Reclamă

Metode de a crește fertilitatea natural

Atunci când îți dorești un copil, cu siguranță, pe lângă practicarea relațiilor intime, poți lua în calcul și metode de a crește fertilitatea în mod natural. Pentru orice ai dori să încerci, nu uita să discuți cu medicul înainte, pentru a-ți mări șansele de a avea un copil. 

Femeie însărcinată, îmbrăcată cu colanți și bustieră maro, care face yoga, ca una dintre metode de a crește fertilitatea natural, pe o saltea albă, pe iarbă, într-un parc și ține în mână o sticlă cu apă,
Yoga, hipnoza și exercițiile fizice sunt câteva metode de a crește fertilitatea natural, pe care le poți încerca și tu / Shutterstock

Adoptarea unei alimentații și a unui stil de viață sănătos, dar și reducerea stresului pot contribui la îmbunătățirea fertilității. În plus, poți încerca hipnoza, acupunctura și managementul greutății pentru a fi cât mai aproape de obținerea unui test pozitiv.

Metode de a crește fertilitatea natural

Desigur, există multe terapii alternative pentru creșterea fertilității, pe care le poți încerca. Unele dintre ele sunt foarte bine studiate, precum variantele tradiționale, iar dacă le explorezi responsabil, îți pot oferi oportunitatea de a de bucura de un test de sarcină pozitiv. Iată câteva metode de a crește fertilitatea natural, pe care le poți încerca.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hipnoza

Hipnoza este utilizată pentru a trata o serie de afecțiuni, cum ar fi anxietatea, tulburările alimentare și poate fi eficientă și în cazul fertilității, spune whattoexpect.com.

Unii experți cred că poate spori fertilitatea prin faptul că te ajută să te relaxezi, iar asta ajută corpului să se pregătească pentru concepție, mai ales dacă stresul sau anxietatea au stat în calea planurilor tale de a rămâne însărcinată.

Stresul este dușmanul fertilității pentru că acesta îi spune organismului să elibereze hormoni precum cortizolul, care perturbă echilibrul hormonal necesar pentru ovulație, fertilizare și implantarea unui ovul.

Atenție: Deoarece au existat puține cercetări științifice privind hipnoza pentru fertilitate, nu este clar dacă va fi eficientă pentru tine. Chiar dacă nu trebuie să-ți pui toate bazele în hipnoză, nu înseamnă că nu ar trebui să o încerci. Nu îți va face rău nici ție, nici șanselor tale de a rămâne însărcinată. 

Reclamă

Yoga

Yoga este o practică spirituală străveche, care combină posturile fizice cu tehnici de respirație și meditație. Cercetările arată că yoga poate ajuta la creșterea ratei de fertilitate în rândul femeilor, posibil prin scăderea nivelului de stres și a nivelului hormonului cortizol, care poate interfera cu fertilitatea.

Reclamă

În plus, yoga te poate ajuta să pierzi kilogramele în plus, ceea ce poate ajuta să-ți pregătești corpul pentru un copil. 

Atenție: Nu face yoga în camere cu temperaturi ridicată. Acest lucru ar putea dăuna fertilității sau a bebelușului în curs de dezvoltare, mai ales dacă nu știi că ești însărcinată.

Tehnici de relaxare a stresului

Dincolo de hipnoză și yoga, poți apela la meditație, vizualizare ghidată și terapia prin discuții (individual, cu un consilier, sau într-un grup de sprijin) pentru ameliorarea stresului.

Oricare dintre aceste metode de combatere a stresului te pot ajuta să intri într-o stare de spirit, care te ajută să poți face un copil.

Atenție: În timp ce tehnicile de relaxare minte-corp sunt cu siguranță o cale bună de a obține o sarcină, dacă ai peste 35 de ani și constați că ai înceract mai mult de șase luni să rămâi însărcinată sau dacă ai mai puțin de 35 de ani și încerci să concepi de mai mult de un an, ar fi bine să discuți cu medicul pentru a-ți oferi și alte varianta, în afară de metode de a crește fertilitatea natural.

Acupunctura

Conform medicinei tradiționale chinezești, acupunctura deblochează energia și crește fluxul sanguin, pentru a promova o stare de echilibru în organism. Potrivit medicilor occidentali, acele stimulează sistemul nervos, eliberând substanțe chimice, care ajută la ameliorarea durerii și promovează vindecarea. 

În ceea ce privește fertilitatea, acupunctura poate îmbunătăți alimentarea cu sânge a organelor de reproducere, poate stimula hormonii, poate regla ovulația și poate diminua stresul. Toate acestea cresc șansele de a rămâne însărcinată.

Din acest motiv, acupunctura este unul dintre cele mai populare tratamente naturale pentru fertilitate, și nu doar pentru femei. În plus, în cazul bărbaților, poate crește calitatea și numărul spermatozoizilor.

Atenție: Experții dezbat meritele acupuncturii și nu toate studiile arată că este eficientă în ceea ce privește fertilitatea. În plus, pentru ca acupunctura să funcționeze, ai nevoie de sesiuni regulate, care pot fi costisitoare. Dacă specialistul îți recomandă și tratamente pe bază de plante, discută cu medicul înainte de a le folosi. 

Exercițiile fizice

Printre metodele de a crește fertilitatea se numără și exercițiile fizice. Acestea te pot ajuta să fii în formă, dar ajută și corpul să susțină o sarcină. Un alt motiv pentru care ar trebui să faci exerciții fizice regulat este și faptul că, odată ce rămâi însărcinată, acestea pot reduce riscul de complicații precum diabetul gestațional. Ele pot accelera și recuperarea după naștere.

