Calculator de sarcină Sarcina pe săptămâni

Sarcină

Bebeluși

Copii

Familie

Sănătate

Noutăți Cele mai recente DePărinți

Cele mai bune sfaturi pentru perioada sarcinii. Care sunt recomandările specialiștilor

Pentru a avea o naștere cât mai ușoară este important întotdeauna să urmăm cei mai siguri pași creați de specialiști. De aceea, am adunat în articolul de mai jos cele mai bune sfaturi pentru perioada sarcinii, asta pentru ca mămicile să aibă o călătorie relaxantă timp de 9 luni.

Pentru a avea o naștere cât mai ușoară este important întotdeauna să urmăm cei mai siguri pași creați de specialiști. De aceea, am adunat în articolul de mai jos cele mai bune sfaturi pentru perioada sarcinii, asta pentru ca mămicile să aibă o călătorie relaxantă timp de 9 luni. / Shutterstock.com

Dacă ești însărcinată sau îți dorești acest lucru alături de partenerul de viață, probabil cunoști deja câteva detalii despre această etapă a vieții. E bine să nu fumezi în timpul sarcinii sau să nu stai în preajma celor care fumează. Nu e bine să consumi alcool sau substanțe periculoase. De asemenea, odihna este cea care ar trebui să primeze. Cu toate astea, ce alte sfaturi ar mai putea fi indicate?

Cele mai bune sfaturi pentru perioada sarcinii

Dorința de a deveni mămică te poate împinge să faci alegeri mai sănătoase în ceea ce privește traiul zilnic. Te poți îndrepta către o dietă simplă și exerciții fizice care pot fi efectuate în orice moment al zilei. Greutatea în sarcină este o problemă cu care multe femei se confruntă. Este totuși important de luat în considerare faptul că bebelușul trebuie să crească în siguranță și să aibă toți nutrienții necesari dezvoltării propice.

Reclamă

Vitaminele în sarcină

Este foarte important ca vitaminele să fie administrate corespunzător și doctorul să aibă acces la orice fel de informație în acest sens. Foarte mulți experți recomandă acest gen de suplimente, mai ales că sunt extrem de eficiente pentru dezvoltarea fătului, arată parents.com. Acest lucru se întâmplă deoarece tubul neural al bebelușului este cu adevărat crucial în primele luni de dezvoltare. Este foarte important ca nutrienții esențiali să fie astfel administrați. Printre aceștia se numără folații, calciul și fierul, încă de la început.

Vitaminele prenatale se găsesc la orice farmacie și se pot cumpăra fără prescripție medicală, însă există și rețete specifice oferite de doctori. Pot fi administrate alături de o mică gustare.

Exercițiile fizice în sarcină

Activitățile fizice sunt importante de-a lungul întregii vieți. În perioada dezvoltării sarcinii, pot reduce considerabil stresul acumulat, îmbunătățește circulația sângelui și oferă un plus de vitalitate. Ajută de asemenea la un somn odihnitor. Studiile arată că sportul în timpul sarcinii reduce riscurile preeclamsiei ( hipertensiune arterială și prezența proteinelor în exces după săptămâna 20 de sarcină).

Clasele de aerobic dedicate femeilor însărcinate sau mersul pe jos timp de 15 – 20 de minute zilnic ( mers moderat) sunt recomandate întotdeauna. Printre acestea se mai numără pilates, yoga, înot. Este important să se mărească timpul de activitate fizică la 30 de minute zilnic. De asemenea, e importantă ascultarea activă a organismului pentru a nu exagera.

Educația în sarcină

Indiferent că te afli la prima sarcină sau ai mai trecut prin această etapă a vieții, trebuie să știi că niciodată dintre situații nu seamănă cu cealaltă. De aceea, specialiștii susțin că tehnicile de pregătire pentru naștere sunt eficiente de fiecare dată. Există clase specializate și instructori certificați ce cunosc modalități inedite de a le învăța pe mame cum să aducă pe lume un copil.

Reclamă

Este foarte important de asemenea ca doctorul să cunoască problemele de sănătate ale membrilor familiei pentru a putea determina dacă totul va fi în regulă cu evoluția sarcinii.

Jurnal de naștere

La fel de important este să cunoști anumite puncte pe care vrei să le bifezi în ziua cea mare. Printre acestea se numără: persoanele pe care le dorești alături, procedurile pe care dorești să le eviți pentru ca totul să decurgă mai ușor, ce poziție preferi pentru travaliu și naștere, hainele pe care dorești să le porți, ce poți face dacă intervin complicații. Câteva informații notate într-un jurnal te pot ajuta să ai încredere în ceea ce îți dorești. Astfel, nașterea poate decurge ușor.

Elimină toxinele

Pentru că sunt legate concret de probleme congenitale, avorturi și alte complicații în sarcină, ar trebui evitate alcoolul, tuturor și drogurile. Chiar și solvenții ce apar în diferite produse de curățat pot face rău bebelușului. Țigările pot aduce o scădere a oxigenului ce ajunge la făt. Acest lucru poate duce la naștere prematură sau alte complicații.

