Calculator de sarcină Sarcina pe săptămâni

Sarcină

Bebeluși

Copii

Familie

Sănătate

Noutăți Cele mai recente DePărinți

Metode de a crește fertilitatea natural

Atunci când îți dorești un copil, cu siguranță, pe lângă practicarea relațiilor intime, poți lua în calcul și metode de a crește fertilitatea în mod natural. Pentru orice ai dori să încerci, nu uita să discuți cu medicul înainte, pentru a-ți mări șansele de a avea un copil. 

Yoga, hipnoza și exercițiile fizice sunt câteva metode de a crește fertilitatea natural, pe care le poți încerca și tu / Shutterstock

Adoptarea unei alimentații și a unui stil de viață sănătos, dar și reducerea stresului pot contribui la îmbunătățirea fertilității. În plus, poți încerca hipnoza, acupunctura și managementul greutății pentru a fi cât mai aproape de obținerea unui test pozitiv.

Metode de a crește fertilitatea natural

Desigur, există multe terapii alternative pentru creșterea fertilității, pe care le poți încerca. Unele dintre ele sunt foarte bine studiate, precum variantele tradiționale, iar dacă le explorezi responsabil, îți pot oferi oportunitatea de a de bucura de un test de sarcină pozitiv. Iată câteva metode de a crește fertilitatea natural, pe care le poți încerca.

Hipnoza

Hipnoza este utilizată pentru a trata o serie de afecțiuni, cum ar fi anxietatea, tulburările alimentare și poate fi eficientă și în cazul fertilității, spune whattoexpect.com.

Unii experți cred că poate spori fertilitatea prin faptul că te ajută să te relaxezi, iar asta ajută corpului să se pregătească pentru concepție, mai ales dacă stresul sau anxietatea au stat în calea planurilor tale de a rămâne însărcinată.

Stresul este dușmanul fertilității pentru că acesta îi spune organismului să elibereze hormoni precum cortizolul, care perturbă echilibrul hormonal necesar pentru ovulație, fertilizare și implantarea unui ovul.

Atenție: Deoarece au existat puține cercetări științifice privind hipnoza pentru fertilitate, nu este clar dacă va fi eficientă pentru tine. Chiar dacă nu trebuie să-ți pui toate bazele în hipnoză, nu înseamnă că nu ar trebui să o încerci. Nu îți va face rău nici ție, nici șanselor tale de a rămâne însărcinată. 

Reclamă

Yoga

Yoga este o practică spirituală străveche, care combină posturile fizice cu tehnici de respirație și meditație. Cercetările arată că yoga poate ajuta la creșterea ratei de fertilitate în rândul femeilor, posibil prin scăderea nivelului de stres și a nivelului hormonului cortizol, care poate interfera cu fertilitatea.

Reclamă

În plus, yoga te poate ajuta să pierzi kilogramele în plus, ceea ce poate ajuta să-ți pregătești corpul pentru un copil. 

Atenție: Nu face yoga în camere cu temperaturi ridicată. Acest lucru ar putea dăuna fertilității sau a bebelușului în curs de dezvoltare, mai ales dacă nu știi că ești însărcinată.

Tehnici de relaxare a stresului

Dincolo de hipnoză și yoga, poți apela la meditație, vizualizare ghidată și terapia prin discuții (individual, cu un consilier, sau într-un grup de sprijin) pentru ameliorarea stresului.

Oricare dintre aceste metode de combatere a stresului te pot ajuta să intri într-o stare de spirit, care te ajută să poți face un copil.

Atenție: În timp ce tehnicile de relaxare minte-corp sunt cu siguranță o cale bună de a obține o sarcină, dacă ai peste 35 de ani și constați că ai înceract mai mult de șase luni să rămâi însărcinată sau dacă ai mai puțin de 35 de ani și încerci să concepi de mai mult de un an, ar fi bine să discuți cu medicul pentru a-ți oferi și alte varianta, în afară de metode de a crește fertilitatea natural.

Acupunctura

Conform medicinei tradiționale chinezești, acupunctura deblochează energia și crește fluxul sanguin, pentru a promova o stare de echilibru în organism. Potrivit medicilor occidentali, acele stimulează sistemul nervos, eliberând substanțe chimice, care ajută la ameliorarea durerii și promovează vindecarea. 

În ceea ce privește fertilitatea, acupunctura poate îmbunătăți alimentarea cu sânge a organelor de reproducere, poate stimula hormonii, poate regla ovulația și poate diminua stresul. Toate acestea cresc șansele de a rămâne însărcinată.

Din acest motiv, acupunctura este unul dintre cele mai populare tratamente naturale pentru fertilitate, și nu doar pentru femei. În plus, în cazul bărbaților, poate crește calitatea și numărul spermatozoizilor.

Atenție: Experții dezbat meritele acupuncturii și nu toate studiile arată că este eficientă în ceea ce privește fertilitatea. În plus, pentru ca acupunctura să funcționeze, ai nevoie de sesiuni regulate, care pot fi costisitoare. Dacă specialistul îți recomandă și tratamente pe bază de plante, discută cu medicul înainte de a le folosi. 

Exercițiile fizice

Printre metodele de a crește fertilitatea se numără și exercițiile fizice. Acestea te pot ajuta să fii în formă, dar ajută și corpul să susțină o sarcină. Un alt motiv pentru care ar trebui să faci exerciții fizice regulat este și faptul că, odată ce rămâi însărcinată, acestea pot reduce riscul de complicații precum diabetul gestațional. Ele pot accelera și recuperarea după naștere.

