Budinca de orez se pregătește rapid și cu ingrediente pe care le ai deja în casă. Această rețetă scurtează procesul, bazându-se pe orezul prefiert și apoi pur și simplu fierberea în lapte pentru o perioadă mai scurtă de timp. Acest truc te ajută să petreci mai puțin timp în bucătărie.
Budincă de orez cu lapte și vanilie
Rețeta de budincă de orez cu lapte și vanilie poate fi adaptată în funcție de preferințe. Poți adăuga stafide aurii și un strop de scorțișoară pentru mai multă aromă.
Acest desert este delicios pentru zilele reci de iarnă sau pentru mesele festive de sărbători. Rețeta poate reprezenta un mic dejun gustos pentru copii mici. Pentru a face această rețetă vei avea nevoie de câteva ingrediente simple și gustoase:
- 2 căni de orez alb complet fiert și răcit
- 2 căni de lapte
- ½ cană de stafide aurii (opțional)
- 2-4 linguri de zahăr, miere sau sirop de arțar
- ½ linguriță de extract de vanilie
- ½ linguriță de scorțișoară
- ¼ cană de unt nesărat.
Orezul alb basmati sau jasmine.Orezul fiert înainte te va ajuta să scurtezi timpul de pregătire al rețetei tale. Laptele de vacă poate fi înlocuit cu laptele vegetal. Mai jos găsești rețeta pas cu pas și modul rapid de pregătire al budincii de orez.
Cum prepari rețeta de budincă de orez cu lapte și vanilie
Începe prin a aduce toate ingredientele pe masa de lucru, cu excepția untului, acesta trebuie pus într-o oală medie pusă la foc mediu.
Pune laptele la fiert și adaugă orezul prefiert în acesta. Amestecă pentru a nu lăsa orezul să se lipească de fundul cratiței.
Lasă totul pe foc pentru 14 – 16 minute sau până când lichidul este absorbit în mare parte. Spre finalul timpului de gătire adaugă și untul topit și extractul de vanilie. Ia budinca de pe foc și las-o să se răcească. Budinca se servește caldă sau rece, după preferință.
Budinca poate fi decorată cu scorțișoară și puțin sirop de arțar. Opțional, poți să adaugi în budinca de orez cu vanilie și câteva stafide aurii.
Acestea vor oferi un plus de savoare rețetei tale. În ceea ce privește modul de păstrare, budinca trebuie lăsată să se cărcească complet. Mai apoi, aceasta poate fi depozitată într-un recipient ermetic la frigider până la 5 zile.
De asemena, bucătarii de la Parents.com spun că budinca paote fi congelată până la 3 luni. Aceasta se poate dezgheța prin lăsarea peste noapte le frigider sau la temperatura camerei.
Rețeta va satisface nevoia de dulce a celor mici în perioada sărbătorilor de iarnă și nu numai. Budinca este versatilă și poate fi adaptată în funcție de preferințele copilului tău. Dacă ești în căutarea de rețete pentru copii, atunci îți recomandăm și rețeta de brioșe pentru bebeluși. Brioșele se prepară rapid și sunt perfecte pentru momentele când vrei să-i oferi celui mic ceva dulce, dar sănătos.