Roger Harms, doctor și specialist, susține că “dacă nu te poți opri din fumat, consumat alcool sau droguri, doctorul tău ar trebui să știe”. Un doctor îți poate oferi suportul necesar și poate să aducă la cunoștință programe care facilitează renunțarea la toxine.

Bea apă

În timpul sarcinii, sângele tău transmite oxigen și nutrienți esențiali către bebeluș prin placentă. Elimină de altfel dioxidul de carbon și elementele mai puțin esențiale. Cantitatea de sânge se mărește cu până la 50% pentru a putea procesa această activitate în plus. De aceea, consumul de apă este foarte important pentru ca fătul să poate evolua în siguranță.

Consumă alimente bogate în folați

Pe lângă cele 10 pahare cu apă recomandate, fiecare meniu ar trebui să cuprindă alimente bogate în folați. Printre acestea se numără portocalele, sparanghele și linte.

Autoarea cărții “Eating in color”, Fraces Largeman-Roth, susține că “acidul folic este crucial pentru dezvoltarea correctă a tubului neural al bebelușului care acoperă măduva spinării, acest lucru fiind vital pentru creearea de noi celule roșii".

Consumă mai multe fructe

În sarcină, este posibil ca doctorul să recomande reducerea cofeinei. Acest pas poate părea dificil, însă pentru a menține un nivel ridicat de energie este indicată consumarea de fructe proaspete. Se pare că zaharurile naturale din fructe pot ajuta în cazul lipsei de energie.

În concluzie, în timpul sarcinii este indicat să urmăm anumiți pași. Să ne ascultăm corpul atunci când ne indică anumite situații este la fel de relevant. Foarte important, să nu lipsească din meniul zilnic vitaminele și mineralele, arată niddk.nih.gov. Cu toate că o sarcină poate veni neașteptat, ginecologul Yan Yu Chen susține că “un număr uriaș de sarcini, aproximativ 40 spre 50% sunt neplănuite”, astfel că pot apărea foarte ușor expunerile la droguri sau medicamente ori alcool și fătul poate suferi, arată piedmont.org. Exercițiile fizice în cele 9 luni de sarcină sunt de asemenea extrem de importante. Îngrijirea psihică este un punct peste care nu se poate trece.

“Dacă ai o istorie de anxietate sau depresie, aceste probleme medicale ar trebui luate în considerare", susține același specialist menționat mai sus.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Primele mișcări ale bebelușului: la câte săptămâni apar
Primele mișcări ale bebelușului: la câte săptămâni apar
Diareea la bebeluși și copii. Cauze și remedii
Diareea la bebeluși și copii. Cauze și remedii
Lucruri pe care e recomandat să le verifici înainte să zbori cu un copil mic. Sfaturi utile pentru o călătorie reușită
Lucruri pe care e recomandat să le verifici înainte să zbori cu un copil mic. Sfaturi utile pentru o călătorie reușită
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Cele mai frumoase locuri de ieșit cu copiii în București, indiferent dacă e vreme rea sau bună
Indiferent că este vorba de un weekend sau de vacanța copilului, activitățile în familie nu ar trebui să lipsească. Iarna se apropie cu pași repezi, iar vremea de afară nu mai este la fel de prietenoasă. În timp ce în unele zile încă......
Cele mai frumoase locuri de ieșit cu copiii în București, indiferent dacă e vreme rea sau bună
2
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
3
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Ochiul roz la copii este, de fapt, denumirea populară a conjunctivitei. Ea este o afecțiune oculară frecventă la copii, care  poate provoca disconfort semnificativ. Această problemă poate avea diverse cauze, de la infecții virale și......
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
4
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
Dacă ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv, cel mai probabil, până vei ajunge la medic, vei dori să afli puțin mai multe despre ce se întâmplă în continuare. Pentru asta poți consulta calculatorul de sarcină, care te ajută......
Calculatorul de sarcină. Tot ce trebuie să știi despre el
5
Copilul vomită după ce i-ai dat medicamentul. Ce este de făcut în acest caz
Atunci când copii se îmbolnăvesc, pediatrul le poate prescrie anumite medicamente. Deși acestea sunt eficiente, pe unii copii îi pot face să vomite, iar acest lucru este destul de frecvent. De aceea, atunci când copilul vomită după ce i-ai......
Copilul vomită după ce i-ai dat medicamentul. Ce este de făcut în acest caz
Parteneri
Cele mai noi
06:12
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
05:36
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
20 noiembrie, 07:38
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 – 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 – 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
20 noiembrie, 07:31
Cele mai populare nume de bebeluși în 2025. Ce alegeri pot face părinții pentru copiii din generația Beta
Cele mai populare nume de bebeluși în 2025. Ce alegeri pot face părinții pentru copiii din generația Beta
19 noiembrie, 06:04
Cum îți dai seama că răceala s-a complicat și trebuie să mergi cu copilul la medic
Cum îți dai seama că răceala s-a complicat și trebuie să mergi cu copilul la medic
18 noiembrie, 06:09
Cele mai bune exerciții postpartum pe care le poți face
Cele mai bune exerciții postpartum pe care le poți face