Calculator de sarcină Sarcina pe săptămâni

Sarcină

Bebeluși

Copii

Familie

Sănătate

Noutăți Cele mai recente DePărinți

Care sunt semnele travaliului. Cum știi că se apropie nașterea și la ce să te aștepți

Orice viitoare mămică este cuprinsă de emoții atunci când se apropie nașterea. Primirea unui nou membru în familie aduce multe gânduri și idei de viitor. Până atunci este important să știe care sunt semnele travaliului și cum se apropie venirea pe lume a micuțului. Chiar și părinții care au mai trecut prin această experiență se pot simți luați prin surprindere.

Orice viitoare mămică este cuprinsă de emoții atunci când se apropie nașterea. Primirea unui nou membru în familie aduce multe gânduri și idei de viitor. Până atunci este important să știe care sunt semnele travaliului și cum se apropie venirea pe lume a micuțului. / Shutterstock

Acest lucru se întâmplă deoarece semnele sunt deseori vagi și pot fi ușor interpretate. Crampele sunt un exemplu elocvent în acest sens. Pot fi rezultatul mișcării bebelușului în burtică sau din cauza indigestiei dat fiind meniul ales la masă.

Care sunt semnele travaliului

Orice femeie gravidă poate confunda scurgerea lichidului amniotic cu ruperea apei, deși este vorba despre alte probleme. Urinarea poate duce la confuzie, asta pentru că bebelușul apasă pe vezică și aceasta nu mai are controlul necesar. Pentru a înlătura orice urmă de întrebare, am adunat în articolul de mai jos mai multe informații cu privire la semnele travaliului și indiciile care duc spre acesta.

Atunci când viitoarea mămică se gândește că sarcina nu mai poate dura multă vreme, poate experimenta diferite semne că aceasta se apropie. Nu se produc într-o ordine particulară și unele femei le pot întâmpina pe toate, sau doar unele dintre acestea. Pot experimenta mai multe situații de acest gen în aceeași zi și altele pot apărea și dispărea instant.

Reclamă

Respirația este ușurată

Pe măsură ce se finalizează cele 9 luni de sarcină, bebelușul ajunge către canalul de naștere, iar acest proces se numește “relaxare”. În acest fel, greutatea nu mai presează diafragma și respirația este ușurată. Există un potențial crescut în ceea ce privește presiunea în zona pelvisului, arată Parents.com.

Scurgerile vaginale cresc în cantitate

Multe femei experimentează leucoreea la un nivel mult mai amplu pe tot parcursul sarcinii. Cu toate acestea, atunci când nașterea se apropie, scurgerea vaginală este și ea mai crescută. Astfel, vaginul se pregătește pentru ca bebelușul să treacă prin canalul de naștere. Leucoreea joacă un rol vital în abilitatea vaginului de a se curăța singur.

Pe măsură ce lunile trec, cervixul se dilatează, se subțiază și acest proces începe înainte de nașterea oficială. Odată cu deschiderea cervixului, scurgerea vaginală are o culoare maronie sau roz. Dacă urmează un control intern, doctorul sau moașa pot informa viitoarea mămică în legătură cu dilatarea cervixului, ceea ce reprezintă un alt semn că nașterea se apropie.

Creșterea în greutate este stopată

Aproape de termenul limită al nașterii, femeile încetează să mai ia în greutate. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că bebelușul a reușit să atingă cele 9 luni dedicate creșterii la termen. Există și viitoare mămici care pot avea umflături spre sfârșitul sarcinii. Indiferent de motiv, un nou consult în cabinetul doctorului este indicat de specialiști.

Reclamă

Dispare dopul gelatinos

În timpul sarcinii se formează un dop de mucus ce împiedică bacteriile să intre în uter. Atunci când cervixul se relaxează, acest dop este eliminat în mod natural. Astfel, acest moment precede sarcina. Nu toate femeile observă acest semn, mai ales că se poate întâmpla chiar și cu câteva zile înainte de venirea pe lume a nou-născutului, spun cei de la americanpregnancy.org.

Nevoia de a urina este mai intensă

Așa cum menționează Rochel Lieberman, o moașă specializată din Brooklyn, New York, “acesta este felul trupului pentru a goli intestinele astfel încât uterul să se contracte cât mai bine.” Cele mai multe femei simt o nevoie constantă de a urina în timpul sarcinii, iar aceasta se poate accentua spre finalul termenului.

Nevoia de organizare este mai acută

Viitoarele mămici pot simți nevoia de a organiza totul înainte de marele eveniment, chiar dacă nu știu cu exacitate când va avea loc acesta. Este un fenomen natural, întâlnit la femele, fiind o pregătire pentru a-și întâlni puiul pentru prima dată. Dacă această senzație este mai acută, sfatul specialiștilor este de a nu duce totul la extrem. Toate eforturile trebuie păstrate pentru sarcina propriu-zisă.

Apar contracțiile false ( Braxton Hicks)

Acestea se pot produce în săptămâna 16 de sarcină, dar și în cel de-al treilea trimestru. Contracțiile Braxton Hicks pot fi simțite atunci când se apropie nașterea și pot deveni mult mai frecvente. Nu sunt totuși un semn normal al apropierii de termen, arată healthpartners.com.

Care sunt semnele travaliului: faza latentă

Începutul acestui proces se numește faza latentă a travaliului. Este momentul în care cervixul se subțiază și lasă spațiu pentru bebelușul ce urmează să se nască. Poate dura ore sau chiar zile. De cele mai multe ori, doctorii sfătuiesc viitoarele mămici să stea acasă pentru a se odihni. Nu este recomandată internarea în spital.

