lor îl poți învăța pe copil să fie recunoscător, să dăruiască și să aprecieze persoanele din viața lui.
Decorațiuni din aluat sărat
Copiii iubesc să se joace cu aluat. Iar o activitate numai bună de încercat pentru Ziua Îndrăgostiților este să faceți decorațiuni în formă de inimioare din aluat sărat. Pentru asta ai nevoie de 40g făină, 120g sare, 150ml apă, acuarele, șnur și pensulă. Într-un bol, amestecă făina și sarea, după care fă o gaură în mijloc și toarnă ușor apa, amestecând în continuu. Începe să frămânți ușor, până când aluatul devine moale, elastic, cam ca și plastilina. Presară făină pe suprafața de lucru și întinde aluatul la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Decupează inimioarele cu forme de fursecuri sau de plastilină. Gaura pentru șnur se poate face cu un băț pentru frigărui sau cu un pai. Mai apoi, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt pune decorațiunile. Le dai apoi la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ două ore și jumătate, la 120°C, întorcându-le o dată pe la jumătatea timpului. După ce aluatul s-a întărit, le scoți din cuptor și le lași să se răcească. Iar la sfârșit, aveți liber la creativitate. Le puteți picta cum vreți voi.
Bomboane gumate cu iaurt
Ce poate fi mai distractiv și atractiv pentru copii decât să-și prepare singuri bomboanele gumate. În plus, este o activitate excelentă pentru Ziua Îndrăgostiților. Rețeta pe care ți-o propunem este ușor de realizat, inclusiv de cei mai mici ”îndrăgostiți”. Ai nevoie de o cană de iaurt grecesc(cam 300-350 g), o lingură de cacao, o jumătate de cană de lapte, o lingură de miere de albine și trei plicuri de gelatină. Amestecă iaurtul cu cacaoa și mierea de albine. Amestecă bine, după care cere-i copilului să toarne ușor plicurile de gelatină și continuă să amesteci energic. Între timp, pune laptele la încălzit. După ce s-a încălzit, lasă-l să stea cam 40 de secunde, după care toarnă-l peste iaurt. Amestecă bine până devine o compoziție omogenă. Toarnă apoi compoziția într-o formă de silicon, de preferat cu forme de inimi și dă-o la frigider peste cel puțin 3 ore. După ce se întăresc, le scoți din forme și le serviți ca desert.
Felicitări realizate prin tehnica mozaicului
Una din acele activități de Ziua Îndrăgostiților inspirate este și confecționarea felicitărilor. Îl poți ajuta pe micuț să realizezi felicitări pentru bunici sau pentru prietenii de la școală sau grădiniță. Mesajul să fie unul de apreciere și de recunoștință că fac parte din viața lui. Și ca să fie mai speciale, puteți face felicitări prin tehnica mozaicului. Pentru asta ai nevoie de foi cartonate, foi de spumă colorată, foarfecă și lipici. Pe o foaie cartonată conturează o inimă. După aceea, tăiați bucăți de spumă de forme și mărimi diferite. Bucățile respective le lipiți împreună pe conturul desenat.
Vânătoare de inimi
Organizează o vânătoare de comori în casa sau în curtea ta. Scrie indiciile pe inimi de hârtie. Fiecare indiciu va conduce la următorul, iar la final, copilul poate găsi un ceva dulce sau o jucărie. Ar fi perfect dacă a-ți participa cu toții la această vânătoare de inimi.
Decorează biscuiți în formă de inimă
O altă activitate interesantă de Ziua Îndrăgostiților este și decorarea biscuiților în formă de inimă. Dacă nu ai timp să-i faci acasă, poți cumpăra biscuiți sau fursecuri în formă de inimă. Pentru decorare, ai nevoie de glazură, bomboane colorate sau creioane decorative. Le găsești e toate în comerț. Garantat o astfel de activitate va fi pe placul micuțului tău. În plus, stimulează creativitatea și îmbunătățește abilitățile culinare.
Brățări confecționate din mărgele
O astfel de activitate de Ziua Îndrăgostiților îmbunătățește motricitatea fină și încurajează generozitatea. În plus, e o excelentă modalitate de a petrece timp de calitate împreună. Pentru asta, ai nevoie de mărgele de diferite culori și forme și o sfoară elastică. Trebuie doar să înșiruiți mărgelele pe sfoara elastică, după care să o înnodați. Brățările confecționate pot fi oferite colegilor, bunicilor și prietenilor
Pictură pe pietre
Căută pietre netede, pe care să pictați împreună fie câte o inimă, fie orice alt desen care simbolizează afecțiunea și recunoștința. Copilul îi poate dărui prietenului său o astfel de piatră. Cu siguranță cadoul va fi foarte apreciat. Sau, le puteți picta doar pentru a le folosi acasă, pe post de decorațiuni.