Atenție: Din prea mult elan, este posibil să exagerezi, iar acest lucru îngreunează obținerea sarcinii. Activitatea fizică intensă îți poate priva corpul de nutriția de care are nevoie pentru a concepe.

Managementul greutății

Și greutatea este un factor important atunci când vrei să ai un bebeluș. Femeile cu un indice de masă corporală prea mic, ar putea să nu mai producă hormonul estrogen. Acest lucru poate provoca cicluri menstruale neregulate și poate împiedica ovulația (adică eliberarea unui ovul din ovar). De asemenea, în cazul femeilor supraponderale, corpul ar putea să secrete mai mult estrogen. La fel, acesta ar putea să interfereze cu menstruația și să te împiedice să ovulezi.

În plus, creșterea în greutate este asociată cu sindromul ovarelor polichistice. Aceasta este o afecțiune care afectează destul de multe femei aflate în perioada de reproducere, scăzând fertilitatea.

Atenție: Discută cu medicul înainte de a încerca să pierzi sau să iei în greutate. Scopul este de a te încadra în parametrii sănătoși, în condiții de siguranță. De cele mai multe ori, poți face asta prin schimbarea regimului alimentar sau a obiceiurilor de a face exerciții fizice.

Îngrijirea chiropractică

Unele cercetări indică faptul că ajustarea chiropractică poate îmbunătăți fertilitatea. Nervii sistemului reproducător trec prin coloana vertebral. De aceea, manipularea coloanei vertebrale poate ajuta la îmbunătățirea echilibrului hormonal și la sporirea șanselor de a rămâne însărcinată.

Atenție: Nu există dovezi științifice că îngrijirea chiropractică este una dintre metode de a crește fertilitatea natural, deci nu există nicio garanție că va funcționa. În plus, după cum îți poți imagina, îngrijirea chiropractică ar putea fi periculoasă în mâinile unui chiropractician nepotrivit. Asigură-te că obții o recomandare pentru unul de renume.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Acupunctura pentru copii. Cât este de sigură și când e indicată
Acupunctura pentru copii. Cât este de sigură și când e indicată
Terapiile alternative în sarcină. Care sunt cele mai sigure dintre ele
Terapiile alternative în sarcină. Care sunt cele mai sigure dintre ele
Metode de a determina când are loc ovulația
Metode de a determina când are loc ovulația
Reclamă
Recomandări DePărinți.ro
1
Cele mai comune probleme în relația de cuplu. Ce spun psihologii
Să fii într-o relație aduce cu sine un sentiment de împlinire. Nu doar că oferă o nouă perspectivă asupra vieții, dar oferă șansa de a crește în mod sănătos alături de o altă persoană. Află care sunt cele mai comune probleme în......
Cele mai comune probleme în relația de cuplu. Ce spun psihologii
2
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
Școala urmează să înceapă, iar mămicile au nevoie de idei rapide și sănătoase pentru pachetul celui mic. Dacă îți dorești să-i oferi copilului tăi o alimentație sănătoasă, atunci ia în calcul și această rețetă de crackers cu......
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
3
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
Atunci când te apropii de sfârșitul sarcinii, te poți confrunta cu diferite tipuri de simptome, mai mult sau mai puțin ciudate. De exemplu, la un moment dat, poți simți o înțepătură fulgerătoare în vagin, care durează mai puțin de un......
Înțepăturile vaginale în sarcină. Care sunt cauzele acestora și când să discuți cu un medic
4
Brioșe cu legume. Ce poți prepara pentru prânzul copilului tău
Copiii se pregătesc de începerea anului școlar, iar părinții trebuie să fie gata să le pună în pachetul de prânz preparate gustoase și sănătoase. Dacă ai rămas în pană de idei, atunci îți recomandăm rețeta de brioșe cu legume.......
Brioșe cu legume. Ce poți prepara pentru prânzul copilului tău
5
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Noii părinți sunt absolut surprinși de zgomotele pe care le scot bebelușii în primele săptămâni de viață. Multe dintre ele apar din cauza gazelor intestinale, care îi deranjează, făcându-i neliniștiți și influențându-le somnul și......
Gazele intestinale la bebeluși. Din ce cauză apar și ce remedii poți folosi
Parteneri
Cele mai noi
5 septembrie, 07:32
Ce este amniocenteza și cât de sigură e pentru mamă și făt
Ce este amniocenteza și cât de sigură e pentru mamă și făt
4 septembrie, 07:54
Care sunt noutățile din anul școlar 2024-2025. 9 septembrie 2024 e prima zi de școală
Care sunt noutățile din anul școlar 2024-2025. 9 septembrie 2024 e prima zi de școală
4 septembrie, 07:36
Cele mai frecvente probleme de vedere la copii: cum le poți depista din timp
Cele mai frecvente probleme de vedere la copii: cum le poți depista din timp
3 septembrie, 08:01
Ce sunt tulburările oral-motorii și întârzierile de vorbire. Care sunt primele semne la care să fii atentă
Ce sunt tulburările oral-motorii și întârzierile de vorbire. Care sunt primele semne la care să fii atentă
3 septembrie, 07:52
Cum să oprești sângerarea de la rana unui copil. Care sunt primele semne că e nevoie de ajutor medical
Cum să oprești sângerarea de la rana unui copil. Care sunt primele semne că e nevoie de ajutor medical
2 septembrie, 07:52
Retinol în sarcină: este sau nu este recomandat
Retinol în sarcină: este sau nu este recomandat