Atenție: Din prea mult elan, este posibil să exagerezi, iar acest lucru îngreunează obținerea sarcinii. Activitatea fizică intensă îți poate priva corpul de nutriția de care are nevoie pentru a concepe.

Managementul greutății

Și greutatea este un factor important atunci când vrei să ai un bebeluș. Femeile cu un indice de masă corporală prea mic, ar putea să nu mai producă hormonul estrogen. Acest lucru poate provoca cicluri menstruale neregulate și poate împiedica ovulația (adică eliberarea unui ovul din ovar). De asemenea, în cazul femeilor supraponderale, corpul ar putea să secrete mai mult estrogen. La fel, acesta ar putea să interfereze cu menstruația și să te împiedice să ovulezi.

În plus, creșterea în greutate este asociată cu sindromul ovarelor polichistice. Aceasta este o afecțiune care afectează destul de multe femei aflate în perioada de reproducere, scăzând fertilitatea.

Atenție: Discută cu medicul înainte de a încerca să pierzi sau să iei în greutate. Scopul este de a te încadra în parametrii sănătoși, în condiții de siguranță. De cele mai multe ori, poți face asta prin schimbarea regimului alimentar sau a obiceiurilor de a face exerciții fizice.

Îngrijirea chiropractică

Unele cercetări indică faptul că ajustarea chiropractică poate îmbunătăți fertilitatea. Nervii sistemului reproducător trec prin coloana vertebral. De aceea, manipularea coloanei vertebrale poate ajuta la îmbunătățirea echilibrului hormonal și la sporirea șanselor de a rămâne însărcinată.

Atenție: Nu există dovezi științifice că îngrijirea chiropractică este una dintre metode de a crește fertilitatea natural, deci nu există nicio garanție că va funcționa. În plus, după cum îți poți imagina, îngrijirea chiropractică ar putea fi periculoasă în mâinile unui chiropractician nepotrivit. Asigură-te că obții o recomandare pentru unul de renume.

Te-ar mai putea interesa și
Femeie însărcinată la un salon de masaj, întinsă pe patul de nasaj, în timp ce maseuza îi atinge brațele, cu o bustieră albă și burta descoperilă și lângă ea creme, lumânări mici și o floare de orhidee
Terapiile alternative în sarcină. Care sunt cele mai sigure dintre ele
Terapiile alternative în sarcină. Care sunt cele mai sigure dintre ele
Mână de femeie, deasura unei pagini de calendar încercuite la numărul 15, care ține între degetul mare și arătător un test de ovulație alb cu roz
Metode de a determina când are loc ovulația
Metode de a determina când are loc ovulația
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Mama și fiica ei pun împreună bani în pușculiță
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Educația financiară la copii este una din cele mai bune investiții pe care un părinte o poate face în dezvoltarea copilului. Aceasta îl  pregătește pe copil să facă față responsabilităților financiare pe care le va întâlni în......
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
2
O femeie însărcinată, în patru ipostaze diferite, îmbrăcată cu bluză portocalie și pantaloni roz.
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
Ai rămas însărcinată și ai început documentarea cu privire la evoluția sarcinii și a bebelușului? Descoperă din acest articol câte luni înseamnă săptămânile de sarcină și cum se împarte această perioadă în trimestre. Cu fiecare......
Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Descoperă etapele prin care vei trece tu și bebelușul tău
3
articol cu video
Dorina Codreanu și Laura Cosoi, împreună, elegante, la interviul DePărinți.ro
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Invitata vedetei este medic primar obstetrică și ginecologie, doctor în științe medicale specializat în infertilitate și reproducere asistată.......
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
4
Femeie însărcinată, îmbrăcată într-un pulover galben, în travaliu, care își ține mâinile pe burtă și sta în mașină, în dreapta, iar soțul ei, care poartă ochelari și este îmbrăcat cu o bluză albă și jeanși și ăși ține mâinile în cap, ilustrând 5 semne că ți s-a rupt apa
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă corpul. Acest lucru te ajută să știi când să mergi la spital. Pe lângă contracții, care sunt din ce în ce mai dese și dureroase, un alt......
5 semne că ți s-a rupt apa și ce să faci când se întâmplă asta
5
Botoșei roz și bleu, așezați pe o pătură albă, pufoasă, ilustrând Semne că poți avea fată sau băiat
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
După ce ai aflat că ești însărcinată, poate că primul lucru la care te gândești este să afli care va fi sexul bebelușului. Poate fi destul de distractiv să pui în aplicare diferite practici din popor sau să iei în considerare......
Semne că poți avea fată sau băiat. Ce au constatat specialiștii
Cele mai noi
Mama stă pe podea cu mâinile la cap, în timp ce copilul se joacă pe lângă ea
16 mai, 07:32
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
Înghețată cu iaurt și căpșuni pusă pe un blat de lemn alături de un bol plin cu căpșuni
16 mai, 07:17
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
Înghețată cu iaurt și căpșuni. Un desert perfect pentru copilul tău
articol cu video
Lorina Buga, alături de Laura Cosoi, în platoul DePărinți.ro
15 mai, 10:29
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
Lorina Buga a explicat ce este psihosomatica la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Cum poate ajuta în rezolvarea depresiei postpartum
O farfurie pe care se află mai multe clătite cu căpșuni pregătite pentru copii
15 mai, 07:55
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
Gravidă ține în mâini două suzete de culori diferite
15 mai, 07:01
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
Mai multe bioșe cu căpșuni puse pe un grătar alături de câteva flori albe
14 mai, 08:31
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
Închide