Reclamă

7 lucruri de care ai nevoie în sarcină și pe care nu trebuie să le ratezi

Perioada sarcinii este pe cât de interesantă și plăcută, pe atât vine și cu multe necunoscute, legate de schimbările fizice și emoționale. Poate va trebui să faci destul de multe cumpărături, dar te ajutăm să știi care sunt cele 7 lucruri de care ai nevoie în sarcină, pentru a-ți face experiența mai sănătoasă și mai plăcută. 

Femeie însărcinată, care stă într-un pat cu spătar din lemn, îmbrăcată cu maiou gri închis și pantaloni de trening gri deschis, sprijinită pe o pernă pentru gravide gri cu steluțe albe, și citește, având lângă ea o pisică, ilustrând 7 lucruri de care ai nevoie în sarcină
Achiziționează-ți o pernă pentru gravide, deoarece oferă un sprijin suplimentar pentru șolduri, spate și picioare / Shutterstock

Cel mai probabil, te vei confrunta cu dureri de spate, grețuri matinale și dureri de sâni. Dar, dincolo de asta, în interiorul tău crește un bebeluș și acest lucru este miraculos. Pe lângă o dietă sănătoasă și vizite regulate la ginecologul care îți monitorizează sarcina, probabil vei primi și o listă cu sfaturi de care trebuie să ții cont de-a lungul fiecărui trimestru. 

Cele mai importante 7 lucruri de care ai nevoie în sarcină

Fiecare persoană este diferită, dar cel mai probabil vei găsi interesante aceste 7 lucruri de care ai nevoie în sarcină:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

1. Vitaminele prenatale

Deși este posibil să parcurgi sarcina fără a lua vitamine prenatale, medicii recomandă ca toate femeile însărcinate să le ia. Asta pentru că poate fi dificil să obții toată nutriția de care ai nevoie doar din alimente.

Printre vitaminele și minerale esențiale de care ai nevoie se pot enumera acidul folic, fierul și calciul. La acest lucru se adaugă și faptul că ar putea fi dificil să ai o dietă echilibrată atunci când te confrunți cu aversiuni alimentare și grețuri matinale.

În plus, în această perioadă poate fi dificil să înghiți anumite vitamine, dar poți găsi, împreună cu medicul, o variantă acceptabilă. În plus, este important de știut că va trebui să le iei și în timpul alăptării.

Reclamă

2. Remedii pentru grețurile matinale

Indiferent dacă te confrunți sau nu vărsături în timpul sarcinii, este posibil să ai o mică stare de greață în timpul primului trimestru și chiar și după aceea. Apoi, pe măsură ce sarcina avansează, încep să se instaleze lucruri, precum constipația și arsurile la stomac.

Însă, este dificil să știi dinainte care sunt simptomele sarcinii cu care te vei confrunta. Însă, este bine să fii pregătită. În acest sens, poate ar fi bine să iei în considerare câteva medicamente care alungă greața, acceptate în sarcină. Te poți orienta către acadele, ceaiuri cu ghimbir, dar și biscuiți și covrigei. 

Reclamă

3. Crema hidratantă

Pe măsură ce burtica se întinde și crește, pielea se poate usca și pot apărea mâncărimi. De asemenea, aceste simptome se pot extinde și la nivelul feței sau în alte zone ale corpului. Din cauza faptului că pielea se întinde, multe femei fac vergeturi pe burtă. Deși nu există dovezi clare că loțiunile sau cremele pot preveni apariția acestora, aplicarea acestora pe burtă și pe alte zone uscate ale pielii poate calma și ameliora mâncărimile. 

Cele mai multe creme hidratante simple, fără prescripție medicală, sunt sigure pentru femeile însărcinate, dar cel mai bine ar fi să-ți întrebi medicul dacă există anumite ingrediente pe care ar trebui să le eviți. De obicei, retinoizii, retinolii, hidrochinona, peroxidul de benzoil și acidul salicilic sunt contraindicați femeilor însărcinate. 

4. Banda de susținere a abdomenului

Pe măsură ce burta crește și centrul de greutate se schimbă, este normal să ai dureri de spate, dureri ale articulației sacro-iliace, dureri de șold și abdomen. Unul dintre cele 7 lucruri de care ai nevoie în sarcină este o bandă sau o centură de susținere a burții. Această bandă elastică ajută la împiedicarea căderii burții și oferă, de asemenea, sprijin pentru spate. Este recomandată spre sfârșitul trimestrului 2 de sarcină, când burta devine mai mare. Banda de susținere este utilă în special pentru femeile însărcinate care doresc să rămână active în timpul sarcinii sau care pot fi mai predispuse la leziuni musculare legate de sarcină.

5. Perna pentru gravide

În timpul sarcinii, te poți confrunta cu insomnii și o cauză ar putea fi și faptul că îți va fi destul de dificil să găsești o poziție confortabilă pentru a dormi. Pe măsură ce burta crește, nu este indicat să dormi pe spate. Există riscul să constrângi vasele și arterele care furnizează sânge bebelușului. De aceea, este indicat dormitul pe o parte, chiar dacă și acesta poate deveni inconfortabil.

