Calculator de sarcină Sarcina pe săptămâni

Sarcină

Bebeluși

Copii

Familie

Sănătate

Noutăți Cele mai recente DePărinți

Cum să eviți germenii când călătorești cu copiii

Uneori, călătoriile cu copiii pot fi pe cât de amuzante, pe atât de stresante, mai ales că aceștia pun mâinile peste tot și pot fi în pericol să se îmbolnăvească. Acest lucru se întâmplă când stai cu copiii în spații înghesuite, precum cabinele de avion, sau când aceștia pun mâinile peste tot, fie că este vorba despre scaunele din aeroport sau covorul din camera de hotel. Evident că nimeni nu-și dorește să-și petreacă vacanța având copiii bolnavi, de aceea, este important să înveți cum să eviți germenii când călătorești.

Dacă cineva de lângă tine nu își acoperă gura când tușește sau strănută, roagă-l să o facă, chiar dacă te simți stânjenit să-i ceri asta / Shutterstock

Așadar, experții spun că nu ar fi rău să iei câteva măsuri de precauție. De exemplu, spălatul frecvent al mâinilor cu apă caldă și săpun, sunt esențiale pentru a împiedica germenii să îmbolnăvească copiii în timpul călătoriilor. Dar, ia în considerare și faptul că unii copii sunt pur și simplu mai predispuși la îmbolnăviri atunci când călătoresc decât alții.

Cum să eviți germenii când călătorești în 3 pași

Dacă intenționezi să călătorești cu un nou-născut sau cu un copil, care are imunitatea scăzută, cel mai bine ar fi să discuți cu medicul despre precauții speciale. În plus, trebuie să fii atentă la două aspecte care duc la apariția bolilor: copiii duc mâinile sau obiectele la gură și nu sunt atenți la igiena mâinilor. Iată câteva strategii pe care le poți folosi pentru a ține bolile la distanță atunci când călătorești cu copiii

Reclamă

1. Asigură-te că cei mici sunt la zi cu vaccinările atunci când călătoresc

Verifică dacă le-au făcut pe cele de rutină, conform calendarului de vaccinare. De asemenea, verifică-le și pe cele opționale, precum cel împotriva rujeolei, tusei convulsive și alte boli grave. De asemenea, ai putea lua în considerare și vaccinul antigripal anual. Acesta este de recomandat de la vârsta de șase luni în sus. Acesta protejează copilul și ajută la reducerea nivelului general de transmitere a gripei.

2. Practică o bună igienă a mâinilor

Spălarea mâinilor des, în special înainte de mese, este modul numărul unu de a preveni îmbolnăvirea. Acest lucru se aplică atât acasă, cât și în timpul călătoriilor. Desigur, ar trebui să-i ajuți pe copiii mici să se spele pe mâini și să-i înveți pe cei mai mari cum să o facă singuri. Folosește apă caldă și săpun și freacă mâinile timp de 20 de secunde, apoi clătește și uscă. În timp ce faci acest lucru, încurajează-ți copiii să nu pună mâinile pe obiecte sau să le ducă în gură. 

3. Ia cu tine un dezinfectant de mâini pe bază de alcool

Copiii ar trebui să se spele pe mâini cu apă și săpun atunci când pot. Însă ar trebui să ai la dispoziție un gel dezinfectant sau șervețele cu alcool, atunci când apa și săpunul nu sunt disponibile. Acest lucru este deosebit de important în locurile în care poate fi dificil să ajungeți la o toaletă, cum ar fi în parcurile de distracții sau chiar în avioane.

Asigură-te că cei mici își freacă mâinile cu dezinfectant, până se usucă. Dacă poți vedea murdărie pe mâinile lor, dezinfectantul de mâini nu va fi suficient. Dezinfectanții de mâini sunt periculoși pentru copii dacă sunt înghițiți. Așa că, depozitează-i într-un loc sigur, departe de copiii mici și supraveghează utilizarea lor.

Descoperă cum să eviți germenii când călătorești cu avionul

Avioanele și-au căpătat reputația de a răspândi răceala și gripa, în timpul călătoriilor. Îngrijorările legate de microbii din avion se concentrează adesea pe calitatea aerului. Dar, potrivit unor experți, o preocupare mai mare o reprezintă suprafețele avioanelor. Dacă ești îngrijorată de germenii din avion, ia în considerare aceste măsuri:

