Apoi, în 1958, fizioterapeutul Elisabeth Bing și Marjorie Karmel, care a născut cu DR. Lamaze și este autoarea cărții „Thank You, Dr.Lamaze“ s-au întâlnit și au început să lucreze împreună pentru a preda metoda Lamaze la cât mai multe femei. În 1960, ele au format ASPO/Lamaze, care acum se numește Lamaze International, o organizație non-profit, compusă din părinți, doula, furnizori de asistență medicală și alți profesioniști din domeniul sănătății.
Femeile însărcinate pot participa la un asfel de curs împreună cu partenerul sau doula. Pe parcursul orelor, tu și partenerul sunteți încurajați să vă împărtășiți gândurile, temerile și sentimentele și sunteți învățați să aveți încredere unul în celălalt și să lucrați împreună.
Ce vei învăța despre metoda Lamaze la un curs specializat
Filozofia Lamaze este de a promova „nașterea este normală, naturală și sănătoasă“ și că „femeile au dreptul de a naște fără intervenții medicale de rutină“, conform Lamaze International.
De asemenea, femeile sunt învățate să îți dea consimțământul atunci când sunt necesare intervenții sau administrarea de medicamente pentru ameliorarea durerii. Iată care sunt principalele lucruri pe care le vei învăța la un astfel de curs:
- Travaliul trebuie să pornească de la sine, excepție făcând cazul în care există motive medicale și trebuie indus.
- Femeile trebuie încurajate să fie active și să-și schimbe pozițiile în timpul travaliului, iar nașterea pe spate trebuie evitată.
- Pe parcursul travaliului, mamele ar trebui să aibă sprijinul partenerului sau a unei doula.
- Trebuie evitate intervențiile medicale inutile.
- Femeile ar trebui să urmeze îndemnurile corpului lor de a împinge.
- Mama și bebelușul trebuie să stea împreună de la naștere.
La ce ar trebui să te aștepți la un curs care aplică metoda Lamaze?
Cursul Lamaze constă într-un anumit număr de ore, la care trebuie să participi cu partenerul sau persoana care va fi lângă tine când vei naște. Ar trebui să te înscrii la un astfel de curs în trimestrul 3 de sarcină. Iată care sunt principalele teme abordate:
- Tot ce trebuie să știi despre perioada de travaliul și naștere, folosindu-se videoclipuri cu nașteri reale, dar și despre perioada de după naștere.
- Cum să fii activă și informată pe parcursul travaliului și al nașterii.
- Tehnici de respirație concentrată, special dedicate travaliului.
- Tehnici de relaxare și strategii naturale care să te ajute să ameliorezi durerile din travaliu, precum masajul, hidroterapia, mersul pe jos, dar și cum să-ți schimbi poziția.
- Sfaturi pentru ca partenerul sau doula să te încurajeze și să te sprijine în timpul travaliului.
- Valoarea sprijinului profesional individual în timpul travaliului.
- Cum să comunici cu echipa de asistență medicală pentru ca nevoile tale să fie satisfăcute.
- Ce complicații care ar putea surveni în timpul travaliului și al nașterii și ce intervenții medicare ar putea fi necesare.
- Despre anestezia epidurală și alte opțiuni pentru ameliorarea durerii cu medicamente.
- Cum să interacționezi cu bebelușul din primele secunde de la naștere.
- Beneficiile alăptării.