Reclamă

Rutina de skincare a preadolescentului

Perioada preadolescenței și a pubertății este o etapă ce vine cu destul de multe schimbări. Atât pentru tine, ca părinte, cât și pentru copil. Ea este caracterizată de schimbări hormonale semnificative care pot afecta aspectul și sănătatea pielii preadolescentului. Încep să apară coșurile, tenul să devină uleios, iar la băieți, începe să apară mustața. Acesta este și motivul pentru care are nevoie de ghidare. Află ce înseamnă rutina de skincare a preadolescentului.

Preadolescentă își face rutina de skincare
În preadolescență, tenul copilului suferă schimbări importante / Shutterstock

Odată ce copilul tău împlinește 9 sau 10 ani(fiecare copil este diferit), e timpul să ai o discuție serioasă despre îngrijirea personală, dar și despre crearea unei rutine de skin care adecvată. Este posibil să fi observat că pielea lui este mai grasă, că îi apar coșuri  sau că pielea se înroșește și devine sensibilă. La această vârstă, apar schimbările hormonale, iar apa și săpunul să nu mai fie suficiente.

Rutina de skincare a preadolescentului: de ce are nevoie de ea

Preadolescenții încep să experimenteze schimbări hormonale care duc la producerea unui exces de sebum. Acesta poate bloca porii, tenul poate fi extrem de uleios și poate provoca coșurilor sau a punctelor negre. Cremele grase, săpunurile nepotrivite sau produsele ce conțin parfum pot irita sau bloca și mai mult porii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Reclamă

De aceea, rutina de skin-care a preadolescentului este foarte importantă. Nu numai că îi va forma un obicei sănătos, dar va obține și rezultate bune. Pentru asta e nevoie de consecvență. Curățarea ocazională a pielii sau utilizarea izolată a unei creme nu va ajuta în mod eficient la reducerea petelor, a excesului de sebum sau la menținerea sănătății pielii. Astfel că este esențial să-l ajuți să-și creeze o rutină cât mai simplă și mai sănătoasă. Una în care să-și îngrijească zilnic tenul, atât dimineața, cât și seara.

Rutina de skin-care a preadolescentului: pași de urmat

Încă de la început trebuie menționat faptul că rutina de skin-care a preadolescentului trebuie să fie una simplă și cu produse cât mai curate(fără parfum sau alcool).

Curățare delicată a pielii

Curățarea este primul și unul dintre cei mai importanți pași în rutina de îngrijire a pielii. În această perioadă, e esențial ca tânărul să folosească un gel de curățare sau o spumă cât mai blândă. Formula trebuie să fie specifică vârstei, dar și tipului de piele. Ar fi indicat să evite săpunurile dure, deoarece pot usca pielea. 

Tratarea problemelor pielii

Dacă preadolescentul dezvoltă acnee, ar fi indicat să-l consulte un dermatolog. Acesta îi va prescrie un tratament adecvat, iar dacă este cazul îi poate recomanda și medicamente.  Dar numai în urma unor analize de sânge specifice.

Hidratarea corectă a tenului

Un pas foarte important, în rutina de skin-care a preadolescentului este hidratarea tenului. Dimineața, poate folosi o cremă cu protecție solară, iar seara, una simplă, hidratantă.  Aceasta va Acest pas este important, mai ales dacă aplică și un tratament. Hidratarea este ultimul pas al rutinei, așadar, crema se aplică peste tratament sau după curățare.

Reclamă

Reguli de care ar trebui să țină cont preadolescentul

Igiena mâinilor este foarte importantă, mai ales dacă se confruntă cu acnee sau exces de sebum. Tocmai de aceea, înainte de a atinge fața, ar trebui să se spele foarte bine pe mâini.

De asemenea, în această perioadă, e indicat să folosească prosoape de hârtie pentru a-și șterge fața.

În niciun caz, nu este indicat să-și extragă coșurile sau punctele negre. La fel cum nu este indicat să folosească produse abrazive sau săpunuri care pot usca excesiv tenul.

Alimentația este și ea foarte importantă în această perioadă. Ar fi indicat să evite produsele de tip fast food și sucurile acidulate.

