Brioșele sunt ideale pentru pachetul copilului tău. Această rețetă de toamnă se potrivește grozav pentru micul dejun sau drept o gustare. Aromele de toamnă aduse de dovleacul plăcintar vor completa perfect aluatul clasic de brioșe.
Alege cu mare atenție dovleacul plăcintar pentru a-l putea pregăti într-un piure delicios. Piureul de dovleac va reprezenta un ingredient de bază pentru rețeta ta de brioșe. Consistența acestuia poate influența aluatul final, spun bucătării de la EatingWell.
Brioșe cu dovleac pentru copii
Perfecte pentru toamnă, aceste brioșe cu piure de dovleac plăcintar sunt un deliciu pentru cei mici. Copiii, dar și adulții se vor bucura de aromele toamnei aduse pe farfurie de aceste mici delicii.
Dovleacul este bogat în vitamina A și vitamina C, vitamine ideale pentru buna dezvoltare a copilului tău. Pe lângă beneficiile pe care le are pentru sănătate, dovleacul plăcintar este dulce în mod natural și vei putea prepara această rețetă fără să folosești prea mult zahăr.
Rețeta este simplă și nu necesită ingrediente complexe. Pentru a putea să prepari brioșele cu dovleac pentru copii vei avea nevoie de:
- 2 căni de făină
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
- ½ linguriță de ghimbir măcinat
- ¼ linguriță de nucșoară măcinată
- ¼ linguriță cuișoare măcinate
- ½ cană de zahăr brun
- ¼ cană de ulei de cocos
- 2 ouă
- ½ cană de iaurt grecesc
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 cană de piure de dovleac
- ¼ cană de lapte de soia
Cum prepari rețeta de brioșe cu dovleac pentru copii
Dacă ești la început de drum, atunci această rețetă este ideală pentru tine. Ingredientele sunt simple, iar modul de preparare nu este unul complex.
Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge ușor o tavă de brioșe cu ulei sau spray de gătit.
De asemena poți pune forme speciale de hârtie în tava pentru brioșe. Într-un castron mare combină făina, bicarbonatul de sodiu și toate celelalte ingrediente uscate.
Amestecă totul bine până se omogenizează. Într-un alt castron amestecă zahărul brun, uleiul de cocos, ouăle, iaurtul și vanilia până la omogenizare.
Adaugă mai apoi piureul de dovleac și laptele de soia și amestecă din nou totul până se combină ingredientele complet.
Combină amestecul uscat în cel umed, câte puțin, alternând fiecare parte până când ambele sunt încorporate. Folosind o linguriță pentru înghețată toarnă aluatul unifprm în tava pentru brioșe. Coace biroșele timp de 20 de minute sau pănă trec testul scobitorii.
La final, lasă brioșele să se răcească pe un grătar timp de 10 minute. Păstrează brioșele rămase într-un recipient închis ermetic.
Acestea pot fi păstrate le frigider până la 5 zile sau în congelator până la 3 luni. Brioșele pot fi incluse în pachetul copilului și pot fi servite alături de alte preparate gustoase. Poți prepara această rețetă chiar și împreună cu cei mici. Copiii se vor bucura să-i incluzi în activități pe care să le faceți împreună.