Bebelușul de numai 7 luni a murit din cauza complicațiilor cauzate de rujeolă. Boala a luat-o de la fratele său mai mare, nevaccinat și el. Din păcate, medicii au tras un semnal de alarmă de foarte mult timp, dar decizia vaccinării rămâne la părinți.
Doctorul Mihai Craiu a rugat părinții să-și vaccineze copiii
Mihai Craiu este unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați medici pediatrii de la noi din țară. Acesta a atras și el atenția asupra epidemiei de rujeolă și a pus punctul pe i și asupra ratei scăzute de vaccinare. Din păcate, rujeola este o boală ale cărei complicații pot duce la deces.
"A apărut deja o știre tragică. Dar care nu surprinde nici un specialist în domeniul infecțiilor la copil. A murit, în Brașov, un sugar în vârstă de 7 luni. Care a făcut complicații foarte grave deoarece s-a îmbolnăvit de rujeolă de la fratele său în vârstă de 3 ani. Acesta (fratele mai mare) era nevaccinat, deoarece părinții lui au refuzat vaccinarea sa", și-a început medicul Mihai Craiu postarea din mediul online.
Menționăm că medicul pediatru are pagina de Facebook Spitalul de Pediatrie unde adesea postează și oferă sfaturi în legătură cu afecțiunile care pot pune în pericol viața copiilor.
Deși poate părea ceva ce toți părinții știu, Mihai Craiu a spus din nou că atunci când un părinte decide să nu-și vaccineze copilul el îl pune în pericol atât pe micuțul său, dar și pe cei cu care copilul interacționează.
Mihai Craiu a detaliat alegerea sa în cazul vaccinării cu ROR a fiului său
Pentru a fi mai convingător, medicul a povestit chiar și o experiență personală. Pediatrul a mărturisit că împreună cu soția sa, tot medic, a ales să-și vaccineze cu ROR copilul, chiar dacă fiul său suferea de dermatită atopică și avea astm. Mihai Craiu a spus că astăzi fiul lui este un adult sănătos. Decizia pe care a luat-o a fost una care l-a ajutat pe băiat.
"Ce facem oameni buni? Așteptăm să mai moară un autobuz plin de copii? Sau așteptăm un număr și mai mare, cât într-un stadion, precum în Republica Democratică Congo?? Căci RD Congo, în 2020, din cauza pandemiei a întrerupt vaccinarea ROR. Alături de alte 23 țări din lume. Dificultăți de aprovizionare. Apoi epidemie, apoi mii de morți. Dacă cei 34 de ani de studii post-universitare intense și de practică la patul bolnavului nu sunt un argument să credeți sfatul dr Craiu, vă rog din suflet să aplecați urechea la rugămintea părintelui Mihai Craiu. Eu, alături de soția mea (tot medic), am decis să vaccinăm ROR pe fiul nostru. Deși avea dermatită atopică și primele episoade de astm. Acum Călin este un adult sănătos, arhitect și cadru didactic la una dintre cele mai prestigioase universitați din lume. Deci, am putea încerca, până nu e prea târziu."
În secțiunea de comentarii, au fost părinți care susțin că au refuzat vaccinarea copiilor din cauza asocierii vacciului ROR cu dezvoltarea unor tulburări din spectrul autist. În timp ce părerile au fost împărțite, Mihai Craiu a răspuns și în comentarii. El a spus din nou cât de mult contează vaccinarea.
"Rata de eficacitate dupa 2 doze de vaccin este mult peste 97%. Este ca la boală. Protecție pe viață, dacă nu faci un transplant de organ sau un cancer agresiv, tratat intens cu citostatice si radioterapie. Deci 2 doze = siguranță sporită în condițiile actuale când există epidemie și diverși dezorientați de știri false, nevaccinați, în jurul copilului dumneavoastră."