Cel mai probabil ai discutat detaliile legate de concediul de maternitate și ai lăsat totul în ordine la locul de muncă pentru persoana care te va înlocui. După nașterea copilului va trebui să depui câteva documente pentru a primi indemnizația.
În câte luni ești însărcinată
În acest moment ești în luna 8 de sarcină. Luna 8 de sarcină (cuprinde săptămânile 32-35 de sarcină) face parte din trimestrul 3 de sarcină (cuprinde lunile 7-9 de sarcină). Sarcina durează aproximativ 280 de zile, adică 40 de săptămâni și 3 trimestre.
Cum se dezvoltă bebelușul în săptămâna 34 de sarcină
Bebelușul tău are cam 45,3 cm și este de dimensiunea unui pepene galben. Acum, bebelușul poate răspunde la sunete, lumină și atingere, iar până săptămâna viitoare, urechile se vor dezvolta complet.
Dacă vei avea băiețel, trebuie să știi că în această săptămână testiculele vor coborî din abdomen în scot. Un procent de 3-4% dintre băieții născuți la termen se pot naște cu testicule necoborâte, dar acest lucru se va întâmpla pâna vor împlini un an, scrie whattoexpect.com. Aproximativ 30% dintre băieții prematuri se nasc cu testiculele necoborâte.
Unghiile de la mâini și picioare sunt dezvoltate complet. Vei vedea că după naștere creșterea va fi foarte rapidă și pentru că bebelușii au mișcări necontrolate, se pot zgâria foarte ușor. Nu uita să cumperi mănuși sau body-uri care au mâneci speciale, dar și o forfecuță cu vârfuri rotunde.
Ce vei simți în săptămâna 34 de sarcină
Nici ochii nu scapă fără să fie afectați de schimbările hormonale. Te poți confrunta cu privire încețoșată, în anumite zile, sau poți să-ți simții ochii uscați și iritați. Poate că o perioadă te vei simți mai confortabil purtând ochelari.
Multe dintre femeile însărcinate se pot confrunta cu dureri de spate și dureri pelvine. Pe lângă hormonii care relaxează și slăbesc articulațiile, greutatea pe care ai acumulat-o tu și bebelușul contribuie la accentuarea durerilor. Încearcă să te odihnești mai mult și discută cu medicul despre ce metode ai putea folosi pentru a le ameliora.
Corpul se pregătește din ce mai mult pentru momentul nașterii și, probabil vei resimți contracțiile Braxton Hicks. Dacă în trimestrul anterior contracțiile erau aproape insesizabile, acum le poți simți mai intens. Se poate întâmpla asta, mai ales când ești deshidratată sau foarte obosită. În mod normal se vor opri dacă schimbi poziția. În schimb, contracțiile reale, care sunt mult mai regulate, cresc în intensitate.
Este normal ca în timpul sarcinii scurgerile vaginale să fie amplificate, dar nu te îngrijora. Uneori nici cele de culoare maro nu au o semnificație negativă. Abia spre sfârșitul sarcinii o să pierzi dopul gelatinos. Atunci când se va întâmpla asta, vei observa o cantitate crescută de scurgeri vaginale. Dopul gelatinos poate fi limpede, roz, maroniu sau cu puțin sânge în el. El poate să apară cu câteva minute, ore sau zile înainte de începerea travaliului. Trebuie să știi de pe acum să faci diferența între o scurgere vaginală obișnuită și lichidul amniotic produs de „ruperea apei“. Lichidul amniotic se scurge continuu și este limpede sau ușor gălbui, apos și inodor sau ușor mirositor.
Ce să bifezi în săptămâna 34 de sarcină
Poți achiziționa scaunul de mașină și exersa de pe acum montatul lui. Pentru mai multă siguranță optează pentru unul care se fixează direct în locurile speciale ale mașinii. Montează-l pe bancheta din spate, cu spatele la sensul de mers.
Te poți înscrie la un curs de prim ajutor pentru bebeluși, mai ales că te poți confrunta cu situații imprevizibile. Un astfel de curs te va ajuta să știi cum să reacționezi și chiar poți salva viața bebelușului.
O doula ar putea fi tot ce ai nevoie ca să te adaptezi mai ușor la viața alături de un nou-născut. Chiar dacă nu este cadru medical, este instruită să ofere îngrijire și sfaturi în primele zile sau săptămâni de la naștere. Doula te poate ajuta înainte, în timpul și după naștere. Ea poate găti, se poate ocupa de ceilalți copii, dacă este cazul, și poate face diferite treburi casnice. Practic, te sprijină cu orice ai nevoie.