Ce ingrediente ar trebui să conțină produsele de tratament pentru preadolescenți

În primul rând, e important ca produsele pe care le folosește să conțină ingrediente cât mai curate, fără alcool, fără parfum și fără uleiuri esențiale. Astfel, acestea ar trebui să conțină următoarele ingrediente:

Acidul salicilic este un exfoliant chimic care acționează în profunzime pentru a îndepărta excesul de sebum și celulele moarte. Acesta se introduce treptat în rutina, de preferabil seara, după curățarea tenului. La preadolescenți, se poate folosi de 2 ori pe săptămână, în concentrație de 1%. Atenție, acestea sensibilizează tenul, motiv pentru care, dimineața e musai să folosească o cremă cu protecție solară.

Acidul azelaic este un antibacterian care estompează petele post acnee. El poate fi folosit în concentrație de 15% și, la fel ca acidul salicilic, se introduce treptat în rutină.

Astfel, rutina de skin-care a preadolescentului trebuie să fie simplă și să aibă produse cu ingrediente curate.

Te-ar mai putea interesa și
Fetița care se joacă de-a doctorița cu ursulețul de pluș și îi dă suplimente alimentare
Suplimente alimentare pentru copii: cât de necesare sunt
Suplimente alimentare pentru copii: cât de necesare sunt
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mama și fiica ei stau pe covor și fac yoga
7 modalități prin care încurajezi atitudinea pozitivă la copii
Cu toții ne dorim ca micuții noștri să crească cu o atitudine pozitivă asupra vieții și asupra situațiilor cu care se vor confrunta. Unora ne iese, altora mai puțin. E bine de știut însă, că există 7 modalități prin care încurajezi......
7 modalități prin care încurajezi atitudinea pozitivă la copii
2
Mâna unei mane, cu unghiile date cu lac maro, care are mânuța unui bebeluș strânsă în jurul degetului arătător, ilutrând de ce îți țin bebelușii pumnii strânși
De ce își țin bebelușii pumnii strânși 
Pentru părinți, bebelușii pot face anumite lucruri care pot părea ciudate, dar, în definitiv, sunt absolut normale. În primele săptămâni poți observa anumite reflexe la nou-născut, care apar la sunete, lumini și atingeri. Unul dintre......
De ce își țin bebelușii pumnii strânși 
3
Mămică, îmbrăcată un tricou gri cu text în jurul pieptului, ține în brațe un bebeluș care plânge, ilustrând de ce își arcuiesc bebelușii spatele
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
Pe lângă faptul că plâng atunci când îi supără ceva pe bebeluși, mai fac un gest, destul de înfricoșător pentru părinți, și anume își arcuiesc spatele. Acest lucru este absolut normal, mai ales că până învață să vorbească......
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
5
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Parteneri
Cele mai noi
Doi părinți are se joacă împreună cu copiii lor
30 noiembrie, 07:51
Co-parenting eficient post-divorț. Strategii care vă ajută
Co-parenting eficient post-divorț. Strategii care vă ajută
Doi copii care se îmbrățișează
30 noiembrie, 07:01
Empatia, abilitatea pe care o au copiii cu inteligența emoțională crescută
Empatia, abilitatea pe care o au copiii cu inteligența emoțională crescută
Gravidă care bea un ceai
30 noiembrie, 06:57
Cele mai eficiente remedii pentru răceala în sarcină
Cele mai eficiente remedii pentru răceala în sarcină
Un bebeluș care stă în pat și plânge
29 noiembrie, 07:36
Perioada de plâns purpuriu. Ce este și cum îi poți face față
Perioada de plâns purpuriu. Ce este și cum îi poți face față
Carton cu mesaj aniversar de 30 de ani pentru ziua Antenei
29 noiembrie, 07:08
De 30 de ani Antena creează ce urmează!
De 30 de ani Antena creează ce urmează!
Capul unui bebeluș care este măsurat cu un centimetru albastru pentru a vedea dacă se confruntă cu hidrocefalia
29 noiembrie, 07:04
Hidrocefalia. Care sunt tipurile și cum se poate trata
Hidrocefalia. Care sunt tipurile și cum se poate trata
Închide