O idee bună ar fi să-ți achiziționezi o pernă pentru gravide, deoarece oferă un sprijin suplimentar pentru șolduri, spate și picioare. De asemenea, o astfel de pernă poate reduce presiunea asupra articulațiilor. În plus, o poți folosi și după ce ai născut.

6. Sutiene pentru gravide/alăptare

În timpul sarcinii, sânii vor crește destul de mult și vor fi dureroși. În plus, va trebui să-ți achiziționezi câteva sutiene cu cel puțin o mărime de cupă mai mari. Orientează-te catre unele care să susțină sânii, dar care să fie moale și ajustabil.

Dacă intenționezi să alăptezi, poți lua în considerare cumpărarea unui sutien de alăptare. Acestea au închizători pe cupe, pentru o deschidere ușoară.  

7. Îmbrăcăminte pentru gravide

La un moment dat, pentru că burta crește, vei fi nevoită să-ți pui deoparte hainele obișnuite și să-ți achiziționezi unele pentru femei însărcinate, în care să te simți confortabil.  Probabil, pantalonii sunt cei pe care vei avea nevoie să-i schimbi mai des. Însă, o perioadă, s-ar putea să te descurci cu un elastic care extinde talia sau purtând pantaloni de trening. În plus, până în trimestrul 2, vei avea nevoie de cămăși sau bluze de gravide, pe măsură ce burta, talia, cutia toracică și sânii se extind și cresc.

În plus, ar trebui să iei în considerare și faptul că picioarele pot crește și se vor umfla. Asta înseamnă că nu vei mai putea purta tocuri. De asemenea, este posibil și să ai nevoie de pantofi cu o jumătate sau un număr mai mare.

Te-ar mai putea interesa și
O femeie în tricou alb, cu mai multe feluri de vitamine prenatale în mână
Când ar trebui să începi să iei vitaminele prenatale. E indicat să începi mai devreme decât crezi
Când ar trebui să începi să iei vitaminele prenatale. E indicat să începi mai devreme decât crezi
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mamă care își critică fetița, în timp ce stau la o masă
Critica excesivă în copilărie. 7 semne că te-ai confrunta cu ea
Din dorința de a a-i ajuta pe copii, de a-i face să fie mai buni și, implicit, să reușească în viață, mulți părinți își critică excesiv copiii. Însă, de cele mai multe ori, rezultatele nu sunt cele dorite, iar critica excesivă în......
Critica excesivă în copilărie. 7 semne că te-ai confrunta cu ea
2
O femeie care se uită la un raion cu haine pentru bebeluși
Cum să economisești bani pe hainele pentru bebeluși
Te gândești serios la cum ai putea să economisești bani pe hainele pentru bebeluși? Aruncă o privire peste lista întocmită de noi. Ideile propuse te vor ajuta să cheltuiești mai puțini bani pentru hainele micuțului. După cum probabil......
Cum să economisești bani pe hainele pentru bebeluși
3
Un bărbat lipit de un perete, cu lumini ambientale în jur, care își ține partenera însărcinată în brațe
Relațiile intime în timpul sarcinii. Ce ar trebui să știi despre ele 
Sarcina este o perioadă de schimbări pentru ambii parteneri, inclusiv schimbări în relația lor intimă. Mulți viitorii părinți se tem că relațiile intime în timpul sarcinii ar putea răni bebelușul, provocând un avort spontan.......
Relațiile intime în timpul sarcinii. Ce ar trebui să știi despre ele 
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
5
Femeie însărcinată, îmbrăcată cu o bluză mov și pantaloni albi, care stă în living, având în spate un televizor, puțin aplecată, ținând o mână pe spate și una sub burtă, ilustrând înțepăturile vaginale în sarcină
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Parteneri
Cele mai noi
Medicul îi face unui băiat vaccinul antigripal în cabinet
05:29
Vaccinarea antigripală la copii. Tot ce trebuie să știi ca părinte
Vaccinarea antigripală la copii. Tot ce trebuie să știi ca părinte
O mamă care ține capul bebelușului în palme
29 septembrie, 07:07
Dolicocefalia la nou-născuți: ce trebuie să știi despre forma capului bebelușului
Dolicocefalia la nou-născuți: ce trebuie să știi despre forma capului bebelușului
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
28 septembrie, 06:42
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
O mamă care stă aplecată pe pătuțul bebelușului, în timp ce micuțul nu vrea să adoarmă
28 septembrie, 06:28
Regresia somnului la copii: vârstele la care apare și ce ai de făcut: (4 luni până la 2 ani)
Regresia somnului la copii: vârstele la care apare și ce ai de făcut: (4 luni până la 2 ani)
Bebeluș care stă dezbrăcat și se uită la o seringă galbenă, care i se apropie de braț, pentru a primi unul dintre vaccinurile din schema națională de vaccinare a copiilor
27 septembrie, 08:28
Schema națională de vaccinare a copiilor
Schema națională de vaccinare a copiilor
O mamă și un tată, care stau pe covor cu fetița lor și fac activități împreună
27 septembrie, 06:15
Cum să-ți ajuți copilul să-i placă mai mult școala
Cum să-ți ajuți copilul să-i placă mai mult școala
Închide