Când vine vorba de cele mai bune alimente pe care le poți consuma în timpul sarcinii, specialiștii recomandă să alegi produsele bogate în nutrineți. Acest lucru îl poate ajuta pe copil să obțină vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios.
Alimente recomandate în timpul sarcinii
Alimentele bogate în nutrienți sunt cele mai eficiente și au prioritate în timpul sarcinii. Aceste alimente trebuie să fie bogate în vitamine și minerale pentru a susține creșterea și dezvoltarea bebelușului.
Corpul femeii are nevoie de cel puțin 600 de micrograme de folat pe zi. Femeile însărcinate au nevoie de aproape două ori mai mult fier în timpul sarcinii sau 27 de miligrame pe zi.
Mineralul acesta este folosit pentru a produce mai mult sânge care transportă oxigen copilului. Specialiștii recomandă cel puțin 1 mie de miligrame de calciu pe zi.
Calciul este cheia pentru a proteja copilul și pentru a-l ajuta să aibă un sistem osos sănătos. Vitamina D este, de asemenea, necesară deoarece aceasta ajută calciul să-și facă treaba și menține sistemul imunitar puternic.
Iodul promovează sănătatea creierului și a sistemului nervos al bebelușului. Sunt recomandate 290 de miligrame de iod pe zi, spun cei de la Parade.com.
Specialiștii ami recomandă 450 de miligrame de colină pe zi. Acest nutrient este vital pentru o sarcină sănătoasă. Mai jos găsești o listă cu alimente care îți pot furniza nutrienții necesari în timpul sarcinii.
Carnea slabă
Aminoacizii din proteine sunt elementele de bază ale fiecărei celule atât din corpul tău, cât și al copilului. Alimentele bogate în proteine ajută la gestionarea poftei de mâncare, dar și la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
Carnea slabă este una dintre cele mai bune surse de proteine în timpul sarcinii. În plus, carnea slabă este bogată în fier, esenia pentru a ajuta copilul să-și dezvolte aportul de celule roșii din sânge.
Volumul sângelui crește atunci când ești însărcinată, motiv pentru care multe femei se confruntă frecvent cu anemia în timpul sarcinii.
Fierul joacă, de asemenea, un rol esențial în dezvoltarea creierului bebelușului. Carnea slabă trebuie gătită foarte bine pentru a preveni infectarea cu bacterii precum E. Coli și Salmonella.
Linte
Indiferent dacă ești consumatoare de carne sau nu, această sursă de proteine vegetale merită un loc în farfurie.
O cană de linte fiartă conține 17 grame de proteine, dar și 7 miligrame de fier.Lintea este, de asemenea, bogată în folat de vitamina B care este vital pentru formarea creierului și sistemului nervos al bebelușului.
Lintea este, de asemenea, bogată în fibre, care pot menține sănătatea sistemului digestiv.
Iaurt
Bebelușul va avea nevoie de un aport constant de calciu deoarece oasele sale sunt în creștere, iar tu ai nevoie de el pentru a le menține pe ale tale puternice.
Trei până la patru porții de lactate te pot ajuta să-ți satisfaci nevoia zilnică de calciu, iar iaurtul este una dintre cele mai bune alegeri. În plus, iaurtul este plin de proteine, iod și folat.
Culturile active din iaurt pot ajuta, de asemenea, la prevenirea tulburărilor la stomac.
Totuși, nu toate iaurturile sunt create la fel. Tipurile simple sunt alegerea cea mai bună. Specialiștii nu recomandă iaurtul cu arome deoarece poate avea zahăr adăugat.
Somon sălbatic
Consumul de pește este intens discutat în sarcină. Peștele gras este bogat în acizi grași omega-3. Corpul nu poate produce acești acizi grași singuri.
Ei pot ajuta la metabolizarea vitaminelor solubile în grăsimi precum A și E. Acestea pot ajuta la reducerea riscului de depresie prenatală și postpartum.
De asemenea, somonul este o sursă excelentă de iod și vitamina D. Somonul este o alegere sigură în timpul sarcinii, spun specialiștii.
Avocado
Avocado este bogat în acid folic, vitamina B6 și grăsimi sănătoase. Toate aceste elemente promovează creșterea țesuturilor sănătoase și a creierului bebelușului.
Totodată, ele pot ajuta la ameliorarea grețurilor matinale. Este, de asemenea, o sursă delicioasă de grăsimi monosaturate sănătoase, care pot ajuta corpul să absoarbă mai bine vitaminele din fructe și legume.
Conținutul ridicat de grăsimi din avocado te poate ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp, iar în felul acesta poți evita consumul de gustări nesănătoase.
Nuci
Nucile sunt pline de vitamine și minerale importante precum magneziu, zinc, potasiu și vitamina E. Nucile conțin, de asemenea, proteine, fibre și grăsimi sănătoase.
În plus, ele sunt ușor de împachetat și pot fi servite ca o gustare rapidă. Toate nucile au propriile lor profiluri nutriționale unice.
Nucile sunt bogate în acizi grași omega-3, în timp ce migdalele oferă o sursă minunată de calciu și acid folic.
Morcovi și ardei gras
Strălucitoare înseamnă că morcovii sunt bogați în beta-caroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A. Acest nutrient este esențial pentru dezvoltarea ochilor, pielii și a organele bebelușului tău. Ardeii grași sunt, de asemenea, o sursă minunată de vitamina C și A, plus fibre care mențin sănătatea intestinală.
Ouă
Probabil ai aflat că ouăle sunt sursă excelentă de proteine. Un singur ou oferă șase grame de proteine. Ouăle sunt una dintre puținele surse de alimente bogate în vitamina D. Vitamina D joacă un rol cheie în construirea oaselor și a dinților pentru bebeluși, precum și în menținerea sistemului imunitar, dar și în producerea laptelui.
Ovăz
Obținerea celor 25 până la 30 de grame de fibre recomandate pe zi te poate ajuta să te simți plină pe parcursul zilei și să îmbunătățești digestia. O cană de fulgi de ovăz îți oferă 4 grame de fibre. Ovăzul este considerat sigur în sarcină și poate oferi o mulțime de beneficii organismului tău.
Bananele
Bananele sunt o sursă minunată de potasiu. Această gustare oferă rapid energie pe parcursul zilei. În plus, bananele conțin vitamina B6, care este legată de reducerea senzației de greață în sarcină. Bananele sunt, de asemenea, bogate în potasiu, un mineral care joacă un rol cheie în promovarea tensiunii arteriale sănătoase.
Alimente pe care e recomandat să le eviți în timpul sarcinii
În timp ce vorbim despre cele mai bune alimente pe care le poți consuma în timpul sarcinii, este important să-ți amintești că există și alimente care ar trebui evitate.
Anumite alimente sunt mai susceptibile să fie contaminate cu bacterii sau substanțe chimice care ar putea să te îmbolnăvească sau să pună în pericol sănătatea copiilor.
Specialiștii recomandă să eviți: laptele și sucul nepasteurizat, brânza nepasteurizată, fructele de mare crude, carnea rară, peștele cu un conținut ridicat de mercur, germenii cruzi, alcoolul. Este normal să fii atentă la dieta ta în timpul sarcinii.
Specialiștii recomandă să te consulți cu medicul tău specialist atunci când urmează să-ți pregătești meniul pentru sarcină. El te poate ajuta să alegi cele mai bune alimente pentru tine.