Este tare plăcut să-ți vezi copilul pe teren de sport, interacționând cu alți copii și distrându-se făcând sport. Însă, fiecare copil care practică un sport riscă să se accidenteze. Dacă ții cont de câteva lucruri, copilul poate participa la activități, având un risc minim de rănire.
Cum să previi loviturile copiilor
Atunci când alegi un sport și înainte de a-l înscrie, este bine să iei în considerare greutatea, înălțimea și aptitudinile sale. Echipele bazate pe vârstă pot prezenta riscuri de rănire mai mari, deoarece copiii pot avea înălțime și greutate diferite. O opțiune mai bună este să găsești echipe care să grupeze copii care criterii similare, pentru se menține în siguranță în timpul jocului.
Echipament de protecție
Echipamentul de protecție este cel care îl protejează pe copil răni. În general, echipamentul pe care îl poartă depinde de sportul pe care copilul decide să îl practice. În majoritatea sporturilor, o cască este o piesă foarte comună a echipamentului de protecție. Asigură-te că alegi o cască care este confortabilă și se potrivește capului copilului. Acesta nu trebuie să fie nici prea strânsă, nici prea largă.
Alte echipamente de protecție importante includ genunchiere, cotiere, cupe de protecție pentru băieți și apărători de gură.
Pentru a alege echipamentul corespunzător sportului practicat, trebuie să discuți cu antrenorul. De multe ori, aceștia au o listă pregătită pentru a oferi părinților aceste informații importante.
Pune-i să facă încălzire
Alergarea pe loc și săriturile ușoare sunt modalități excelente de a începe încălzirea, înainte de orice antrenament sau joc. Încălzirea este importantă pentru că pregătește corpul copilului pentru o activitate în care va depune efort. Acest lucru ajută mușchii să se încălzească și să fie pregătiți pentru fiecare joc mare. Asigură-te că vei încuraja copilul să facă întinderi după ce se încălzește și apoi să intre pe teren.
Hidratarea
Amintește-i în mod regulat copilului să se hidrateze în timp ce joacă, pentru că acest lucru este foarte important, mai ales când face mișcare. O modalitate excelentă de a te asigura că rămâne hidratat, este să-i pregătești o sticlă cu apă rece, înainte de fiecare antrenament sau meci. Hidratarea este considerată o parte esențială a echipamentului de siguranță al copilului, mai ales când este cald afară. Copiii și adolescenții ar trebui să ia o pauză de apă la fiecare 20 de minute. În plus, în timpul condițiilor extrem de calde și umede, poate fi necesar ca antrenamentele să fie reduse sau întrerupte.
Efectuează-i un examen medical anual complet
Un examen medical anual complet este ideal pentru orice copil sau adult, idiferent dacă practică sau nu un sport. Efectuarea unui examen fizic, de către medicul pediatru, poate ajuta la determinarea stării de sănătate a copilului. În plus, va dezvălui dacă este suficient de sănătos pentru a participa la un sport.
Pauze dese
Copiii ar trebui să facă pauze dese în timpul sportului. Acest lucru previne leziunile de suprasolicitare, cum ar fi leziunile plăcii de creștere și fracturile de stres, spune Matthew Kornswiet, specialist în medicină sportivă, într-un articol pe health.choc.org. Recomandările Academiei Americane de Pediatrie includ luarea a cel puțin 1-2 zile de pauză de la sport și luarea a 3 luni de pauză de la sport (în intervale de 1 lună), în fiecare an, pentru a preveni accidentele.
Numărul de ore de sport pe care copilul le practică pe săptămână ar trebui să fie mai mic decât vârsta sa în ani. De exemplu, un copil de 10 ani, nu ar trebui să aibă mai mult de 10 ore de sport, pe săptămână. În plus, asigură-te că acesta are opt ore de somn sau mai mult pe noapte.