Perele coapte cu piure de mere și scorțișoară sunt un desert elegant și sănătos. Dulce, moale și acoperită de scorțișoară delicioasă și nuci mărunțite, aceasta este para pregătită în serile reci de iarnă. Desertul este unul vegetarian, fără zahăr rafinat și fără gluten.
Pere coapte umplute cu piure de mere și scorțișoară
Perele, merele și dovlecii domnia întotdeauna deserturile în serile reci de toamnă și de iarnă. Există o mulțime de rețete cu mere cu scorțișoară, plcinta cu dovleac, iar acum de pere coapte cu umplutură de piure de mere și scorțișoară.
Desertul este unul simplu și ușor de preparat. Perele sunt fructe dulci ca bomboanele și sunt disponibile pe tot parcursul anului în supermarket, ceea ce înseamnă că nu sunt doar niște fructe de toamne pe care le găsești într-un singur sezon.
Dacă ești în căutarea desertului perfect pentru cei mici, nu poți da greș cu aceste pere la cuptor cu scorțișoară.
Această rețetă transformă perele coapte într-un deliciu spectaculos, perfect pentru sezonul de iarnă sau oricând poftești la un desert delicios și sănătos.
Ce tip de pară ar trebui să folosești pentru acest desrt
Poți folosi o varietate de pere pentru această rețetă. Perele Bartlett sunt perele perfecte deoarece sunt moi, suculente și dulci atunci când sunt coapte.
Perele Anjou sunt bune pentru copt și au o notă subtilă de dulce. Perele Bosc sunt de un maro intens și au o coajă ușor aspră.
Ferme și suculente, perele Bosc sunt potrivite pentru coacere sau pentru pus în dulceață.
Ingredientele necesare și modul de preparare pentru rețeta de pere coapte umplute cu piure de mere și scorțișoară
- 4 pere coapte
- 500 g piure de mere
- 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
- 2 linguri de sirop de arțar
- 2 linguri de suc de lămâie
- 2 linguri de extract de vanilie
- 2 linguri de nuci tocate
Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Taie perele în jumătăți și îndepărtează miezul folosind o lingură mică.
Păstrează fiecare jumătate de pară cu pielea în jos și pune-o într-o tavă de copt care a fost tapetată anterior cu hârtie de copt.
Pudrează jumătățile de pere uniform cu scorțișoară. Umple scobitura din pere cu piureul cremos de mere pe care l-ai pregătit în prealabil.
Amestecă siropul de arțar cu sucul de lămâie și vanilia și acoperă uniform perele. Coace perele timp de 20 – 25 de minute sau până când devin fragede. Odată ce timpul inițial de gătire a expirat, scoate perele din cuptor cu grijă și adaugă peste ele nuca tocată mărunt.
Poți să servești perele calde simple, dar sunt mai bune cu o lingură de înghețată de vanilie lângă.
Cei mici vor adora acest desert simplu și gustos de iarnă. La final vei avea un preparat delicios și sănătos pentru micuții tăi. Dacă ai rămas în lipsă de idei, îți recomandăm și rețeta de clătite pentru copii.