Poate ai auzit că bebelușii sud un an nu ar trebui să consume miere. Specialiștii recomandă să nu se introducă mierea în dieta bebelușilor deoarece aceasta poate transporta o bacterie care este deosebit de periculoasă pentru sugari.
Cât de sigur este să consumi miere în timpul sarcinii
Mierea este în general sigură pentru femei în timpul sarcinii. Motivul pentru care unii oameni pun la îndoială siguranța bebelușului este faptul că mierea conține uneori spori bacterieni numiți Clostridium botulinum.
Aceste bacterii pot crește rapid în intestin și pot produce neurotoxine care duc la botulism. Botulismul este o boală rară și extrem de gravă.
Această boală poate provoca slăbiciune și paralizie la nivelul brațelor, picioarelor și zonei abdominale. De asemenea, botulismul infantil produs de miere este diferit de botulismul alimentar.
Medicii nutriționiști spun că copiii care au peste un an pot consuma în siguranță miere. Acest lucru se aplică și pentru femeile însărcinate.
Femeile însărcinate pot consuma miere deoarece sistemul lor imunitar protejează copilul împotriva oricăror bacterii pe care le-ar putea conține mierea.
Chiar dacă este un aliment sigur pentru consum, mierea ar trebui să fie integrată în alimentație cu atenție.
Mierea și afecțiunile gastrointestinale
Dacă te confrunți cu anomalii gastrointestinale. Atunci s-ar putea să fie nevoie să limitezi consumul de miere.
Persoanele care au suferit de o intervenție chirurgicală la intestin sau la stomac ar trebui să evite consumul de miere pentru o vreme.
Mierea și antibioticele
Antibioticele puternice pot afecta bacteriile bune din intestine care ajută în mod normal la lupta împotriva sporilor bacterieni.
Dacă iei antibiotice, atunci este bine să reduci consumul de miere. Cel mai bine este să te consulți cu medicul specialist și să renunți temporat la consumul de miere, recomandă cei de la Healthline.com.
Mierea și diabetul gestațional
În sarcinile complicate de diabetul gestațional, cel mai bine este să mizezi orice fel de îndulcitor, inclusiv mierea. Aceasta poate crește rapid nivelul de glucoză din sânge.
Mierea are un indice glicemic ușor mai scăzut față de alte tipuri de îndulcitori. Totuși ea ar trebui consumată cu măsură în această etapă a vieții.
Este mierea sigură pentru bebeluși?
Mierea este sigură pentru copilul tău, dar nu ar trebui introdusă în alimentație înainte de vârsta de un an. În ceea ce privește consumul de miere în timpul sarcinii, este important de știut că sistemul tău imunitar va proteja copilul.
Sporii botulinici din miere sunt prea mari și este puțin rpbavil să treacă prin placentă și să ajungă la bebeluși. Asta înseamnă că, chiar dacă mănânci mire care conține spori de botulism, copilul tău ar trebui să fie protejat.
Odată ce copilul se naște și nu mai este proteja în pântecul tău, el devine vulnerabil pentru o perioadă. Sugarii nu ar trebui să consume miere, spun cei de la Parents.com.
Studiile arată că aproximativ 200 de cazuri de botulism sunt raportate anual în SUA.
Beneficiile consumului de miere în timpul sarcinii
Mierea poate avea o mulțime de beneficii pentru mămicile gravide. Din cele mai vechi timpuri, mirea a fost folosită ca remediu natural pentru diferite afecțiuni. Înainte, în timpul și după sarcină, mierea era folosită ca îndulcitor natural.
În general miera nu este considerată o sursă alimentară deosebit de bogată în vitamine și minerale. Totuși, se crede că aceasta are o mulțime de beneficii pentru organism.
Se crede că utilizarea mierii înainte de concepție poate spori fertilitatea la femei. Totodată, unele studii arată că mierea poate ajuta în tratarea astmului bronșic atunci când este combinată cu chimenul negru.
Totodată, mierea este bogată în antioxidanți care pot stimula sănătatea organismului și pot combate moleculele din corpul nostru care dăunează celulelor sănătoase.