Dacă vrei să-i răsfeți pe cei mici cu ceva dulce, atunci această rețetă este exact ceea ce îți trebuie. De la următorul mic dejun nu trebuie să lipsească clătitele cu căpșuni de casă. Preparate într-un singur bol, sunt ușoare, prietenoase pentru alimentația copiilor și perfecte pentru a profita de căpșunile de vară.
Clătite cu căpșuni
Copiii tăi se vor îndrăgosti imediat de aceste clătite cu căpșuni delicioase. Acestea pot fi consumate la micul dejun sau pot fi puse în pachețelul pentru școală.
Clătitele sunt atât de ușor de pregătit și nu necesită mult timp pentru a le pune pe masă. Într-o zi toridă de vară, acestea sunt ideale servite alături de un pahar de suc de portocale sau un smoothie delicios de căpșuni.
Clătitele ușoare și pufoase, îndulcite natural, pot fi o combinație perfectă între dulce și sănătos. Pentru a pregătit clătitele vei avea nevoie de 15 minute, ele sunt excelente chiar și pentru bebeluși.
Ingredientele sunt și ele dintre cele mai simple și vei avea nevoie de făină fără gluten, căpșuni tocate mărunt, sirop de arțar, lapte, ouă, unt, praf de copt, semințe de in măcinate, scorțișoară, extract de vanilie li puțină sare.
Mai jos găsești și cantitățile exacte pentru 14 clătite dulci și pufoase:
- 1 ½ cană de făină fără gluten
- 3 linguri praf de copt
- ¼ linguriță de sare
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță de semințe de in măcinate
- 2 linguri de unt topit
- 2 linguri de sirop de arțar
- 1 ou mare
- ½ linguriță de extract de vanilie
- 1 ¼ cană de lapte pe bază de plante
- 1 cană de căpșuni tocate cubulețe
Cum prepari rețeta de clătite cu căpșuni
Aceste clătite cu căpșuni vor fi mult mai sănătoase decât cele de la magazin. Conțin mai puțin conservanți și aditivi, iar tu poți controla mai bine cantitatea de ingrediente.
Pentru a prepara rețeta perfectă trebuie să începi prin a aduce ingredientele la temperatura camerei. Începe prin a amesteca toate ingredientele uscate într-un bol, iar într-un alt bol separat amestecă ingredientele umede.
Adaugă ingredientele uscate peste cele umede și amestecă bine compoziția. La final adaugă și căpșunile tocate și amestecă ușor pentru a nu le sfărâma.
Pune trei linguri de aluat într-o tigaie care a fost încălzită anterior și lasă-le să se gătească până ce se rumenesc frumos. Continuă să gătești până ce termini întreaga compoziție.
Clătitele pot fi lăsate să se gătească între 2 și 3 minute pentru a avea textura crocantă și interiorul moale și pufos. După gătire transferă clătitele pe un grătar de răcire. Ele pot fi servite cu diferite toppinguri sau ca atare.
Clătitele tale cu căpșuni pot fi păstrate într-un recipient care se închide ermetic, la frigider, până a 4 zile. Clătitele se pot îngheța, de asemenea, și pot rezista până la 3 luni în congelator, recomandă bucătării de la BabyFoode.com.
Copiii pot fi implicați și ei în procesul de gătire. Cei mici pot ajuta la măsurarea ingredientelor și pot sta alături de părinți în timp ce le pregătesc.
Rețeta este simplă și poate fi completată la prânz cu o mulțime de alte rețete baby friendly.