Cum se simt contracțiile

Atunci când femeile însărcinate simt contracții, acest lucru înseamnă că abdomenul se strânge și se relaxează. Unele dintre acestea sunt extrem de dureroase și unele pot fi false ( Braxton Hicks), așa cum am menționat mai sus. De subliniat faptul că aceste contracții false nu sunt dureroase și nu se manifestă pe o durată lungă de timp.

Contracțiile tind să devină mai lungi, mai puternice și mai dese pe măsură ce nașterea progresează. În timpul unei contracții, durerea din zona abdomenului se mărește. Acestea împing bebelușul către canalul de naștere.

Ce se face în prima parte a travaliului

Specialiștii recomandă mișcarea în acest stadiu al sarcinii. Dacă nașterea se apropie, este foarte important consumul de lichide, iar băuturile isotonice pot crește nivelul de energie al femeilor gravide. De asemenea, o gustare este binevenită. Exercițiile de relaxare și respirație ajută foarte mult atunci când apar contracțiile. Masajul de relaxare poate ajuta la reducerea durerii. Paracetamolul trebuie luat conform instrucțiunilor, fiind una dintre pastilele care se pot utiliza în timpul sarcinii. O baie caldă ajută întotdeauna.

Ce este travaliul indus

Așa cum se arată chiar din titlu, travaliul indus este începutul nașterii într-o formă artificială. Acest lucru înseamnă că sunt folosite intervenții medicale sau alte metode pentru ca bebelușul să vină pe lume. Potrivit celor de la American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG), travaliul indus ar trebui realizat doar atunci când este riscant pentru bebeluș să se nască mai devreme de termen. Se poate realiza prin medicație sau ruperea artificială a membranelor.

Travaliul poate fi indus atunci când apare o complicație, dacă bebelușul este în pericol, dacă sacul amniotic s-a rupt, dar nu există nutrienți și oxigen de ajuns provenite de la placentă. Un alt motiv este dacă sacul amniotic s-a rupt, dar travaliul nu a început în decurs de 24 – 48 de ore. Dacă sarcina depășește 42 de săptămâni, nașterea poate fi pregătită de specialiști.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Cum poți să te organizezi eficient pentru cumpărăturile de Crăciun. Sfaturi simple și utile de la specialiștii în parenting
Cum poți să te organizezi eficient pentru cumpărăturile de Crăciun. Sfaturi simple și utile de la specialiștii în parenting
Cum poți face aduce magia în copilăria micuțului tău. Aceste amintiri pot reprezenta baza formării lor
Cum poți face aduce magia în copilăria micuțului tău. Aceste amintiri pot reprezenta baza formării lor
Cum poți să vorbești cu un copil ca să te faci plăcută. Sfaturi simple și utile de la specialiștii în parenting
Cum poți să vorbești cu un copil ca să te faci plăcută. Sfaturi simple și utile de la specialiștii în parenting
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
Pe lângă faptul că plâng atunci când îi supără ceva pe bebeluși, mai fac un gest, destul de înfricoșător pentru părinți, și anume își arcuiesc spatele. Acest lucru este absolut normal, mai ales că până învață să vorbească......
De ce își arcuiesc bebelușii spatele
2
Beneficiile lecturii în vacanța de iarnă: ce cărți să alegi pentru copii
Vacanța de iarnă este momentul perfect pentru a încuraja lectura la copii. Liniștea sezonului, serile lungi și atmosfera caldă de acasă creează un mediu ideal pentru citit. Descoperă mai jos beneficiile lecturii în vacanța de iarnă......
Beneficiile lecturii în vacanța de iarnă: ce cărți să alegi pentru copii
3
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
4
Ce se întâmplă dacă lovești burta pe parcursul sarcinii. Cum afectează dezvoltarea bebelușului
Știm că organismul și corpul uman poate îndura foarte multe și se poate regenera în timp. În momentul în care rămân însărcinate, femeile sunt conștiente că trebuie să afle tot mai multe informații despre această nouă etapă a......
Ce se întâmplă dacă lovești burta pe parcursul sarcinii. Cum afectează dezvoltarea bebelușului
5
Cum să gestionezi emoțiile copiilor în timpul sărbătorilor
Sărbătorile sunt magice, dar pentru copii pot aduce și emoții intense, uneori greu de gestionat. Când luminile strălucesc și colindele se aud peste tot, e ușor să uiți că micuțul tău poate resimți această perioadă ca fiind......
Cum să gestionezi emoțiile copiilor în timpul sărbătorilor
Parteneri
Cele mai noi
21 decembrie, 07:37
Cum poți să te organizezi eficient pentru cumpărăturile de Crăciun. Sfaturi simple și utile de la specialiștii în parenting
Cum poți să te organizezi eficient pentru cumpărăturile de Crăciun. Sfaturi simple și utile de la specialiștii în parenting
21 decembrie, 06:56
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă
20 decembrie, 06:25
Cum să te pregătești emoțional pentru un an nou mai organizat
Cum să te pregătești emoțional pentru un an nou mai organizat
20 decembrie, 06:23
Ce cărți merită citite în vacanța de iarnă: recomandări pentru părinți ocupați
Ce cărți merită citite în vacanța de iarnă: recomandări pentru părinți ocupați
20 decembrie, 06:19
Riscurile expunerii prelungite la aer rece: cum să protejezi copiii de hipotermie
Riscurile expunerii prelungite la aer rece: cum să protejezi copiii de hipotermie
19 decembrie, 07:45
Tradiții de Crăciun din întreaga lume pe care să le introduceți în familie
Tradiții de Crăciun din întreaga lume pe care să le introduceți în familie