Reclamă
  • Dezinfectează zonele cu grad ridicat de atingere. Germenii persistă mai mult timp pe materialele neporoase, cum ar fi plasticul. Șterge suprafețele, cum ar fi mesele, cotierele scaunelor și mânerele ușilor de la toaletă, cu un șervețel sau gel pe bază de alcool, înainte ca cel mic să le folosească. Având în vedere timpul scurt de curățare dintre zboruri, aceste zone nu sunt întotdeauna igienizate corespunzător.
  • Evită să atingi suprafețele din toalete. Atunci când speli mâinile copilului într-un avion sau într-o toaletă publică, închide robinetul cu un prosop de hârtie. Apoi, folosește un alt prosop de hârtie pentru a usca mâinile și pentru a deschide ușa.
  • Adu-ți propriile pături și perne. Dacă păturile sau pernele din avion nu sunt livrate într-un pachet, sunt șanse ca acestea să fie folosite. 
  • Bea apă îmbuteliată. Apa poate conține bacterii, care te pot îmbolnăvi. De aceea, este de preferat să folosești apă îmbuteliată.
  • Roagă pasagerii bolnavi din apropiere să respecte regulile de etichetă pentru răceală și gripă. Dacă cineva de lângă tine nu își acoperă gura când tușește sau strănută, roagă-l să o facă. În plus, asigură-te că și tu faci același lucru.
  • Pune distanță între copilul tău și pasagerii bolnavi. Întreabă însoțitorul de zbor dacă tu și copilul tău puteți să vă mutați pe un alt rând. Dacă acest lucru nu este posibil, ia locul de lângă persoana bolnavă, în loc să-ți așezi copilul acolo.

Alte sfaturi de călătorie pentru combaterea germenilor

Mai sunt câteva lucruri de care ar trebui să ții cont pentru a ține cât mai departe germenii.

Hoteluri. Un studiu a constatat că, atunci când persoanele răcite au rămas peste noapte în camere de hotel, multe suprafețe au rămas contaminate cu rinovirus, timp de cel puțin o zi. Experții în sănătate subliniază că majoritatea camerelor de hotel sunt mai bine curățate decât majoritatea locuințelor. Cu toate acestea, aceștia sugerează să ștergi telecomenzile, întrerupătoarele de lumină, telefoanele, mânerele ușilor, mânerele scaunelor de toaletă, mânerele robinetelor și alte zone de mare atingere, ca măsură de precauție atunci când călătorești cu copii.

Parcuri de distracții. Ai grijă ce mâncați. Evită alimentele care ar fi putut sta afară, pentru o perioadă lungă de timp. Deoarece nu poți șterge suprafețele pline de germeni din parcurile de distracții, igiena mâinilor este deosebit de importantă.

Piscine și parcuri acvatice. Pune copiii să se clătească înainte și după ce intră în piscină și se joacă în parcurile acvatice. În plus, învață-i să evite înghițirea apei din aceste locuri. Acestea pot fi locuri de reproducere a conjunctivitei, a virusurilor de piele și a Cryptosporidium (care provoacă diaree apoasă) și Giardia. Din păcate, clorul nu ucide toate bacteriile. 

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
Dezvoltarea sistemului imunitar al bebelușilor și cum să contribui la stimularea lui 
Dezvoltarea sistemului imunitar al bebelușilor și cum să contribui la stimularea lui 
Schema națională de vaccinare a copiilor
Schema națională de vaccinare a copiilor
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Cele mai comune probleme în relația de cuplu. Ce spun psihologii
Să fii într-o relație aduce cu sine un sentiment de împlinire. Nu doar că oferă o nouă perspectivă asupra vieții, dar oferă șansa de a crește în mod sănătos alături de o altă persoană. Află care sunt cele mai comune probleme în......
Cele mai comune probleme în relația de cuplu. Ce spun psihologii
2
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
Școala urmează să înceapă, iar mămicile au nevoie de idei rapide și sănătoase pentru pachetul celui mic. Dacă îți dorești să-i oferi copilului tăi o alimentație sănătoasă, atunci ia în calcul și această rețetă de crackers cu......
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
3
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
4
Brioșe cu legume. Ce poți prepara pentru prânzul copilului tău
Copiii se pregătesc de începerea anului școlar, iar părinții trebuie să fie gata să le pună în pachetul de prânz preparate gustoase și sănătoase. Dacă ai rămas în pană de idei, atunci îți recomandăm rețeta de brioșe cu legume.......
Brioșe cu legume. Ce poți prepara pentru prânzul copilului tău
5
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Parteneri
Cele mai noi
7 septembrie, 07:41
Ouăle în alimentația copilului. Cât sunt de sigure pentru sănătatea micuțului tău
Ouăle în alimentația copilului. Cât sunt de sigure pentru sănătatea micuțului tău
7 septembrie, 06:31
Ce să faci când copilul nu vrea la școală. Sfaturile specialiștilor
Ce să faci când copilul nu vrea la școală. Sfaturile specialiștilor
5 septembrie, 07:32
Ce este amniocenteza și cât de sigură e pentru mamă și făt
Ce este amniocenteza și cât de sigură e pentru mamă și făt
4 septembrie, 07:54
Care sunt noutățile din anul școlar 2024-2025. 9 septembrie 2024 e prima zi de școală
Care sunt noutățile din anul școlar 2024-2025. 9 septembrie 2024 e prima zi de școală
4 septembrie, 07:36
Cele mai frecvente probleme de vedere la copii: cum le poți depista din timp
Cele mai frecvente probleme de vedere la copii: cum le poți depista din timp
3 septembrie, 08:01
Ce sunt tulburările oral-motorii și întârzierile de vorbire. Care sunt primele semne la care să fii atentă
Ce sunt tulburările oral-motorii și întârzierile de vorbire. Care sunt primele semne la care să fii atentă