Această rețetă reprezintă o opțiune sănătoasă și gustoasă pentru mesele festive ale celor mici. Copiii se vor bucura de un adevărat răsfăț culinar. Chiftelele de curcan cu legume pentru copii sunt o opțiune de mâncare hrănitoare, care combină carnea de curcan și legumele într-un preparat rapid și sățios. Acestea pot fi servite cu o garnitură de legume, paste sau orez.
Chifteluțe la cuptor din carne de curcan și legume
Chiftelele de curcan cu legume sunt ușor de preparat și pot reprezenta un deliciu de pe platoul tău festiv de sărbători. Sunt incredibil de versatile și pot fi servite alături de garnituri sănătoase și bogate în nutrienți.
În plus, acestea pot fi reîncălzite rapid în cuptorul cu microunde sau pe aragaz pentru a fi servite și în următoarele zie. Aceste chiftele de curcan nu sunt doar gustoase.
Cu un amestec de carne slabă de curcan și legume, chiftelele sunt bogate în nutrienți. Chiar și cei mai mofturoși copii nu vor rezista acestor chifteluțe gustoase.
În plus, rețeta este simplă și poate fi ajustată în funcție de preferințele culinare ale celui mic. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg carne tocată de curcan
- 1/3 cană de pesmet sau făină de ovăz
- ¼ cană de parmezan ras
- 1 ceapă mică
- ½ ardei gras roșu
- 1 morcov mediu
- 1 dovlecel mic
- 1 ou mare
- 3 căței de usturoi
- ½ linguriță de boia
- ½ linguriță de sare
- ¼ linguriță de piper negru
- 2 lingurițe de ulei de măsline
Cum prepari rețeta de chiftele din carne de curcan cu legume la cuptor
Pentru început trebuie să pregătești legumele. Acestea trebuie mărunțite într-un robot de bucătărie. Încearcă să toci legumele mărunt, dar fără să le transformi într-un piure, vrei să fie tocate fin, dar să nu se transforme într-o pastă. Într-un castron separat pregătește amestecul de chiftele.
Pune carnea de curcan măcinată, pesmetul, parmezanul ras, oul, legumele tocate, condimentele și amestecă totul folosind mâinile curate.
Combină bine ingredientele și încearcă să te asiguri că legumele sunt distribuite uniform.
Următorul pas constă în formarea chiftelelor. Ia cantități mici din amestec, aproximativ o lingură, și ruleaz-o între palme până formezi o biluță.
Mărimea chiftelelor poate varia în funcție de preferințele tale, dar pentru copiii mici, chiftelele mai mici sunt în general mai ușor de manipulat.
Încălzește două linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Odată ce uleiul est efierbinte, pune chiftelele și găteștele pentru 4-5 minute pe fiecare parte sau până când sunt rumenite și gătite.
Chiftelele de curcan cu legume sunt mult mai sănătoase dacă sunt gătite la cuptor. Pentru a le pregăti la cuptor trebuie să-l preîncălzești la 190 de grade Celsius.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt sau unge-o cu ulei de măsline. Așază chiftelele pe foaia de copt și pune tava la cuptor pentru 20 – 25 de minute sau până când sunt coapte și devin aurii. La final trebuie să lași chiftelele să se răcească complet și să ajungă la temperatura cameri.
Dacă vrei să depozitezi ceea ce îți rămâne, poți să te folosești de un recipient etanș sau de o pungă de plastic resigilată. Chiftelele pot fi păstrate la frigider până la 3 – 4 zile, spun specialiștii de la Parents.com.