Reclamă

Rutina de skincare a preadolescentului

Perioada preadolescenței și a pubertății este o etapă ce vine cu destul de multe schimbări. Atât pentru tine, ca părinte, cât și pentru copil. Ea este caracterizată de schimbări hormonale semnificative care pot afecta aspectul și sănătatea pielii preadolescentului. Încep să apară coșurile, tenul să devină uleios, iar la băieți, începe să apară mustața. Acesta este și motivul pentru care are nevoie de ghidare. Află ce înseamnă rutina de skincare a preadolescentului.

Preadolescentă își face rutina de skincare
În preadolescență, tenul copilului suferă schimbări importante / Shutterstock

Odată ce copilul tău împlinește 9 sau 10 ani(fiecare copil este diferit), e timpul să ai o discuție serioasă despre îngrijirea personală, dar și despre crearea unei rutine de skin care adecvată. Este posibil să fi observat că pielea lui este mai grasă, că îi apar coșuri  sau că pielea se înroșește și devine sensibilă. La această vârstă, apar schimbările hormonale, iar apa și săpunul să nu mai fie suficiente.

Rutina de skincare a preadolescentului: de ce are nevoie de ea

Preadolescenții încep să experimenteze schimbări hormonale care duc la producerea unui exces de sebum. Acesta poate bloca porii, tenul poate fi extrem de uleios și poate provoca coșurilor sau a punctelor negre. Cremele grase, săpunurile nepotrivite sau produsele ce conțin parfum pot irita sau bloca și mai mult porii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Reclamă

De aceea, rutina de skin-care a preadolescentului este foarte importantă. Nu numai că îi va forma un obicei sănătos, dar va obține și rezultate bune. Pentru asta e nevoie de consecvență. Curățarea ocazională a pielii sau utilizarea izolată a unei creme nu va ajuta în mod eficient la reducerea petelor, a excesului de sebum sau la menținerea sănătății pielii. Astfel că este esențial să-l ajuți să-și creeze o rutină cât mai simplă și mai sănătoasă. Una în care să-și îngrijească zilnic tenul, atât dimineața, cât și seara.

Rutina de skin-care a preadolescentului: pași de urmat

Încă de la început trebuie menționat faptul că rutina de skin-care a preadolescentului trebuie să fie una simplă și cu produse cât mai curate(fără parfum sau alcool).

Curățare delicată a pielii

Curățarea este primul și unul dintre cei mai importanți pași în rutina de îngrijire a pielii. În această perioadă, e esențial ca tânărul să folosească un gel de curățare sau o spumă cât mai blândă. Formula trebuie să fie specifică vârstei, dar și tipului de piele. Ar fi indicat să evite săpunurile dure, deoarece pot usca pielea. 

Tratarea problemelor pielii

Dacă preadolescentul dezvoltă acnee, ar fi indicat să-l consulte un dermatolog. Acesta îi va prescrie un tratament adecvat, iar dacă este cazul îi poate recomanda și medicamente.  Dar numai în urma unor analize de sânge specifice.

Hidratarea corectă a tenului

Un pas foarte important, în rutina de skin-care a preadolescentului este hidratarea tenului. Dimineața, poate folosi o cremă cu protecție solară, iar seara, una simplă, hidratantă.  Aceasta va Acest pas este important, mai ales dacă aplică și un tratament. Hidratarea este ultimul pas al rutinei, așadar, crema se aplică peste tratament sau după curățare.

Reclamă

Reguli de care ar trebui să țină cont preadolescentul

Igiena mâinilor este foarte importantă, mai ales dacă se confruntă cu acnee sau exces de sebum. Tocmai de aceea, înainte de a atinge fața, ar trebui să se spele foarte bine pe mâini.

De asemenea, în această perioadă, e indicat să folosească prosoape de hârtie pentru a-și șterge fața.

În niciun caz, nu este indicat să-și extragă coșurile sau punctele negre. La fel cum nu este indicat să folosească produse abrazive sau săpunuri care pot usca excesiv tenul.

Alimentația este și ea foarte importantă în această perioadă. Ar fi indicat să evite produsele de tip fast food și sucurile acidulate.

Ce ingrediente ar trebui să conțină produsele de tratament pentru preadolescenți

În primul rând, e important ca produsele pe care le folosește să conțină ingrediente cât mai curate, fără alcool, fără parfum și fără uleiuri esențiale. Astfel, acestea ar trebui să conțină următoarele ingrediente:

Acidul salicilic este un exfoliant chimic care acționează în profunzime pentru a îndepărta excesul de sebum și celulele moarte. Acesta se introduce treptat în rutina, de preferabil seara, după curățarea tenului. La preadolescenți, se poate folosi de 2 ori pe săptămână, în concentrație de 1%. Atenție, acestea sensibilizează tenul, motiv pentru care, dimineața e musai să folosească o cremă cu protecție solară.

Acidul azelaic este un antibacterian care estompează petele post acnee. El poate fi folosit în concentrație de 15% și, la fel ca acidul salicilic, se introduce treptat în rutină.

Astfel, rutina de skin-care a preadolescentului trebuie să fie simplă și să aibă produse cu ingrediente curate.

Te-ar mai putea interesa și
Fetița care se joacă de-a doctorița cu ursulețul de pluș și îi dă suplimente alimentare
Suplimente alimentare pentru copii: cât de necesare sunt
Suplimente alimentare pentru copii: cât de necesare sunt
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
2
Adolescenta stă supărată pe podea, cu telefonul în mână
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
Sadfishing-ul este un termen recent apărut care descrie practica de a exagera sau de a inventa probleme emoționale pe rețelele sociale pentru a atrage atenția și simpatia din partea celorlalți. Deși poate părea inofensiv, acest comportament......
Sadfishing: ce trebuie să știi despre noul trend în rândul adolescenților
3
Femeie care aspiră covorul iar câinele stă lângă ea
Cum scăpăm de purici: remedii simple
Dacă te-ai pricopsit cu musafiri nepoftiți precum puricii, ai la îndemână câteva remedii pe care le poți folosi pentru a scăpa de ei. Începe cu aspirarea întregii case, cu spălarea lenjeriilor de pat, dar și cu aplicarea unor remedii......
Cum scăpăm de purici: remedii simple
4
Bebeluș care stă pe spate, pe un pat cu cearșaf alb, în dormitor, doar cu scutec alb pe el, iar mama lui îi ține picioarele ridicate și îl ajută să pedaleze, ilustrând gazele intestinale la bebeluși
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Parteneri
Cele mai noi
o mamă și un tătic care se joacă cu bebelușul pe un covor și construiesc un turn din cuburi colorate
07:46
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Fetiță stă pe umerii mamei și își ține mâinile pe capul acesteia
07:38
Ce impact are educația permisivă asupra dezvoltării copilului
Ce impact are educația permisivă asupra dezvoltării copilului
Bebeluș care mănâncă singur paste în scaunul de masă
25 iulie, 07:53
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Femeie tânără stă singură pe canapea
25 iulie, 06:47
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
De ce se simt părinții singuri în 2024: iată ce spun studiile despre singurătatea parentală
Un copil care stă pe un colac portocaliu în piscină
24 iulie, 08:04
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Gravidă ține în mână biletul de avion și pașaportul
23 iulie, 07:39
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Închide